Η Μπάγερν τα έκανε… σαλάτα και η Ντόρτμουντ είναι έτοιμη για τη… σαλατιέρα!

Η Μπάγερν τα έκανε… σαλάτα και η Ντόρτμουντ είναι έτοιμη για τη… σαλατιέρα!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αγωνιστική κρίση που διανύει το τελευταίο διάστημα μπορεί να στοιχίσει στην Μπάγερν (και) τον τίτλο στη Μπουντεσλίγκα με την Ντόρτμουντ να πατάει κορυφή και να έχει το… πάνω χέρι πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Θα έχουμε… εκθρόνιση μετά από έντεκα χρόνια; Οι Βαυαροί δεν έχουν χάσει το πρωτάθλημα στη Γερμανία από τη σεζόν 2012-13, αλλά φέτος ίσως να υπάρξει νέα… βασίλισσα στη Μπούντεσλιγκα.

Απομένουν πέντε αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της σεζόν και θα είναι… φωτιά για Βαυαρούς και Βεστφαλούς, που θα τα δώσουν όλα για την πολυπόθητη… σαλατιέρα.

Θα καταφέρει η Ντόρτμουντ να κάνει τη ζημιά στην Μπάγερν, όπως είχε συμβεί με εκείνη την εξαιρετική ομάδα που είχε διαπρέψει πριν από μια δεκαετία υπό την καθοδήγηση του Γιούργκν Κλοπ; Τότε που είχε στο ρόστερ της παίκτες όπως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο Ιλκάι Γκουντογκάν, ο Ιβάν Πέρισιτς, ο Μάριο Γκέτσε, και φυσικά ο Ματς Χούμελς, ο οποίος πήγε για τρία χρόνια στο Μόναχο πριν επιστρέψει το 2019 στο Ντόρτμουντ.

Ήταν εκείνη η ομάδα που πανηγύρισε τον τίτλο στο πρωτάθλημα το 2012 για να γίνει η τελευταία που κατάφερνε να αφήσει την Μπάγερν πίσω της. Από τότε ως σήμερα, οι Βαυαροί είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι.

Τώρα στον πάγκο των Βεστφαλών κάθεται ο Έντιν Τέρζιτς, ο οποίος βρίσκεται πια πέντε παιχνίδια μακριά από την πιο μεγάλη στιγμή της καριέρας του. Οι παίκτες του Τόμας Τούχελ, ο οποίος γράφει αρνητικό ρεκόρ στο ξεκίνημά του στην Μπάγερν μετά την απομάκρυνση του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ηττήθηκαν με 3-1 από τη Μάιντς, αν και προηγήθηκαν, κι έτσι η Ντόρτμουντ μετά το άνετο 4-0 επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση.

Στα παιχνίδια που απομένουν, η Ντόρτμουντ έχει να αντιμετωπίσει τη Μπόχουμ εκτός έδρας, τη Βόλφσμπουργκ εντός, την Γκλάντμπαχ επίσης εντός και κατόπιν την Άουγκσπουργκ εκτός έδρας και τη Μάιντς εντός έδρας. Το… καλό είναι πως οι προσεχείς αντίπαλοι των Βεστφαλών δεν φαίνεται να «καίγονται» για βαθμούς καθώς είτε δεν έχουν ελπίδες για την ευρωπαϊκή έξοδο είτε έχουν απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Για την Μπάγερν ο δρόμος προς τον τίτλο είναι πιο δύσκολος. Θα πρέπει να παίξει στο Μόναχο με την ουραγό Χέρτα, μετά με την άδιαφορη Βέρντερ στη Βρέμη, κατόπιν εντός έδρας με τη Σάλκε, που παλεύει για να μείνει στη μεγάλη κατηγορία, και μετά με τη Λειψία, που μάχεται για το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ, εντός έδρας και με την Κολονία, που είναι στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, εκτός έδρας.

Πριν από έντεκα χρόνια, η Ντόρτμουντ είχε πάρει το πρωτάθλημα αφήνοντας την Μπάγερν οκτώ βαθμούς πίσω της. Φέτος τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα και η αγωνία θα μείνει στα… ύψη ως το τέλος.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X