Associated Press: «Για αυτό επέλεξε την OPAP Arena η UEFA για τον τελικό του Conference League»

Associated Press: «Για αυτό επέλεξε την OPAP Arena η UEFA για τον τελικό του Conference League»
Photo Credits: INTIME

«Γιατί η UEFA επέλεξε την OPAP Arena για τον τελικό του Conference League», προσπαθεί να εξηγήσει σε τηλεγράφημά του το «Associated Press»!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερη για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ με την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA να δίνει το χρίσμα για τον τελικό του Europa Conference League στην «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena». 

Γιατί, όμως, η UEFA εμπιστεύτηκε την Ελλάδα και το νέο «στολίδι» της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου, την OPAP Arena; Η απάντηση που δίνει το το «Associated Press», έχει ιδιαίτερη σημασία.

Κατ’ αρχήν το διεθνές πρακτορείο αναφέρει ότι «η UEFA επέλεξε μεγαλύτερα στάδια την Τετάρτη για να φιλοξενήσει τους επόμενους δύο τελικούς του Europa Conference League, αφού τα γήπεδα χωρητικότητας κάτω των 20.000 που φιλοξένησαν τους δύο προηγούμενους τελικούς με τη συμμετοχή συλλόγων από την Ιταλία, την Αγγλία και την Ολλανδία αποδείχθηκαν μία λανθασμέμνη εκτίμηση ως προς τις τελικές επιλογές των τελικών».

Και εν συνεχεία το «AP» θυμίζει πού έγιναν τα προηγούμενα ματς; «Λιγότεροι από 20.000 οπαδοί μπορούσαν να μπουν στο νέο εθνικό στάδιο στα Τίρανα της Αλβανίας για τον πρώτο τελικό μεταξύ Ρόμα και Φέγενορντ το 2022 και το γήπεδο της Σλάβια Πράγας χωρητικότητας 19.000 ατόμων επιλέχθηκε για τον τελικό του 2023 μεταξύ της Γουέστ Χαμ και της Φιορεντίνα. Η Γουέστ Χαμ έχει μέσο όρο πάνω από 62.000 για εντός έδρας αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ και κέρδισε παίζοντας στον πρώτο της ευρωπαϊκό τελικό εδώ και 47 χρόνια».

Για να σπεύσει προς το τέλος του τηλεγραφήματος το «Associated Press» να αναφέρει πως στην προσεχή διοργάνωση συμμετέχουν ομάδες με μεγάλο αριθμό οπαδών-ταξιδιωτών, όπως είναι η Άιντραχτ, η Χάιντουκ, η Γιουβέντους και η Άστον Βίλα αφήνοντας  να εννοηθεί πως προφανώς έπαιξαν ρόλο στην τελική απόφαση.

Ενώ καταλήγοντας επισημαίνεται ότι «η UEFA είπε ότι θα «προσφέρει τεχνογνωσία» στην Αθήνα στους αγώνες τους επόμενους μήνες, επειδή το γήπεδο της ΑΕΚ «είναι ολοκαίνουργιο και δεν λειτουργούσε ποτέ από τον σύλλογο σε διεθνές πλαίσιο».

Πηγή: sdna.gr

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X