Η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση και μαζί το... Κύπελλο! (VIDEO)

Η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση και μαζί το... Κύπελλο! (VIDEO)

Η ανοργανωσιά της ΕΠΟ και η άρνηση του Ολυμπιακού να αγωνιστεί, έδωσαν στην ΑΕΚ το κύπελλο του 1966 από την πρόκριση επί του Εθνικού στον προημιτελικό!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το 4-1 της ΑΕΚ επί του Εθνικού στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στις 26 Ιουνίου του 1966 στη Νέα Φιλαδέλφεια έμελλε να είναι ουσιαστικά ο… τελικός.

Στα ημιτελικά κληρώθηκε γηπεδούχος με την Καβάλα και από τότε άρχισε ένα σίριαλ, αφού οι Καβαλιώτες επικαλούνταν έναν παλιό κανονισμό που προέβλεπε τη διεξαγωγή του αγώνα στη Μακεδονία, σε περίπτωση που κληρώνονταν ομάδες του κέντρου με αυτές του Βορρά.

Η ΕΠΟ δεν έδωσε λύση και όταν πια η ΑΕΚ πέρασε άνευ αγώνος, ο άλλος φιναλίστ Ολυμπιακός είχε… βαρεθεί να περιμένει και παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση του τροπαίου.

Η ΑΕΚ ήταν Κυπελλούχος χωρίς αγώνα, αν και μέχρι τελευταία στιγμή έδωσε αγώνα για τη διεξαγωγή τελικού, τον οποίον είχε μεγάλη ανάγκη το ταμείο της. Δύο χρόνια μετά το Κύπελλο του 1964 που κατακτήθηκε χωρίς τελικό (λόγω της ματαίωσης του επαναληπτικού ημιτελικού Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού που διακοπεί όταν εισέβαλαν οι φίλαθλοι στον αγωνιστικό χώρο) η ΑΕΚ ήταν και πάλι Κύπελλούχος χωρίς να ιδρώσει, αλλά και χωρίς  η ίδια να ευθύνεται γι’ αυτό.

Για την ιστορία, στον… προημι-Τελικό της 26ης Ιουνίου 1964, ο Εθνικός προηγήθηκε στο 5’ αλλά ο Γιώργος Καραφέσκος ισοφάρισε στο 14’ και ο Μίμης Παπαϊωάννου έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ με πέναλτι στο 45’. Δύο γκολ του Κώστα Νικολαϊδη στο 49’ και στο 73’ σφράγισαν τη νίκη-πρόκριση.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης, Φρογουδάκης, Σοφιανίδης, Βασιλείου, Μπαλόπουλος, Καραφέσκος, Σκευοφύλαξ, Σταματιάδης, Σταθόπουλος, Νικολαϊδης, Παπαϊωάννου

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X