AEK: Ο υποβιβασμός, η Θέλτα και ο Πινέδα

AEK: Ο υποβιβασμός, η Θέλτα και ο Πινέδα
Photo Credits: INTIME

Η «lavozdegalicia» εξηγεί πώς συνδέονται η ΑΕΚ, η Θέλτα, πιθανός υποβιβασμός των Γαλιθιάνων στη β' κατηγορία και ο Ορμπελίν Πινέδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για την ΑΕΚ ο Πινέδα ήταν καταλυτικός στην πορεία προς το νταμπλ. Όλοι στην «Ενωση» θέλουν να μείνει και του χρόνου. Ο Μεξικάνος όμως ανήκει στη Θέλτα. Η ομάδα του Βίγκο θέλει να τον πουλήσει, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το αν υποβιβαστεί ή όχι, με δεδομένο πως ενδεχόμενη «πτώση» στη Σεγούντα Ντιβισιόν θα φέρει αλλαγές στο ταμείο της.

Και πώς προκύπτει το τελευταίο… Η “La Voz De Galicia” αναλύει ακριβώς τα μεγέθη και τι ισχύει και τι θα ισχύει στην περίπτωση που η Θέλτα μείνει στην Πριμέρα Ντιβισιόν ή υποβιβαστεί στη Σεγούντα Ντιβισιόν.

Σύμφωνα με την «lavozdegalicia»:

«Αν στο χειρότερο σενάριο για τη Θέλτα ολοκληρωθεί η τραγωδία το βράδυ της Κυριακής, σε αντίθεση με το 2007, δεν θα υποβιβαστεί στη Segunda χωρίς οικονομική σωτηρία.

Τότε πήρε αντισταθμιστικά τρία εκατομμύρια ευρώ. Από τότε όμως ενεργοποιήθηκε η λεγόμενη ασφάλιση υποβιβασμού και η ομάδα από το Βίγκο αν υποβιβαστεί φέτος θα έχει λαμβάνειν περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ από την ισπανική λίγκα.

Όπως αναφέρεται στο βιβλίο 8 των γενικών κανονισμών της Λίγκας, ο μηχανισμός λαμβάνει υπόψη τρεις κλίμακες: 20% του μέσου εσόδου για αναμεταδόσεις που έχει λάβει κάθε ομάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, 5% του συνολικού μέσου εισοδήματός τους για τα τελευταία πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαιουχικών κερδών από μεταγραφές, και, τέλος, το 0,035% του καθαρού εισοδήματος από την τηλεόραση για κάθε σεζόν που έχουν παίξει στη LaLiga διαδοχικά με μέγιστο τα 25 χρόνια.

Στην περίπτωση της Θέλτα, είναι στην πρώτη κατηγορία εδώ και έντεκα χρόνια, με μέσο όρο 50 εκατομμύρια τηλεοπτικές εκπομπές ανά σεζόν παγκοσμίως, με μέσο εισόδημα πάνω από 60 εκατομμύρια.

Η Εσπανιόλ πήρε 30,5 το 2019/20

Η νόρμα δίνει προτεραιότητα στα χρόνια των ομάδων της υψηλότερης κατηγορίας, με εκείνες που πέφτουν μετά από περισσότερα χρόνια στην Α’ κατηγορία να είναι αυτές που λαμβάνουν τα περισσότερα, αφού η κατανομή δεν είναι γραμμική μεταξύ των τριών που επηρεάζονται.

Για παράδειγμα, η Εσπανιόλ στον υποβιβασμό της τη σεζόν 19/20 έπεσε λαμβάνοντας 30,5 εκατ. ευρώ. Οι «παπαγάλοι» ήταν τότε στην Πρώτη Κατηγορία για 26 αδιάκοπα χρόνια και με νούμερα παρόμοια με τη Θέλτα όσον αφορά την τηλεόραση και τα έσοδα, τα οποία τώρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εκτίμηση για το τι θα πάρει η Θέλτα.

Η ΑΕΚ και ο Πινέδα

Κάπου εδώ εμπλέκεται η ΑΕΚ και ο Ορμπελίν Πινέδα. Η Θέλτα ψάχνει λεφτά. Υπολογίζει στην πώληση του Πινέδα. Και να θέλει δεν θα μπορέσει να τον κρατήσει αφού αν υποβιβαστεί θα υπάρχει σάλαρι καπ με το μισθολόγιο να μειώνεται δραματικά.

Η Θέλτα από πέρυσι ήθελε να τον πουλήσει. Τα ταμεία άδειασαν. Είχαν υπολογίσει στην πώληση και του Γκάμπρι Βεϊγκα (με τη ρήτρα των 35 εκατ. ευρώ) και του Πινέδα επίσης στη ρήτρα του. Έμοιαζαν βέβαιες πωλήσεις. Εμοιαζαν, αλλά δεν έγιναν.

Μαζικές πωλήσεις η Θέλτα δεν θα κάνει. Υπολογίζει όμως από τον Πινέδα να βάλει ένα σεβαστό ποσό στα ταμεία της. Αρχικά θέλει τη ρήτρα. Από Δευτέρα θα ξέρουμε περισσότερα. Αλλιώς θα μιλήσει η ομάδα του Βίγκο αν μείνει στην Πριμέρα κι αλλιώς αν πέσει…»

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X