Παπασταθόπουλος: Θυσίασε την καριέρα του για να φύγει αποτυχημένος

Παπασταθόπουλος: Θυσίασε την καριέρα του για να φύγει αποτυχημένος
Photo Credits: INTIME

Πριν 2,5 χρόνια όταν πήγε στο λιμάνι, ο Σωκράτης πήρε την πιο λάθος απόφαση της καριέρας του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τέλος ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος απ’ τον Ολυμπιακό. Τον είχαν «τελειώσει» μήνες τώρα, τον μηδένισαν στην κριτική, η προστασία της ΠΑΕ απέναντί του ήταν στα γνωστά επίπεδα: Τον έριξαν σα θυσία για να γλιτώσουν οι ίδιοι την κριτική. Ο 35χρονος δε θα το παραδεχτεί, αλλά δεδομένα έχει καταλάβει πόσο λάθος ήταν η απόφαση επιστροφής του.

Σε όλα μένει η τελευταία γεύση. Γι’ αυτό χρειάζεται τεράστια προσοχή. Πριν 2,5 χρόνια όταν πήγε στο λιμάνι, ο Σωκράτης πήρε την πιο λάθος απόφαση της καριέρας του. Mιλάμε για Έλληνα ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Μίλαν, Ντόρτμουντ, Άρσεναλ. Πορεία που έπρεπε να δοξάζεται.

Καθαρά δική του ευθύνη η τωρινή του κατάντια, όσο άσχημα κι αν ηχεί η λέξη. Για το επίπεδό του, την πορεία που είχε στο ποδόσφαιρο, το βιογραφικό του, πρόκειται για κατάντια. Αγωνιστικά δεν το συζητάμε, η ίδια η ομάδα στην οποία αφιέρωσε μέχρι και την υστεροφημία του, τον πετά σα… στυμμένη λεμονόκουπα. Οι οπαδοί της που θεωρητικά έπρεπε να τον στηρίζουν και να τον αγαπούν, τον «χρεώνουν» για τα αυτογκόλ σε μεγάλα ματς, το λάθος με τον Παναθηναϊκό και στην καλύτερη των περιπτώσεων τον σχολιάζουν ως «τελειωμένο» ή υπερβολικά αργό.

Ποδοσφαιρικά, οικονομικά, απόλυτο δικαίωμά του και καλά έκανε που επέλεξε να πάει στον Ολυμπιακό. Το τεράστιο φάουλ του Σωκράτη, αφορά τη συνολική του στάση. Αισθάνθηκε πως πρέπει να γίνει κάποιου είδους ηγέτης του Ολυμπιακού, εκτός αγωνιστικού χώρου. Αυτό προϋποθέτει στο συγκεκριμένο σωματείο, ξεκάθαρη υποταγή στις νοοτροπίες της διοίκησης και ρόλο προπαγανδιστή πέρα από αθλητή. Έτσι κι έγινε…

Διαιτησίες, πόλεμος με την Εθνική και δημιουργία κατάστασης που έβλεπαν οι Έλληνες φίλαθλοι κι έχαναν πάσα ιδέα για τον Παπασταθόπουλο. Δηλώσεις στις οποίες δεν μας είχε συνηθίσει, με έπαρση, αλαζονεία, προσβολή, συμπεριφορά απέναντι σε αντιπάλους που δε θύμιζε σε τίποτα τον Σωκράτη που βλέπαμε κάποτε σε άλλη ελληνική ομάδα.

Μέσα σε 2,5 χρόνια απ’ το κορυφαίο δίδυμο όλων των εποχών μαζί με τον Μανωλά, έγινε απλά ένας ακόμη… πεταμένος ποδοσφαιριστή. Εντελώς απαξιωμένος απ’ τους Ολυμπιακούς και απόλυτα υποβαθμισμένος-συγκριτικά με όσα πέτυχε στην καριέρα του-απ’ τους υπόλοιπους φιλάθλους. Εκείνους που τον έβλεπαν ως αρχηγό της Εθνικής και τον χειροκροτούσαν γνωρίζοντας τι πετυχαίνει και στο εξωτερικό, αλλά τελικά τον είδαν στη δύση της καριέρας του να υπογράφει για να γίνει η… μαριονέτα διοικητικών πρακτικών που οι πάντες καταδικάζουν.

Ας γίνει μάθημα για όλους τους ποδοσφαιριστές. Ας αποφεύγουν αυτή τη νοοτροπία, είτε είναι στο επίπεδο που βρισκόταν ο Σωκράτης, είτε πιο χαμηλά. Στο τέλος της ημέρας καμία ομάδα δε θα τους κρατήσει αιώνια. Το όνομά τους θα το κουβαλούν μέχρι τα βαθιά γεράματα όμως. Εκείνο «λερώνεται» με τέτοιες συμπεριφορές.

Δείτε την κατάληξη του Μανωλά που χοροπηδούσε και τραγουδούσε συνθήματα. Δείτε τον Σιόβα που μετά από ντέρμπι που έγινε… ροντέο, τον ένοιαζε να αποθεώσει και να κάνει αφιερώσεις στον πρόεδρο. Δείτε τώρα τον Σωκράτη. Αποφύγετε τα παραδείγματά τους. Εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές, σπουδαίες καριέρες, αλλά έγιναν… γαύροι αντί για αθλητές στο τέλος της καριέρας τους, χύνοντας το γάλα που είχαν μαζέψει με τόσο κόπο και αξία.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X