Λευκορωσία: Βαριά τιμωρία για Σαχτιόρ και Ενεργκέτικ

Λευκορωσία: Βαριά τιμωρία για Σαχτιόρ και Ενεργκέτικ
Photo Credits: INTIME

Η ομοσπονδία της Λευρορωσίας τιμώρησε τις δύο ομάδες για στημένα παιχνίδια, πιο αναλυτικά τιμώρησε τη Σαχτόρ με αφαίρεση 50 βαθμών και τη Ενεργκέτικ με 30

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αδιανόητες καταστάσεις στη Λευκορωσία, όπου οι ομάδες που τερμάτισαν στις πρώτες δύο θέσεις του πρωταθλήματος το 2022 τιμωρήθηκαν με αφαίρεση δεκάδων βαθμών για στημένα παιχνίδια.

Η Σαχτιόρ κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη σερί χρονιά, όμως η αρμόδια επιτροπή την τιμώρησε με αφαίρεση των κεκτημένων από τη σεζόν 2022 (πρωτάθλημα και εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League), αφαίρεση 30 βαθμών από τη φετινή σεζόν που βρίσκεται στην 7η αγωνιστική και αφαίρεση 20 βαθμών από το πρωτάθλημα του 2024 (στη Λευκορωσία ακολουθείται χειμερινό καλεντάρι).

Η δεύτερη Ενεργκέτικ, η οποία επίσης εμφανίζεται να χειραγώγησε αγώνες ή να προσέφερε χρηματικά κίνητρα σε άλλες ομάδες για μειωμένη απόδοση στη διεκδίκηση του τίτλου, τιμωρήθηκε με αφαίρεση των κεκτημένων του 2022 (εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa Conference League), αφαίρεση 20 βαθμών από το πρωτάθλημα του 2023 και 10 από εκείνο του 2024.

Η Μπελσίνα τερμάτισε στην 12η θέση και συμμετείχε στον αγώνα όπου η Σαχτιόρ εξασφάλισε μαθηματικά τον τίτλο, σε έναν αγώνα που κρίθηκε χειραγωγημένος. Η ποινή της είναι αφαίρεση 10 βαθμών από το πρωτάθλημα του 2023 και 5 από την επόμενη σεζόν.

Από εκεί και πέρα, η ομοσπονδία επέβαλε και βαριά πρόστιμα στις ομάδες, αλλά και ποινές αποκλεισμού δια βίου ή πολλών ετών στους πρωταγωνιστές του σκανδάλου.

Οι παίκτες που εμπλέκονται στη χειραγώγηση των αγώνων τιμωρήθηκαν με πρόστιμο που κυμαίνεται από 13.000 ευρώ έως 1.300, τα οποία είτε θα πληρώσουν εντός τριάντα ημερών είτε θα αποκλειστούν δια βίου.

Οι συγκεκριμένες ποινές αφήνουν χωρίς πρωταθλητή τη Λευκορωσία για το 2022 και επαναφέρουν την κυρίαρχο της χώρας, ΜΠΑΤΕ, στα προκριματικά του Champions League έπειτα από δύο σεζόν.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X