Ο ανταγωνισμός δυναμώνει και η ΑΕΚ θα πρέπει να απαντήσει

Ο ανταγωνισμός δυναμώνει και η ΑΕΚ θα πρέπει να απαντήσει
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τον ισχυρό ανταγωνισμό που θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ την νέα σεζόν και η εμπιστοσύνη στον Πλάθα

Περνάνε οι μέρες και σύντομα θα έχουμε μια πρώτη εικόνα από τον νέο προπονητή της ΑΕΚ, τον Χουάν Πλάθα.

Καλή επιλογή της διοίκησης της ομάδας, που η παρουσίαση του θα μεταδοθεί live από το Youtube, γιατί άλλο να μεταφέρουμε εμείς τι είπε και πως το είπε και άλλο να το δει ο κόσμος με τα μάτια του. Σε τέτοιες παρουσιάσεις, δεν γινόμαστε σοφότεροι, αφού συνήθως ακούγονται τετριμμένα πράγματα, όμως μπορείς να καταλάβεις από το body language για την προσωπικότητα και το κύρος του προπονητή. Καλώς να έρθει λοιπόν και να ξεκινήσει επίσημα η εποχή Πλάθα.

Ο ανταγωνισμός δυναμώνει

Για να ασχοληθούμε και λίγο με τα δικά μας, η ΑΕΚ τερμάτισε στην 6ην θέση της κατάταξης πέρσι, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, παρόλο που αν δεν έκανε 1-2 γκέλες στην έδρα της θα μπορούσε να τα πάει πολύ καλύτερα και να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Ό,τι έγινε, έγινε και κοιτάμε πλέον την επόμενη χρονιά. Από ότι φαίνεται, το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι ακόμα πιο δύσκολο, αφού όλες οι ομάδες δυναμώνουν και ειδικά αυτές που βρέθηκαν πιο μπροστά από την Ένωση στο πρωτάθλημα που μας πέρασε.

Το Περιστέρι, θα έχει και πάλι τον Βασίλη Σπανούλη για προπονητή, στον δεύτερο του χρόνο στην ομάδα, οπότε ξεκινάει ήδη με ένα μικρό προβάδισμα. Από εκεί και πέρα η ευχέρεια του μεγάλου μπάτζετ του έχει δώσει την δυνατότητα να επιλέξει από νωρίς εξαιρετικούς ξένους συν τον Ελάιζα Μήτρου Λογκ που αναμένεται να πάρει διαβατήριο και να παίξει ως Έλληνας. Ο Τζο Ράγκλαντ είναι μια πάρα πολύ καλή περίπτωση, ένας από τους κορυφαίους playmaker του BCL και δυναμώνει πολύ την περιφέρεια, ενώ και ο Χαντς είδαμε πέρσι ότι, τουλάχιστον επιθετικά είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης, παρόλα τα σημαντικά προβλήματα που έχει στην άμυνα.

Υπάρχει και η απόκτηση του Κένι Γουίλιαμς, που κατά την γνώμη μου είναι ένας παίκτης πολύ χρήσιμος για κάθε ομάδα, γιατί φέρνει ισορροπία. Προφανώς στο Περιστέρι, θέλουν να επιλέξουν έξι καλούς ξένους και μαζί με τον Κασελάκη τον Λονγκ και τον Πουλιανίτη να έχουν έναν κορμό 9-10 παικτών. Η ΑΕΚ από Έλληνες θεωρώ βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, όμως θα είναι σημαντικές οι επιλογές των ξένων. Θα πρέπει να γίνουν «χειρουργικές» κινήσεις για να μπορέσει να καλυφθεί το handicap στο ύψος του μπάτζετ. Το ίδιο ισχύει και τον Προμηθέα. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα φτιάξει μια ομάδα από αυτές που ξέρουμε ότι μπορεί να φτιάξει, κρατώντας τον Προμηθέα σε υψηλό επίπεδο

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έφερε τον Χουάν Πλάθα, για να πρωταγωνιστήσει η ΑΕΚ, όχι για να βγει και πάλι έκτη, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε σημαντικές προσθήκες που θα βοηθήσουν να σχηματιστεί μια ισχυρή ομάδα. Θα πέσει μεγάλος βάρος στην διαχείριση που θα κάνει ο Ισπανός και στην ομάδα που θα δημιουργήσει, καθώς φαίνεται ότι το μπάτζετ της Ένωσης θα είναι πάνω κάτω στα ίδια με πέρσι, άρα μικρότερο από τους άλλους δύο.

Είναι δεδομένο ότι και ο Παναθηναϊκός θα είναι σίγουρα πιο δυνατός και σε καλύτερα επίπεδα από τα προηγούμενα χρόνια, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι ο δρόμος για την τετράδα του πρωταθλήματος θα είναι ακόμα πιο δύσκολος την νέα χρονιά. Η παρουσία του Πλάθα ίσως είναι το πιο αισιόδοξο στοιχείο της νέας ΑΕΚ, ενός προπονητή που έχει κάνει πρωταθλητισμό, σε πολύ καλύτερα πρωταθλήματα από το Ελληνικό και ξέρει τι χρειάζεται. Το επόμενο διάστημα μετά τον ερχομό του Ισπανού στην Ελλάδα θα έχουμε τις πρώτες ενδείξεις για τους στόχους για να τους συζητήσουμε.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X