Σβάρνας: «Η μεγάλη διαφορά στην ΑΕΚ ήταν το γήπεδο - Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Μάνταλο και όσα κατάφερε»

Σβάρνας: «Η μεγάλη διαφορά στην ΑΕΚ ήταν το γήπεδο - Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Μάνταλο και όσα κατάφερε»
Photo Credits: INTIME

Ο Στράτος Σβάρνας μίλησε στο podcast «Κουβέντα στο Πι & ΦΙ»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο αμυντικός της Ρακόφ, Στράτος Σβάρνας, στην πιο ανατρεπτική συνέντευξη της μέχρι τώρα καριέρας του, μίλησε στο podcast «Κουβέντα στο ΠΙ & ΦΙ» για την ΑΕΚ, τους Πέτρο Μάνταλο, τα επιτεύγματά του στην Πολωνία που κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ αποκάλυψε την αγάπη του για την Formula 1 και την αποτυχημένη απόπειρά του να μάθει κιθάρα.

Αναλυτικά όσα είπε: 

Για το αν έχει προλάβει να ξεκουραστεί μετά από μία γεμάτη σεζόν: «Τα… βάσανα ξεκίνησαν από νωρίς, γιατί έχουμε τα προκριματικά του Champions League, καθώς μπαίνουμε από τον πρώτο γύρο και το πρώτο ματς είναι στις 11/7, όπου και πρέπει να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι».

Για το πού πέρασε τις διακοπές του: «Είναι συνήθεια οι διακοπές να είναι αρχές Ιουνίου. Ήμουν κυρίως στην Αθήνα, αλλά πήγα και στη Κύθνο και την Τήνο».

Για το πού βρίσκεται ο ίδιος τώρα: «Έχουμε ξεκινήσει εδώ και 3 μέρες, είμαστε στην Πολωνία ακόμα αλλά σε λίγες ημέρες θα φύγουμε για την Αυστρία στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας».

Για την πρόκληση του Champions League: «Η ομάδα έχει κάνει τεράστια βήματα τελευταία χρόνια, είμαστε χαρούμενοι που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα που… έλειπε στην ομάδα και φέτος ο στόχος είναι να μπούμε σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αναφορικά με τη κλήρωση με τη Φλόρα Ταλίν, σε τέτοια ματς δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος, για να βρίσκονται εκεί σημαίνει ότι το αξίζουν, οπότε δεν πρέπει να υποτιμήσεις κανέναν».

Για τα παιχνίδια που ξεκινάνε νωρίς το καλοκαίρι: «Είναι συνηθισμένο εδώ στην Πολωνία να συμβαίνει αυτό, γιατί μετά τα προκριματικά του Champions League ακολουθεί ο τελικός του Super Cup με τη Λέγκια και μετά ξεκινάει το πρωτάθλημα. Οπότε πρέπει να είμαστε πολύ έτοιμοι γι’ αυτά τα παιχνίδια».

Για το αν περίμενε τέτοια εξέλιξη μετά τον δανεισμό του από την ΑΕΚ στην Ρακόφ: «Περίμενα εν μέρει, όχι τόσο πολύ με τα γκολ και τις ασίστ. Η ομάδα είναι σε φανταστική φόρμα τα τελευταία χρόνια, γίνεται πολύ καλή δουλειά και εξελίσσεται προς το καλύτερο».

Για το αν αποτελεί ένα τσάλεντζ για τον ίδιο να ξεπεράσει τα περσινά του επιτεύγματα (3 γκολ – 4 ασίστ): «Σίγουρα κάθε χρόνο θέλεις να είσαι καλύτερος, χωρίς όμως να σου γίνει εμμονή».

Για το αν του έχει συμβεί να μην ξέρει πώς να πανηγυρίσει, όπως συνέβη με τον Σάλιακα: «Όχι, σίγουρα δεν ήξερα, κάποιο από τα γκολ ήταν και μετά από εξέταση VAR και αναμονής. Άρα του χρόνου, μάλλον θα είμαι πιο… ώριμος και ψύχραιμος στους πανηγυρισμούς».

Για το τί του δίδαξε η περασμένη σεζόν: «Μου δίδαξε ότι αν πιστέψεις στον εαυτό σου και τις ικανότητές σου μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Εδώ νιώθω πιο ελεύθερος, εδώ τα πράγματα είναι πιο οργανωμένα και μπορείς να αφοσιωθείς στη δουλειά σου, κάτι που σε κάνει γενικότερα πιο συγκεντρωμένο».

Για τις διαφορές της καθημερινότητάς του στην Πολωνία απ’ ότι στην Ελλάδα: Δεν έχει τεράστιες διαφορές. Σίγουρα το γεγονός ότι τα εστιατόρια κλείνουν είναι μία διαφορά, ή ότι δεν έχω φίλους και οικογένεια, αλλά εντάξει, κάθομαι περισσότερο στο σπίτι, ή είμαι με τον Γιάννη Παπανικολάου και βλέπουμε ποδόσφαιρο».

Για το αν υπάρχει φρέντο εσπρέσο στην Πολωνία: «Πέρσι στην προετοιμασία είχαμε μιλήσει με το μπαρ στο εστιατόριο και μας έφτιαχνε, οπότε περιμένω να γυρίσει ο Γιάννης για να τους λέμε να μας φτιάχνουνε. Προς το παρόν αρκούμαι σε ένα εσπρεσάκι».

Για το αν θα ήταν ίδια η προσαρμογή του στην Πολωνία χωρίς τον Παπανικολάου: «Δεν θα ήταν η ίδια από άποψη αποδυτηρίων, ομάδας κλπ, καθώς σε αυτό με βοήθησε πολύ, όπως και όταν το ρώτησα για την πόλη, τον προπονητή κ.α. Σε αυτό ήταν δίπλα μου πολύ. Ο Γιάννης είναι από τα καλύτερα χαφ του πρωταθλήματος, έχει εξελιχθεί πολύ οπότε δεν χρειάζεται κάτι περαιτέρω».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα: «Στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ, αλλά δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου να επιστρέψω. Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό, αλλά μελλοντικά σίγουρα θα γυρίσω».

Για το αν παρακολουθούσε Super League: «Ναι, έβλεπα πολύ όταν δεν είχαμε ματς την ίδια ώρα».

Για την ΑΕΚ και αν… ζήλεψε λίγο την κατάκτηση του νταμπλ αλλά και την είσοδο στο νέο γήπεδο και τι διαφορετικό είδε απ’ όταν έπαιζε εκεί: «Σίγουρα κάθε παίκτης που ήταν στην ΑΕΚ θα ήθελε να ζήσει το νέο γήπεδο, η ομάδα ήταν πολύ καλή φέτος, το έδειξε στο γήπεδο με την κυριαρχία της, μαζί με τον Παναθηναϊκό. Έχει εξαιρετικό προπονητή και αυτό που έπαιξε μεγάλο ρόλο ήταν ο γεμάτος πάγκος της. Η μεγάλη διαφορά ήταν το γήπεδο, υπήρχε διαφορετικό κλίμα, ήταν πάντα γεμάτο και ο κόσμος περίμενε την Κυριακή για να πάει εκεί και πιστεύω αυτό ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση των παικτών. Πολύ καλή δουλειά επίσης έγινε και από τον Ματίας Αλμέιδα».

Για το τι διαφορετικό είχε η ΑΕΚ: «Η μεγαλύτερη διαφορά ήταν το γήπεδο. Έδωσε τεράστια ώθηση και ένα διαφορετικό κλίμα. Ο κόσμος ήταν κοντά και περίμενε την Κυριακή πως και πως και αυτό ανέβασε την απόδοση των παικτών. Τρομερή δουλειά έκανε και ο προπονητής και αυτά τα δύο στοιχεία ήταν πολύ σημαντικά για την πορεία της».

Για το αν είχε επαφή με τον Αλμέιδα: «Όχι, δεν είχαμε επαφή. Όταν έφυγα εγώ δεν είχε ξεκινήσει ακόμα η προετοιμασία».

Για το αν η φετινή σεζόν εξιλέωσε και ποδοσφαιριστές που αδικήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, όπως για παράδειγμα ο Μάνταλος: «Εννοείται πως χάρηκα. Με τον Πέτρο μιλούσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς για την πορεία και τα παιχνίδια της ομάδας. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν και όσα κατάφερε. Έκανε πολύ καλή σεζόν. Υπήρχαν παιχνίδια που μπήκε ως αλλαγή και άλλαξε τον ρυθμό και έδωσε βαθμούς στην ομάδα. Πολλοί παίκτες φέτος που δέχτηκαν σκληρή κριτική, έδειξαν τον καλό τους εαυτό και ήταν μια πολύ καλή σεζόν για όλους».

Για την πρόσφατη αποκάλυψη του Πέτρου Μάνταλου πως σκέφτηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο και αν το γνώριζε ο ίδιος: «Το γνώριζα. Δεν μου δημιούργησε έκπληξη. Ήξερα τι περνούσε και πόσο δύσκολα ήταν. Δεν πίστευα όμως πως θα γίνει αυτό γιατί αντέχει τις δυσκολίες και είναι σκληρός χαρακτήρας».

Για το αν αδικήθηκε στην ΑΕΚ: «Δεν το είδα ποτέ έτσι, δεν ένιωσα έτσι. Έφυγα γιατί δεν έπαιζα, ήταν δική μου απόφαση. Ήταν σεβαστή η απόφαση των προπονητών μου να μην παίζω Κοίταξα το καλό μου, έφυγα και τα πράγματα ήρθαν όπως ήρθαν και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

Για το ποιοι προπονητές του έδωσαν περισσότερα πράγματα στην καριέρα του: «Είναι 2-3. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Μου έδωσαν ευκαιρία. Δεν θέλω να πω ονόματα για να μην αδικήσω τους υπόλοιπους».

Για τον Γιάννη Παπαδημητρίου που τον είχε ως τεχνικό διευθυντή σε Ξάνθη και ΑΕΚ και τη νέα του θητεία στον Παναθηναϊκό: «Στην Ξάνθη έκανε πολύ καλή δουλειά. Εγώ τότε ήμουν νεαρός όταν πήγα. Στην ΑΕΚ, δεν ξέρω τι έφταιξε, έφυγε ξαφνικά, δεν κατάλαβα γιατί, αλλά είμαι σίγουρος πως θα τα πάει εξαιρετικά στον Παναθηναϊκό γιατί γνωρίζω καλά τι μπορεί να κάνει μέσα από τη δουλειά του».

Για το αν είναι αναλώσιμοι οι Έλληνες τεχνικοί διευθυντές και προπονητές στην Ελλάδα: «Σίγουρα ναι. Οι προπονητές αλλάζουν εύκολα. Δεν υπάρχει υπομονή και πλάνο, ώστε να στηριχτούν»

Για το αν αυτό αποτελεί μία μεγάλη διαφορά με την Πολωνία: «Ναι, είναι τεράστια η διαφορά. Εμείς για παράδειγμα ο προπονητής που είχαμε πέρυσι ήταν στην ομάδα επτά χρόνια. Ο προπονητής στηρίζεται στην Πολωνία και είδαμε τι κατάφερε».

Για το αν του λείπει η Εθνική Ελλάδος και τον Φαν Σχιπ: «Ο Φαν Σχιπ μου έδωσε την ευκαιρία, ήταν ένας προπονητής που έβαλε το λιθαράκι του σε όσα βλέπουμε σήμερα. Σημάδεψε την ομάδα. Έφερε τους παίκτες πιο κοντά. Μου λείπει η Εθνική, όλοι θέλουν να παίζουν στην Εθνική. Κάνω τα πάντα δουλεύω για να είμαι στις επόμενες κλήσεις».

Για το αν έχει έρθει σε επικοινωνία με τον Πογιέτ: «Όχι, δεν έχουμε έρθει σε επικοινωνία…».

Για το αν τα καταφέρουμε να πάμε στο Euro 2024 και το τι άλλαξε: «Το κλίμα. Όλοι γουστάρουν να παίζουν για την Εθνική και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε και θα πάμε στο Euro. Είναι δύσκολος όμιλος, αλλά σε όλους τους παίκτες αρέσουν αυτά τα παιχνίδια με ομάδες όπως η Γαλλία και η Ολλανδία».

Για την μεγάλη του αγάπη την Formula 1: «Ναι, είναι αλήθεια αυτό (γέλια). Από μικρός μου άρεσε όταν είδα για πρώτη φορά έναν αγώνα, όταν πέτυχα τυχαία μια ανοικτή τηλεόραση. Μετά άρχισα να το ψάχνω περισσότερο. Πιο ενεργά. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι αρκετά. Πήγα και στον αγώνα στη Βαρκελώνη και θέλω να πάω κι άλλο».

Για το ποια ομάδα υποστηρίζει: «Φεράρι. Είδωλό μου είναι ο Σουμάχερ, αν και δεν τον πρόλαβα, αλλά και ο Χάμιλτον, ο Φερστάπεν, αρκετοί οδηγοί.

Για το αν βλέπει τένις: «Βλέπω, αλλά αν έχει ίδια ώρα τένις και φόρμουλα, θα δω φόρμουλα».

Για τον αγαπημένο του τενίστα: «Ο Ναδάλ».

Για το τι θα ήταν αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής: «Δεν το έχω σκεφτεί. Έγινα ποδοσφαιριστής στα 16, οπότε δεν το σκέφτηκα».

Για τα ινδάλματά του: «Ο Κακά και ο Μέσι. Γιατί μικρός δεν ήμουν αμυντικός και μου άρεσαν περισσότερο οι επιθετικοί. Τα ινδάλματά μου είναι όμως οι Πουγιόλ και ο Καναβάρο».

Για την ιστορία με τον Τότι: «Είχαμε παίξει ένα φιλικό με τη Ρόμα. Όταν ήμουν στην ΑΕΚ. Είχε κερδίσει ένα πέναλτι η Ρόμα, τον είδα δίπλα μου, τον ρώτησα αν ήταν και γελούσε, δεν μου απάντησε ποτέ αν ήταν ή όχι (γέλια)».

Για το ποιος επιθετικός τον δυσκόλεψε περισσότερο: «Ο Βάρντι της Λέστερ. Είναι τρομερός, κάνει απίστευτες κινήσεις».

Για τις μουσικές του προτιμήσεις: «Ακούω τα πάντα, κυρίως όμως ελληνικά. Λαϊκά. Στα αποδυτήρια παίζει περισσότερο όμως πολωνική μουσική».

Για τον αγαπημένο του καλλιτέχνη: «Ο Βασίλης Καρράς».

Για το αν ισχύουν οι φήμες που τον ήθελαν να μαθαίνει να παίζει κιθάρα: «(γέλια) ισχύουν, αλλά δεν το έχω. Προσπάθησα να μάθω ένα ξένο κομμάτι, ως εκεί όμως. Προτιμώ να απολαμβάνω μουσική, γιατί δεν έχω ταλέντο στη μουσική».

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X