Η πρόταση της ΑΕΚ για αδιάβλητη κλήρωση των πλέι οφ της Super League!

Η πρόταση της ΑΕΚ για αδιάβλητη κλήρωση των πλέι οφ της Super League!
Photo Credits: INTIME

ΤΙ συζητήθηκε στο σημερινό Συμβούλιο της Super League και οι εξυπνάδες του Κώστα Καραπαπά που... ζεσταινόταν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κατά τη διάρκεια του σημερινού ΔΣ της Λίγκας συζητήθηκε η πρόταση που είχε κάνει και επανέφερε η ΠΑΕ ΑΕΚ και μέσω επιστολής της προς τη διοργανώτρια σχετικά με την κλήρωση των πλέι οφ του πρωταθλήματος της νέας σεζόν με στόχο να εξασφαλιστεί σε απόλυτο βαθμό το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Την πρόταση της ΑΕΚ ανέπτυξε ο διευθύνων σύμβουλος και Α’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Κοσμάς, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Βασικοί άξονες της πρότασης μας είναι δύο, στα πλαίσια πάντα της προσπάθειας για διαφάνεια και αξιοπιστία ώστε να μην υπάρχουν υπόνοιες, όπως συνέβη στην κλήρωση των playoffs του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε.

Η μία λύση είναι να πραγματοποιηθεί η κλήρωση αμέσως μετά από αυτή της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, με αριθμούς που θα αντιστοιχούν στη θέση που θα καταλάβει κάθε ομάδα στην κανονική διάρκεια, δηλαδή για τα playoffs από το 1 έως το 6 και για τα playouts από το 7 έως το 14.

Αν αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί τεχνικά, λόγω των κλειδαρίθμων που θα χρειαστούν εφόσον προκύψουν θέματα ασφαλείας ή εντοπιότητας όταν διαμορφωθεί η κατάταξη, όπως για παράδειγμα να συμπέσουν ΠΑΟΚ και Άρης, η δεύτερη λύση είναι να γίνει η κλήρωση μετά το τέλος της κανονικής διαρκείας, αλλά χειροκίνητα όπως στις διεθνείς διοργανώσεις, με μπαλάκια που θα τα τραβήξουν οι εκπρόσωποι των ομάδων, ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η παρωδία που ζήσαμε στα περσινά playoffs.

Και σε αυτή τη διαδικασία μπορούν να υπάρξουν κλειδάριθμοι. Δεν νομίζω κάποιος να έχει αντίρρηση να θέσουμε ασφαλιστικές δικλείδες με σκοπό τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας και την εξαφάνιση των υπονοιών και των περίεργων σεναρίων».

Μάλιστα, όταν ο Κώστας Καραπαπάς είπε τον κ. Κοσμά «ας το αφήσουμε για μεταγενέστερο χρόνο, δεν μας λυπάστε να συζητάμε για σενάρια και κλειδάριθμους τέλος Ιουνίου;», του απάντησε: «Την ΑΕΚ δεν την λυπήθηκε κάνεις που παραλίγο να μας βάλουν να παίξουμε δέκα σερί ματς εκτός έδρας».

Τελικώς αποφασίστηκε το αρμόδιο τμήμα της Λίγκας να καταρτήσει πλάνο πιθανής υλοποίησης για τρία σενάρια και η τελική απόφαση να παρθεί στο επόμενο Δ.Σ., αφού πρώτα εξεταστούν και συζητηθούν τα θετικά και τα αρνητικά όσον αφορά την υλοποίηση καθενός από αυτά.

Αυτά τα τρία σενάρια είναι

α) κλήρωση των playoffs (με αριθμούς κατάταξης) ταυτόχρονά με αυτήν για την κανονική διάρκεια,

β) κλήρωση μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της σεζόν, αλλά με μπαλάκια και

γ) πλήρως ηλεκτρονική κλήρωση (στην οποία θα μπουν όλες οι παραμετροποιήσεις και οι κλειδάριθμοι), αλλά με την παραγωγή πολλών σεναρίων-αποτελεσμάτων (να προκύψουν, δηλαδή, από αυτή π.χ. 10 ή 20 πιθανά προγράμματα) και στη συνέχεια με αριθμημένο μπαλάκι να καθοριστεί ποιο από αυτά θα αποτελέσει το τελικό πρόγραμμα των playoffs.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X