Στην τελευταία στροφή, ο Αλμέιδα επανέφερε την προ Μουντιάλ ΑΕΚ σε beast mode

Στην τελευταία στροφή, ο Αλμέιδα επανέφερε την προ Μουντιάλ ΑΕΚ σε beast mode
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την τελική ευθεία που θα κρίνει τον πρωταθλητή και την απόφαση του Αργεντινού να την πάρει με... τα χίλια!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπήρξε ένας συντηρητισμός είναι αλήθεια και μάλιστα για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Μια κατάσταση δικαιολογημένη που δημιουργήθηκε από ανάγκη και η οποία για να διαφοροποιηθεί ξανά, έπρεπε να περάσει χρόνος και να υπάρξουν εκ νέου οι κατάλληλες συνθήκες. Ενδεχομένως αυτό να μην συνέβαινε, όμως σε όλο αυτό το μεσοδιάστημα της υποχρεωτικής αλλαγής, ο Ματίας Αλμέιδα και οι συνεργάτες του δούλευαν γι’ αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες αγωνιστικές.

Στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ μπήκε με τα χίλια. Γκαζωμένη, με όλους τους ποδοσφαιριστές στο πικ της φόρμας τους κι έχοντας τρομερές αντοχές πάνω εκεί που νόμιζες ότι η κούραση άρχισε να αφήνει τα σημάδια της. Είναι σαφώς και τα ψυχικά αποθέματα, η τεράστια επιθυμία για τον τίτλο, στοιχεία που τους ωθούν σε παρουσίες που έχουν φέρει την ομάδα σε beast mode, όμως προφανώς και συμβαίνει βάσει σχεδίου.

Για όλους εμάς που είμαστε απέξω, ήταν εύκολο να λέμε «μα γιατί να παίζουν μαζί ο Σιμάνσκι με τον Γιόνσον;». Καλά τσούλησε το πράγμα και με τους δύο μαζί ασφαλώς, ας μην λησμονούμε ότι τη διαφορά των 8 βαθμών από τον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ την κάλυψε με αυτό το σχήμα που σίγουρα δεν ήταν τόσο θελκτικό στο μάτι όσο κατά την περίοδο που δίπλα στον έναν εκ των δύο, ήταν ο Πινέδα. Όμως για να συμβεί ξανά αυτό, ο Αλμέιδα θα έπρεπε να είναι σίγουρος για την καταλληλότητα της στιγμής. Και αυτή ήρθε μέσα στα playoffs, βάσει μελέτης, υπομονής και δουλειάς.

Η δυσκολία της απόφασης για την ερχόμενη Κυριακή

Για να γυρίσει ξανά τον διακόπτη, ο Αλμέιδα έπρεπε να αισθανθεί βέβαιος για μια σειρά πραγμάτων: ότι ο Γκατσίνοβιτς θα έχει επανέλθει στις προ της εγχείρησης (στους κοιλιακούς) παρουσία του, καθώς ήταν αλήθεια ότι -απολύτως δικαιολογημένα- έκανε μια μικρή κοιλιά στην απόδοσή του, πως ο Ελίασον θα είχε αποβάλλει εντελώς τον αντανακλαστικό φόβο που πάντοτε δημιουργείται μετά από ένα σπασμένο πόδι, ότι ο Τσούμπερ θα κάλυπτε επαρκώς το κενό του Αραούχο, προσπαθώντας να προσαρμοστεί σε έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο.

Όταν όλα αυτά μαζί «κούμπωσαν» στο βαθμό που το απαιτούσε και κατέρριψαν και την τελευταία τακτική αμφιβολία που μπορεί να είχε, ο Αργεντινός επανέφερε το σχήμα που είχε λατρέψει ο κόσμος της ΑΕΚ στην προ Μουντιάλ περίοδο και μάλιστα σε κατάσταση δαιμονιώδη. Η στόχευση ήταν αυτή, οι μετρήσεις το απέδειξαν, το επιτελείο του δούλεψε πολύ μεθοδικά προς αυτήν την κατεύθυνση και να που στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, η Ένωση εμφανίζεται ξανά κυριαρχική.


Το δίλημμα Γιόνσον ή Σιμάνσκι, βέβαια, δεν είναι παίξε-γέλασε. Ο δεύτερος ήταν εκ των κορυφαίων (αν όχι ο MVP) της αναμέτρησης στο «Καραϊσκάκης», ο πρώτος αναδείχθηκε πολυτιμότερος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, στο παιχνίδι που πέραν της καταπληκτικής και γεμάτης δουλειάς που έκανε στο γήπεδο, έδωσε και τις δύο ασίστ στα δύο πρώτα τέρματα της ΑΕΚ. Κι όμως, ένας εκ των δύο -εφόσον ο Αλμέιδα συνεχίσει το ίδιο έργο, κάτι που προφανώς δεν έχει λόγο να αλλάξει εκτός αν επιλέξει διαφορετική τακτική προσέγγιση- θα πρέπει να καθίσει στον πάγκο την Κυριακή.

Πάμε για τον τελικό των τελικών, με την Ένωση να έχει αποκτήσει τρομερή αυτοπεποίθηση και τους παίκτες της στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, αν αναλογιστούμε ότι πίσω τους έχουν μια γεμάτη και πολύ απαιτητική σεζόν. Όλα για όλα σε ένα παιχνίδι, με πίστη, πάθος, αυταπάρνηση και κυρίως με επίθεση! Είναι η πιο δύσκολη ομάδα από κάθε άλλη για να τις κάνεις πολλές φάσεις, όμως η ΑΕΚ έχει τις ικανότητες για να γκρεμίσει και αυτό το κάστρο. Κι αν όχι, για ένα πράγμα θα είμαστε βέβαιοι: θα έχει δώσει ό,τι έχει και δεν έχει για να το καταφέρει.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X