Λιβάι Γκαρσία: Το πιο πολύτιμο πετράδι στο «στέμμα» της ΑΕΚ (VIDEO)

Λιβάι Γκαρσία: Το πιο πολύτιμο πετράδι στο «στέμμα» της ΑΕΚ (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ επιθυμεί να γίνει ξανά «Βασίλισσα» και σίγουρα το πλέον ανεκτίμητο κομμάτι σε αυτήν την πορεία, λέγεται Λιβάι Γκαρσία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν Σεπτέμβρης του 2020. Η ΑΕΚ έψαχνε τρόπο να βγει από το αγωνιστικό αδιέξοδο, σε μια χρονιά που είχε ξεκινήσει ήδη άσχημα με τον χαμένο τελικό κυπέλλου από τον Ολυμπιακό στο Βόλο. Σε μια κίνηση ισχύος, η Ενωση πήρε τη ρεβάνς από τον Ολυμπιακό στο μεταγραφικό επίπεδο, σφραγίζοντας λίγες μέρες μετά την απόκτηση του Λιβάι Γκαρσία από την ισραηλινή Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Σήμερα, τρία χρόνια μετά από εκείνη τη μεταγραφή, ο Λιβάι αποτελεί το πιο πολύτιμο πετράδι στο δυναμικό της ΑΕΚ.

Ο 26χρονος εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, έκλεισε με πενταετές συμβόλαιο σε μια μεταγραφή που στοίχισε εγγυημένα 2,2 εκατ. για το 60% των δικαιωμάτων του παίκτη και με μπόνους που προβλέπονταν στην συμφωνία, έφτασε συνολικά τα 2,5 εκατ. Σήμερα, με τον Λιβάι να έχει φτάσει στο πικ της αγωνιστικής του κατάστασης, η ΑΕΚ δεν μπαίνει καν σε διαδικασία συζήτησης για την παραχώρηση του, εάν το ποσό δεν ξεκινά από τα 15 εκατ. ευρώ!

Το μεγάλο βάρος και ο προβληματισμός

Εξ αρχής, το βάρος που έπεσε πάνω στον Λιβάι ήταν τεράστιο. Βλέπετε, ο Γκαρσία αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή της ΑΕΚ από πλευράς ποσού αγοράς, ξεπερνώντας ακόμα και τα 2 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί για τον Μάρκο Λιβάγια το καλοκαίρι του 2018. Η ΑΕΚ πόνταρε πολλά στα δυνατά στοιχεία του Λιβάι: ταχύτητα, δύναμη, ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, όσα ακριβώς έλειπαν από την ΑΕΚ στην επιθετική της γραμμή και ειδικά στα πλάγια.

Βέβαια, υπήρξαν αρκετές φορές που το πρότζεκτ Γκαρσία τέθηκε υπό αμφισβήτηση. Στην πρώτη χρονιά του με τα «κιτρινόμαυρα», ο Λιβάι Γκαρσία έμεινε εκτός από 13 παιχνίδια και συχνά αντιμετώπιζε θέματα τραυματισμών. Και όταν αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε και την επόμενη σεζόν, άρχισαν να ζώνουν τα φίδια. Δεν άργησαν τα σενάρια περί ευπάθειας του παίκτη, πως δεν μπορεί να αντέξει στην ένταση και άλλα παρόμοια, από έναν οργανισμό που ήταν βαθιά άρρωστος.

Η έκρηξη του Λιβάι

Ωστόσο, από αγκάθι βγαίνει ρόδο. Εστω και στη χειρότερη κατάσταση της ΑΕΚ, στο φινάλε της περυσινής σεζόν, ο Λιβάι χρησιμοποιήθηκε εξ ανάγκης στην κορυφή της επίθεσης, έπειτα από τη λειψανδρία που υπήρξε στη γραμμή κρούσης με τους τραυματισμούς Αραούχο και Ανσαριφάρντ. Οσοι μπορούσαν να διακρίνουν καθαρά, είδαν την ευκαιρία. Ο Ματίας Αλμέιδα παρακολουθώντας παιχνίδια της περυσινής ΑΕΚ, δεν είχε κανέναν ενδοιασμό: «Αυτός θα είναι ο βασικός σέντερ φορ».

Διαβάστε περισσότερα

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X