Γιόνσον: «Για να πάρεις Kύπελλο με 10 παίκτες πρέπει να κάνει έξτρα δυο χιλιόμετρα ο καθένας!» (VIDEO)

Γιόνσον: «Για να πάρεις Kύπελλο με 10 παίκτες πρέπει να κάνει έξτρα δυο χιλιόμετρα ο καθένας!» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ο Γενς Γιόνσον μιλά από την Ολλανδία για την προετοιμασία της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Γενς Γιόνσον ομολογεί στο AEK TV πως δεν είχε την ευκαιρία πριν την ΑΕΚ να παίξει για τίτλους και την σεζόν που πέρασε το απόλαυσε.

Το «θωρηκτό» της Ένωσης από την Δανία, δίνει επίσης… την συνταγή για να παίξεις και να κερδίσεις έναν τελικό κυπέλλου με παίκτη λιγότερο.

Η τρίτη συνέντευξη με μεγάλο πρωταγωνιστή της πορείας προς το νταμπλ στο AEK TV.

Τα ντέρμπι κάθε τρεις μέρες…

Ήταν ωραία. Τέτοια μεγάλα ματς είναι από τους λογους για τους οποίους έρχεσαι σε ένα τέτοιο μεγάλο κλαμπ όπως η ΑΕΚ, για να παλέψεις για το πρωτάθλημα απέναντι σε άλλες μεγάλες ομάδες. Ήταν πολύ συναρπαστικό. Γεμάτα γήπεδα κάθε τρεις μέρες και παρόλο που ήταν δύσκολο σίγουρα είναι αυτό για το οποίο αγωνιζόμαστε.

Πρώτοι και καλύτεροι…

Υπήρξαν πολλές καθοριστικές στιγμές, όχι μόνο μία. Οπωσδήποτε η νίκη με τον Άρη όταν ο Παναθηναϊκός άφηνε βαθμούς ήταν καθοριστική, αλλά μετά από 36 ματς στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει τύχη. Η καλύτερη ομάδα είναι στην κορυφή. Με περισσότερους βαθμούς, με τους ίδιους αλλά διαφορά τερμάτων δεν έχει σημασία. Δεν μπορείς να αφαιρέσεις τίποτα από την ομάδα που τερματίζει στην πρώτη θέση.

Δεν υπάρχει τύχη…

Νομίζω γενικά το χειριστήκαμε έξυπνα. Φυσικά δέκα βαθμοί πίσω είναι πολλοί. Σίγουρα σκεφτόμασταν πως θα ήταν δύσκολο. Έπρεπε να παίρνουμε πλέον ένα ένα τα παιχνίδια και να περιμένουμε τον Παναθηναϊκό να χάσει βαθμούς. Και το έκαναν! Εμείς ήμασταν αποτελεσματικοί, παίξαμε εκπληκτικά από τον χειμώνα μέχρι το τέλος της σεζόν και πιστεύω πως το αξίζαμε. Όπως είπα ξανά δεν είναι τύχη το να τερματίσεις πρώτος μετά από μια μακρά σεζόν.

Όταν αλλάζεις μια ενδεκάδα και κερδίζεις τον Ολυμπιακό…

Δεν είμαι ο αρμόδιος να το πω… Πιστεύουμε έχουμε μια πραγματικά μεγάλη ομάδα. Με πολλούς φανταστικούς παίκτες. Επίσης δείξαμε μέσα στην σεζόν πως ο προπονητής μπορούσε να αλλάξει ακόμη και μια ενδεκάδα και να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Κάτι που δείχνει το βάθος και την ποιότητα που έχουμε. Κάποιοι είναι πιο καλοί σε κάτι συγκεκριμένο, κάποιοι πιο καλοί για συγκεκριμένα ματς…

Θέλαμε να ανταποδώσουμε…

Όχι, όχι… Γενικά νομίζω πρέπει να ακολουθείς τους κανόνες. Δεν μπορείς να τους αγνοείς. Αν κάτι έκαναν αυτές οι συζητήσεις ήταν να μας δώσουν μεγαλύτερο κίνητρο. Να ανταποδώσουμε τα χτυπήματα και να δείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Εμείς οι ποδοσφαιριστές προτιμούμε να το δείχνουμε μέσα στο γήπεδο κι αυτό κάναμε.

Όλα, εκτός από την μουσική…

Οπωσδήποτε το καλύτερο για μένα στην πρώτη μου σεζόν στην Ελλάδα ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και το να είμαι μέρος αυτής της μεγάλης ομάδας. Ήταν εκπληκτικά. Δεν είχα παίξει ξανά για να κατακτήσω τίτλους. Εκπληκτικό νέο γήπεδο. Οπαδοί που τι να πω… Έχω παίξει στην Τουρκία που επίσης είναι πολλοί θερμοί, αλλά οι δικοί μας είναι άλλο επίπεδο. Κάτι που δεν έχω δει ποτέ ξανά. Όπως είπα το πρωτάθλημα, να είμαι κομμάτι αυτής της εξαιρετικής ομάδας, εκπληκτικό τεχνικό τιμ, εκπληκτικό επιτελείο. Πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη – πρώτη μέρα. Αν πρέπει να βρω κάτι που δεν μου αρέσει; Η μουσική… Δεν μου αρέσει. Κατά τα άλλα όλα είναι εκπληκτικά.

Δεν ήμουν εδώ τότε, ήξερα ότι είμαστε οι καλύτεροι

Όταν δεν έχεις ζήσει την εμπειρία με τους χαμένους τελικούς δεν μπορείς να το σκεφτείς ιδιαίτερα. Σίγουρα ξέραμε ότι υπήρχε αυτό, αλλά προσωπικά δεν ήμουν εδώ τότε και δεν το σκεφτόμουν. Είχαμε πολλή αυτοπεποίθηση πηγαίνοντας σε εκείνο το ματς. Είχαμε δείξει μέσα στην σεζόν ότι ήμασταν μια πάρα πολύ καλή ομάδα, είχαμε κερδίσει το πρωτάθλημα, οπότε δεν το σκεφτόμασταν. Αλλά σίγουρα και ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και μπορούσε να γίνει το οτιδήποτε. Αλλά και με αυτούς αξίζαμε τη νίκη.

Μερικά χιλιόμετρα παραπάνω ο καθένας…

Πως κερδίζεις έναν τελικό με δέκα παίκτες από το πρώτο λεπτό; Είναι μια καλή ερώτηση. Όπως είπα έχουμε πολύ καλή ομάδα, όλοι δουλεύουν ο ένας για τον άλλον. Ήταν δύσκολη κατάσταση, στην ουσία ένα ενενηντάλεπτο με παίκτη λιγότερο, αλλά όλοι ανέβασαν, έκαναν δυο χιλιόμετρα παραπάνω απ’ όσα θα έκαναν, βοηθήσαμε ο ένας τον άλλο, μια εκπληκτική ομαδική προσπάθεια.

Τα ίδια κι ακόμη πιο πολλά…

Ελπίζω μπροστά μας είναι τα ίδια κι ακόμη περισσότερα. Δεν μπορούμε και φέτος να πανηγυρίζουμε επειδή είμαστε οι πρωταθλητές της προηγούμενης σεζόν. Είναι μια άλλη σεζόν. Δεν ξεχνιέται η περσινή σεζόν, αλλά ήταν η περσινή σεζόν. Ένας μεγάλος σύλλογος σαν την ΑΕΚ παλεύει για τον τίτλο κάθε χρόνο, αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε και φέτος κι ελπίζω πως θα το κάνουμε. Οπωσδήποτε υπάρχει και το Champions League, είναι ένας μεγάλος στόχος, όλοι θέλουμε να παίξουμε εκεί κι ελπίζω πως θα το κάνουμε.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X