Η ΑΕΚ... συνέχισε το θρίλερ!

Η ΑΕΚ... συνέχισε το θρίλερ!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ δεν ήταν σε καλή βραδιά, πέταξε φάσεις, έμεινε στο 0-0 με το πούλμαν του Ολυμπιακού και συνεχίζει να ελπίζει για τον τίτλο!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έμαθε για το 1-1 του ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο με τον ΠΑΟ, αλλά δεν κατάφερε η ίδια να κερδίσει τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια!

Έμεινε στο 0-0 μετά από ένα ματς θρίλερ, με την ΑΕΚ να μην είναι καλά, επηρεασμένη από την ίωση και την ταλαιπωρία και δεν κατάφερε να… επιβληθεί του ΟΣΦΠ οπως θα ήθελε. Έναν Ολυμπιακό που έπαιζε συνεχώς με διπλή και τριπλή ζώνη άμυνας και πολλές καθυστερήσεις από το α’ ημίχρονο από Τζολάκη και Μπακαμπού.

Η ΑΕΚ έτσι έμεινε ισόβαθμη με τον ΠΑΟ, με την Ένωση να παίζει στο Χαριλάου και τον ΠΑΟ να πηγαίνει στο Καραϊσκάκη την Κυριακή.

Διαβάστε την εξέλιξη του αγώνα από το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε ξανά την 11άδα του με προβλήματα… Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τον Μοχαμάντι… κασκαντέρ δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερό μπακ, τον Βίντα με τον Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας, τον Γιόνσον με τον Σιμάνσκι στον άξονα, τον Άμραμπατ δεξί εξτρέμ, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Τσούμπερ πίσω από τον Γκαρσία.  Από πλευράς Ολυμπιακού, ο Ζοζέ Ανιγκό επέλεξε να παρατάξει τους ερυθρόλευκους με τριάδα στον άξονα. Σαμασέκου, Εμβιλά και Χουάνγκ παίζουν στην τριάδα και μένει να φανεί πως θα κινηθούν. Στις δύο πτέρυγες πίσω από τον Μπακαμπού θα αγωνιστούν οι Μπιέλ και Φορτούνης. Mπα και Παπασταθόπουλος μπροστά από τον Τζολάκη, με Ρέαμπτσιουκ-Ροντινέι στα άκρα της άμυνας.

Το μεγάλο ντέρμπι ξεκίνησε με 8λεπτη καθυστέρηση για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, μετά την εντυπωσιακή έναρξη με καπνογόνα και κροτίδες από τον κόσμο της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ μπήκε με επιθετική διάθεση, αλλά λίγο μετά την έναρξη ενημερώθηκε για το 1-0 του ΠΑΟ επί του ΠΑΟΚ… Σκορ που δεν άρεσε. Ωστόσο, η ΑΕΚ συνέχισε να ψάχνει χώρους για επιθέσεις και φάσεις για γκολ. Στο πρώτο 10λεπτο δεν είχε καταφέρει να απειλήσει και να βρει κενό, αλλά είχε συνεχώς την μπάλα και πίεζε ψηλά όπως πάντα.

Ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα και να χτίσει επιθέσεις παρά την τριάδα Εμβιλά-Σαμασέκου-Χουάνγκ στα χαφ και έτσι συνεχώς αμυνόταν…

Στο 20’ ο Τσούμπερ είχε ένα σουτ εκτός περιοχής και κέρδισε κόρνερ, ακόμη ένα κόρνερ για την Ένωση που συνέχισε να πιέζει τον ΟΣΦΠ που έπαιζε με τριπλή ζώνη άμυνας. Στο 21’ πάντως ο Μακαμπού στην αντεπίθεση του Ολυμπιακού (από τον Μπιέλ ξεκίνησε), μετά από λάθος του Σιμάνσκι, σούταρε δυνατά, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό η ΑΕΚ αντέδρασε, είχε τριπλή φάση με τους παίκτες της να μην μπορούν να σουτάρουν αφού κόντραρε συνεχώς η μπάλα και στην εξέλιξη της φάσης ο Γκαρσία βρήκε χώρο, σούταρε στην γωνία, αλλά ο Τζολάκης έπεσε σωστά και μπλόκαρε.

Ο ΟΣΦΠ όποτε μπορούσε πάγωνε τον ρυθμό και έκανε καθυστερήσεις, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να βρει χώρους. Ωστόσο, στο 39’ από βαθιά μπαλιά του, ο Γκαρσία βγήκε τετ α τετ, καθυστέρησε να σουτάρει και ο Ροντινέι τον τρέναρε με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να μην εκτελέσει. Αυτή ήταν και η καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ για να σκοράρει… Και έτσι τελείωσε το α’ ημίχρονο με την ΑΕΚ να μην έχει καλή εμφάνιση και να μην είναι παραγωγική. Να δείχνει αργή με την μπάλα στα πόδια και επηρεασμένη από την ίωση, απέναντι σε ένα ΟΣΦΠ που έπαιζε κατά κύριο λόγο… άμυνα.

Το β’ ημίχρονο άρχισε με αλλαγή για τον ΟΣΦΠ. Ο Ανδρέας Ντόη περνά στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ουσεϊνού Μπα. Ο Σενεγαλέζος στόπερ δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Στο 49’ ελέω της πίεσης της ΑΕΚ ο Ροντινέι έδιωξε προς τα πίσω με τον Τζολάκη να βγάζει ενστικτωδώς προς τα πίσω.

Με τον κόσμο να δημιουργεί ασφυκτική πίεση, η Ένωση θέλησε να μπει δυνατά για να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο. Στο 52’ ο Τζολάκης δέχθηκε ένα χτύπημα από τον Γκαρσία στο κεφάλι σε μονομαχία τους. Ο φορ της ΑΕΚ τράβηξε το πόδι του όσο μπόρεσε και δεν τον βρήκε άσχημα. Ο κίπερ του Ολυμπιακού συνεχίζει κανονικά. Η ΑΕΚ έμαθε τα καλά νέα του 1-1 από την Λεωφόρο και η Νέα Φιλαδέλφεια ξεσηκώθηκε!

Όμως αμέσως μετά… απάντησε ο Ολυμπιακός με φάση. Ο Σαμασέκου έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Αθανασιάδης τον σταμάτησε, αλλά ο Μπιέλ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα από πλάγια θέση στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Φάση που άγχωσε την ΑΕΚ…

Στο 60’ ο Αλμέιδα έκανε διπλή κίνηση. Με Μάνταλο-Πινέδα στις θέσεις Γιόνσον-Τσούμπερ, με τον Μεξικάνο να παίζει δίπλα στον Μάνταλο πίσω από τον Γκαρσία και τον Σιμάνσκι κόφτη. Στο 64’ ο Ανιγκό έβαλε τον Μασούρα αντί του Μπιέλ για το δεξί άκρο της άμυνας για να βοηθήσει και αμυντικά.

Η ΑΕΚ αδυνατούσε να χτίσει επιθέσεις, να γίνει παραγωγική και ήταν αρκετά νευρική σε άμυνα και επίθεση. Στο 69’ ο Χουάνγκ από λάθος του Μουκουντί έβγαλε τετ α τετ τον Μπακαμπού, ο οποίος νίκησε τον Αθανασιάδη. Η φάση ελέγχθηκε τελικά από το VAR και ακυρώθηκε ορθώς. Η Ένωση έψαχνε εναγωνίως το γκολ της λύτρωσης και αυτό δεν την βοηθούσε γιατί είχε… πανικό στο μυαλό της. Ο Βίντα από στημένο στο 72’ είχε μία κεφαλιά στα χέρια του Τζολάκη, με την ΑΕΚ να ψάχνει την μεγάλη φάση.

Ο Ολυμπιακός κάθε 2-3 λεπτά έπεφτε κάτω με τους παίκτες του να έχουν εμφανή διάθεση να… παγώσουν τον ρυθμό και να αποσυντονίσουν την ΑΕΚ. Στο 75’ ο Ελ Αραμπί και ο Κασάμι μπήκαν στις θέσεις των Μπακαμπού και Σαμασέκου.

Η ΑΕΚ προσπάθησε ανορθόδοξα να βρει φάσεις, με τον Αλμέιδα στο 81’ να βάζει Ελίασον και Φερνάντες στις θέσεις Γκατσίνοβιτς-Μοχαμάντι για να πιέσει από τα άκρα του Πειραιώτες, με Άμραμπατ-Ελίασον δεξιά.

Στο 88’ η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ με το σουτ του Γκαρσία που έβγαλε λίγο πριν την γραμμή ο Εμβιλά! Ο Κασάμι στην επόμενη φάση βγήκε τετ α τετ, αλλά τον πρόλαβε ο Άμραμπατ και αμέσως μετά ο Ανιγκό έβαλε τον Βρουσάι αντί του Κορεάτη. Στο 90’ ο Γκαρσία από την συνεχή πίεση της ΑΕΚ είχε κεφαλιά άουτ και ακόμη μία καλή στιγμή… πεταμένη.

Στις καθυστερήσεις (9 λεπτά) ο Αλμέιδα έβαλε και τον Ζίνι για να γεμίσει την περιοχή! Στο 96′ ο Γκαρσία σε αντεπίθεση είχε ένα καλό σουτ, αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε!

Έτσι το ντέρμπι τελείωσε με την ΑΕΚ να έχει πετάξει μία μεγάλη ευκαιρία για να… κλειδώσει τον τίτλο απόψε!

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Μοχαμάντι (81′ Ελίασον), Σιμάνσκι, Γιόνσον (60′ Πινέδα), Γκατσίνοβιτς (81′ Φερνάντες), Άμραμπατ (93′ Ζίνι), Τσούμπερ (60′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ρέαμπτσιουκ, Μπα (46′ Ντόι), Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Σαμασέκου (76′ Κασάμι), Εμβιλά, Χουάνγκ (89′ Βρουσάι), Φορτούνης, Μπιέλ (64′ Μασούρας), Μπακαμπού (76′ Ελ Αραμπί)

Γκολ:

Κίτρινες: 55’ Τζολάκης, 71’ Μπακαμπού, 73’ Ροντινέι, 89’ Χουάνγκ

Κόκκινες:

O MVP του ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Ο Εχσάν Χατζισαφί έκανε τρομερό παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έτρεχε ατελείωτα, έπαιξε πολύ ώριμα και δεν είχε προβλήματα στην πλευρά του. Μάλιστα, ανέβηκε πολλές φορές για να απειλήσει και να φτιάξει επιθέσεις.

Το κλειδί του ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Η ΑΕΚ δεν ήταν καλά. Ταλαιπωρημένη. Δίχως ενέργεια, αλλά με ψυχή. Δεν έφτανε αυτό…

Τα γκολ του ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Η μετάδοση του ΑΕΚ-Ολυμπιακός

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X