Γιδόπουλος: «Τα έξι εκατομμύρια για τον Πατίκα, με έκαναν πρόεδρο... βρικόλακα στην ΑΕΚ»

Γιδόπουλος: «Τα έξι εκατομμύρια για τον Πατίκα, με έκαναν πρόεδρο... βρικόλακα στην ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

«Η ΑΕΚ πάει μπουζούκια» ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος εφημερίδας, αφού νέος πρόεδρος της Ένωσης ήταν ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σαν σήμερα πριν από 35 χρόνια, ο Στράτος Γιδόπουλος έκανε…ντεμπούτο με το προεδρικό κοστούμι της ΠΑΕ ΑΕΚ.

«Η ΑΕΚ πάει μπουζούκια» ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος εφημερίδας, αφού νέος πρόεδρος της Ένωσης ήταν ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων.

Ο τότε μεγαλομέτοχος των «κιτρινόμαυρων», Ανδρέας Ζαφειρόπουλος έχοντας χτυπήσει…limit down η δημοφιλία του στους κόλπους των φίλων της ΑΕΚ, παρέδωσε το…τιμόνι της ομάδας.

Ο σύλλογος άλλαξε σελίδα και στο τέλος της σεζόν 1988-89, σήκωσε – μετά από 10 χρόνια – την κούπα του πρωταθλήματος.

Επί των ημερών του Γιδόπουλου ξεκίνησε ουσιαστικά η δεύτερη «χρυσή» – εποχή της «Ένωσης», έπειτα από την πρώτη του αείμνηστου, Λουκά Μπάρλου με σημείο αναφοράς το πρώτο πρωτάθλημα – ορόσημο του 1989.

Ο Στράτος Γιδόπουλος γυρίζει το ρολόι του χρόνου 35 χρόνια πίσω και μιλώντας στο SDNA, ανασύρει απ΄το αρχείο της μνήμης του το παρασκήνιο της εμπλοκής του στην ΑΕΚ, καθώς και τις αξέχαστες στιγμές που έζησε ως πρόεδρος της Ένωσης.

«Ο Στράτος και ο Τυροβολάς, εντυπωσιάστηκαν κι έκλεισαν το ραντεβού με τον Ζαφειρόπουλο»

– Για το παρασκήνιο της συμφωνίας με τον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, με επίκεντρο την ανάληψη της προεδρίας της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Ήμουνα στο μαγαζί μου («Δειλινά») και χτύπησε η πόρτα του γραφείο μου. Ήταν ο Νίκος Στράτος μαζί με τον Δημήτρη Τυροβολά και μου λένε… “ κύριε Γιδόπουλε έχουμε ένα πρόβλημα, φεύγει ο Πατίκας δεν μπορούμε να τον πληρώσουμε. Για έξι εκατομμύρια δραχμές, χάνεται ο παίκτης”.

Τότε αμέσως άνοιξα το χρηματοκιβώτιο και τους έδωσα τα έξι εκατομμύρια για να πληρώσουν τον παίκτη.

Τους έκανε εντύπωση όταν είδαν πόσο γρήγορα τους εξυπηρέτησα και έδωσα τα απαραίτητα χρήματα.

Μετά από λίγες ημέρες με επισκέφτηκαν ξανά και μου είπα πως φεύγει ο Ζαφειρόπουλος από την ΑΕΚ κι εάν θα ήθελε να συναντηθώ μαζί του προκειμένου να αναλάβω την ομάδα.

Πράγματι λοιπόν έκανα το ραντεβού με τον Ζαφειρόπουλο και μου μετέφερε πως επειδή ο κόσμος τον βρίζει συνέχεια σκοπεύει να παρατήσει την ομάδα.

Μου πρότεινε να μου παραδώσει τις μετοχές και εν τέλει καταλήξαμε να αναλάβω την προεδρία της ομάδας.

Ο Ζαφειρόπουλος (σ.σ. διακρίνεται αριστερά στην κάτω φωτογραφία, έχοντας δεξιά του τον Δημήτρη Τυροβολά) μου υποσχέθηκε πως θα έχω εγώ το απόλυτο κουμάντο της ομάδας σαν να είναι δικές μου οι μετοχές.

Έτσι δέχτηκα να αναλάβω την προεδρία καλή τη πίστει και λόγω της μεγάλης αγάπης για την ΑΕΚ σε μια δύσκολη περίοδο του συλλόγου.

Τότε δεν υπήρχαν τηλεοπτικά συμβόλαιο και το μοναδικό εγγυημένο έσοδο της ΑΕΚ, ήταν η διαφήμιση της “Εθνικής Ασφαλιστικής” στη φανέλα.

Εγώ πήγαινα στο μαγαζί μου στις δέκα το πρωί και έφευγα στις έξι το πρωί της επόμενης ημέρας.

Από την στιγμή που ανέλαβε πρόεδρος στην ΑΕΚ αφοσιώθηκα στην ομάδα. Από το πρωί ήμουν στα γραφεία της ομάδας και το απόγευμα έφευγα για να πάω στο μαγαζί μου μέχρι τα ξημερώματα.

Μάλιστα οι φίλοι μου χαριτολογώντας με έλεγαν βρικόλακα και απορούσαν για το πότε κοιμάμαι».

Διαβάστε τη συνέχεια

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X