Σκέψεις της ΕΠΟ για προπονητικό κέντρο αξίας 28,5 εκατ. ευρώ της Εθνικής στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου

Σκέψεις της ΕΠΟ για προπονητικό κέντρο αξίας 28,5 εκατ. ευρώ της Εθνικής στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου
Photo Credits: INTIME

Με «προίκα» 28,5 εκατ. ευρώ, η ΕΠΟ σχεδιάζει να δημιουργήσει το νέο «σπίτι» της Εθνικής ομάδας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με «προίκα» 28,5 εκατ. ευρώ, η ΕΠΟ σχεδιάζει να δημιουργήσει το νέο «σπίτι» της Εθνικής ομάδας, έχοντας πρώτη επιλογή το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου και σε δεύτερο πλάνο το Ελληνικό.

Η δημιουργία ενός προπονητικού κέντρου που θα στεγάσει όλες τις Εθνικές ομάδες, αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΠΟ και ήδη έχει μπει σε εφαρμογή το πλάνο για να μην είναι πλέον «άστεγη» η Γαλανόλευκη.

Σύμφωνα με τη «Live Sport» η ΕΠΟ έχει καταλήξει σε δύο επιλογές και περιμένει το «πράσινο φως» από την UEFA για να προχωρήσει στην υλοποίηση του ιστορικού πρότζεκτ. Η πρώτη επιλογή είναι το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου και η δεύτερη το Ελληνικό, στον χώρο του παλιού αεροδρομίου.

Το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 2003, φιλοξένησε το άθλημα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2003, στους Ολυμπιακούς και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το «Ελ.Βενιζέλος» και την Αττική Οδό.

Το Κέντρο εκτείνεται σε 940.000 τ.μ. και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αίθουσες εργασίας, μόνιμες κερκίδες, αγωνιστικούς χώρους, στάβλους και χώρους πάρκινγκ. Εφόσον βρεθεί η φόρμουλα και το ΟΙΚ Μαρκόπουλου περάσει στην ιδιοκτησία της ΕΠΟ, τότε θα καταργηθούν οι στάβλοι, στη θέση των οποίων θα κατασκευαστεί ξενοδοχείο για τους διεθνείς. Επιπλέον είναι θετικό πως υπάρχουν έτοιμοι αγωνιστικοί χώροι και απλά θα πρέπει να τοποθετηθεί νέος χλοοτάπητας. Εκτιμάται δε ότι θα χρειαστούν 2-3 χρόνια για την ολοκλήρωση του έργου.

Σε ό,τι αφορά το Ελληνικό, η LAMDA Development, βάσει της συμφωνίας που έχει κάνει με την προηγούμενη κυβέρνηση, έχει προτείνει στην ΕΠΟ να κατασκευάσει ένα προπονητικό κέντρο στο παλιό αεροδρόμιο, κοντά στην οδό Βουλιαγμένης. Η εταιρεία παραχωρεί το προπονητικό κέντρο για 30-40 χρόνια στην ομοσπονδία, ωστόσο οι υπερκείμενες αρχές είναι αρνητικές στη χρηματοδότηση ενός έργου που η έκτασή του δεν θα ανήκει στην ΕΠΟ.

Αναφορικά με το οικονομικό, δεν αποτελεί εμπόδιο καθώς από τα χρήματα που έχει στο ταμείο της η ομοσπονδία, υπολογίζει πως τα 8 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν για το προπονητικό κέντρο Εθνικών Ομάδων. Η FIFA και, κυρίως η UEFA αναμένεται να ενισχύσουν την ΕΠΟ με 12,5 εκατ. ευρώ, ενώ από επαφές της διοίκησης Μπαλτάκου με την Περιφέρεια Αττικής, προκύπτει ότι μπορέι να εξασφαλίσει ακόμα 8 εκατ. ευρώ, συνολικά δηλαδή πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 28,5 εκατ. ευρώ.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X