ΑΕΚ: Εστίασε στο αμυντικό positioning ο Αλμέιδα – «Θέλω να προλαβαίνετε τον επιθετικό πριν γυρίσει μέτωπο με την μπάλα!» (VIDEO)

ΑΕΚ: Εστίασε στο αμυντικό positioning ο Αλμέιδα – «Θέλω να προλαβαίνετε τον επιθετικό πριν γυρίσει μέτωπο με την μπάλα!» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Δείτε τι έγινε στην σημερινή πρωινή προπόνηση της ΑΕΚ στο Μπουργκ Χάαμσταντ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

Ο Ματίας Αλμέιδα στην σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ δούλεψε πολύ σε ταχυδύναμη, έκρηξη, πρέσινγκ και στο τέλος έδωσε μεγάλη έμφαση στο αμυντικό positioning.

Εκεί οι αμυνόμενοι έπρεπε να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα πριν αμυνθούν. Υποδοχή πάσας, στόχευση σε προωθητικό παιχνίδι και αμέσως να τρέξουν να αμυνθούν σε αντίπαλο που υποδεχόταν την μπάλα. Η εντολή του Ματίας Αλμέιδα ήταν ξεκάθαρη «Θέλω να προλαβαίνετε τον επιθετικό πριν γυρίσει μέτωπο με την μπάλα! Δεν με ενδιαφέρει ο τρόπος που θα τρέξετε, πως θα πάτε εκεί, έχετε ελευθερία, όπως αισθάνεστε καλύτερα και σας βολεύει. Αλλά δεν θέλω να προλαβαίνει να γυρίσει με την μπάλα σε μέτωπο για να επιτεθεί».

Οι παίκτες του έδωσαν μεγάλη έμφαση σε αυτό και οι αμυνόμενοι έκαναν το καλύτερο. Αρχικά είχαν να αντιμετωπίσουν ένα αντίπαλο, εν συνεχεία έγινε άσκηση 2 εναντίον 1 και μετά 3 εναντίον 2 και περισσότεροι. Ο Αλμέιδα μάλιστα έδινε μεγάλο βάρος σε Μοχαμάντι και Ρόκσον για την αμυντική τοποθέτηση τους, καθώς θεωρεί ότι έχουν αρκετά πράγματα να βελτιώσουν στο αμυντικό παιχνίδι τους.

Δείτε χαρακτηριστικά VIDEO του enwsi.gr:

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X