Καράμπελας: Ένας αθόρυβος εργάτης στα κιτρινόμαυρα

Καράμπελας: Ένας αθόρυβος εργάτης στα κιτρινόμαυρα
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ προσέθεσε στο δυναμικό της τον Ζώη Καράμπελα, ο οποίος αναμένεται να δώσει πάρα πολλές λύσεις σε διαφορετικούς τομείς.

Γράφει ο Μιχάλης Ραπτόπουλος

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε στις 2 Μαΐου την επιστροφή του Ζώη Καράμπελα στην ομάδα. Να θυμίσουμε ότι ο νεαρός γκαρντ είχε υπογράψει από πέρυσι στον «Δικέφαλο» παρόλα αυτά δόθηκε δανεικός στον Απόλλωνα Πάτρας, καθώς οι άνθρωποι της ομάδας πίστευαν ότι θα μπορέσει εκεί να πάρει τις απαιτούμενες παραστάσεις και να έρθει ακόμα καλύτερος στην «Ένωση».

Όπως και έγινε, με τον Ζώη να παίζει κομβικό ρόλο στην επιτυχημένη προσπάθεια των Πατρινών να παραμείνουν στην Basket League, χωρίς να μπλέξουν με τις τελευταίες θέσεις.

Διαρκής εξέλιξη σε βάθος χρόνου

Άτομα που γνωρίζουν τον Καράμπελα μιλούν για έναν παίκτη, ο οποίος έχει τρομερή και αλματώδη εξέλιξη όσα χρόνια ασχολείται με το μπάσκετ και κάθε χρονιά θα γίνεται ολοένα και καλύτερος.

Καθαρός playmaker με γρήγορες αποφάσεις

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της «Ένωσης» λογίζεται ως έναν γνήσιος playmaker που ξέρει να τρέχει την ομάδα του στον αιφνιδιασμό. Παρόλα αυτά, δεν υστερεί στο σεταρισμένο παιχνίδι, όπου παίρνει πολύ καλές και γρήγορες αποφάσεις, στοιχείο που αποτελεί και μεγάλο του πλεονέκτημα.

Είναι ένας παίκτης ομάδας, ο οποίος «δουλεύει» για τον προπονητή του και θέλει πρώτα να κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του δημιουργώντας για αυτούς και δευτερευόντως να εκτελέσει ο ίδιος.

Προτιμά το pick n roll

Ο Καράμπελας είναι ένας παίκτης που προτιμά να καλεί τον ψηλό της ομάδας ψηλά για να του κάνει σκριν και να στήσει την λεγόμενη «pick n roll» κατάσταση. Σε αυτήν είτε δίνει την μπάλα κατευθείαν με το σκριν, χάρη στην πολύ καλή αντίληψη που διαθέτει είτε περνάει τον αντίπαλο ψηλό στα πόδια και δημιουργεί, εκμεταλλευόμενος το χαμηλό κέντρο βάρους του και την ταχύτητά του.

Παράλληλα, αν αντιληφθεί ότι ο αντίπαλος ψηλός δεν ακολουθάει την φάση, τότε δεν διστάζει να εκτελέσει πίσω από το σκριν, ιδιαίτερα από μακρινή απόσταση, έναν τομέα που έχει δουλέψει τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα την περσινή χρονιά στην Πάτρα.

Καλός χειριστής της μπάλας

Ο νέος παίκτης της ΑΕΚ διακρίνεται επίσης για τον καλό χειρισμό που έχει με την μπάλα. Ο νεαρός γκαρντ ξέρει να κατεβάζει την μπάλα και να μοιράζει το παιχνίδι, δείχνοντας σε πολύ ώριμη φάση της καριέρας του. Έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο δεξί του χέρι και χρονιά με τη χρονιά θα γίνεται ολοένα και πιο επιθετικός και δημιουργικός εκμεταλλευόμενος τις ευκαιρίες που του δίνονται.

Μπασκετικός τσαμπουκάς στην άμυνα

Ο Ζώης Καράμπελας πέρα από τα επιθετικά του καθήκοντα δεν αμελεί σε κανένα βαθμό και τα αμυντικά του.

Πιέζει πάρα πολύ τον αντίπαλο playmaker δυσκολεύοντας σε αυτόν την οργάνωση και τις επιλογές που έχει να επιτεθεί. Ανέκαθεν έπαιζε με αυτό τον τρόπο. Παράλληλα λόγω της καλής του αντίληψης μπορεί να βγαίνει πρώτος στις διεκδικήσεις και να κάνει κλεψίματα, τα οποία οδηγούν σε εύκολα καλάθια.

Ακόμη, ο Έλληνας γκαρντ έχει αναπτύξει ακόμα έναν τομέα στο παιχνίδι του που είναι ιδιαίτερα σημαντικός στο σύγχρονο μπάσκετ. Αυτός είναι να μαθαίνει ο περιφερειακός να αποφεύγει τα σκριν που στήνουν οι αντίπαλοι ψηλοί. Έτσι, ο Καράμπελας έχει προσθέσει και αυτό στο παιχνίδι του, στοιχείο που θα βοηθήσει αρκετά την «Ένωση» στην άμυνα.

Η κατάλληλη στιγμή στην καριέρα του

Άνθρωποι που έχουν δουλέψει στο παρελθόν με τον Ζώη μεταφέρουν την πεποίθηση ότι η φετινή χρονιά είναι η κατάλληλη για να αναδειχθεί ο μικρός.

Ο ανταγωνισμός και οι απαιτήσεις που υπάρχουν στη «Βασίλισσα» θα τον κάνουν ακόμα καλύτερο σε αποφάσεις και εκτέλεση. Ο ίδιος από την πλευρά του μπορεί να εγγυηθεί ότι θα δουλέψει όσο μπορεί για να βοηθήσει τον σύλλογο να πετύχει τους στόχους του.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X