Η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή, η επισφράγιση της κατάκτησης του πρωταθλήματος! (VIDEO)

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή, η επισφράγιση της κατάκτησης του πρωταθλήματος! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια, η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε έναν ιστορικό τίτλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μόλις πέντε χρόνια χρειάστηκαν για να φτάσει η ΑΕΚ από την απόλυτη καταστροφή του 2013, στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στις 22 Απριλίου του 2018, στο 2-0 της 28ης αγωνιστικής επί του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ, έφτανε τους 66 βαθμούς και άφηνε έξι πίσω της τον ΠΑΟΚ, έναντι του οποίου υπερτερούσε σε πιθανή ισοβαθμία. Το 12ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, το πρώτο μετά το 1994, ήταν πια γεγονός. Τυπικά απέμενε να εκδικαστεί η έφεση του ΠΑΟΚ για την ποινή που του είχε επιβληθεί για τα αίσχη του αγώνα με την ΑΕΚ στην Τούμπα, όμως ουδείς νοήμων άνθρωπος πίστευε ότι θα άλλαζε κάτι…

Ήταν ένα ολοήμερο και ολονύκτιο πάρτι. Μία μέρα λύτρωσης, ανάστασης και δικαίωσης. Η ΑΕΚ που είχε φτάσει να αγωνίζεται ακόμα και στη Γ’ Εθνική, όχι μόνο είχε επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια και είχε κατακτήσει αμέσως το Κύπελλο του 2016, αλλά πλέον έφτανε και στο πρωτάθλημα έχοντας παλέψει, όπως σε όλη την ιστορική της διαδρομή, με θεούς και δαίμονες!

Περίπου 60.000 οπαδοί της ΑΕΚ (50.141 εισιτήρια) γέμισαν το Ολυμπιακό Στάδιο και περίμεναν το έναυσμα για να αρχίσει το πάρτι. Και το έναυσμα αυτό δεν άργησε. Ο Τάσος Μπακασέτας άνοιξε στο σκορ στο 12ο λεπτό με ένα πέναλτι που είχε κερδίσει ο Ελντερ Λόπες, όταν ο Νιάσε σταμάτησε με το χέρι του σέντρα του Πορτογάλου. Το δεύτερο γκολ ήρθε και πάλι από τον Έλληνα μεσοεπιθετικό με σουτ έξω από την περιοχή στο 33ο λεπτό.

Από εκεί και μετά, λίγη σημασία είχε ο αγώνας. Η πιο μεγάλη στιγμή ήταν αυτή της εισόδου του Πέτρου Μάνταλου στον αγωνιστικό χώρο στο 83′ και η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους έξι μήνες μετά τη (δεύτερη) ρήξη χιαστού και την επέμβαση στο γόνατο. Στις εξέδρες είχε αρχίσει ήδη μία μεγάλη γιορτή και η επάνοδος του αρχηγού την έκανε ακόμα πιο μεγάλη.

Η συγκίνηση, οι αγκαλιές, τα φιλιά, τα κλάματα, τα τραγούδια ήταν τα κομμάτια ενός παζλ κιτρινόμαυρης ευτυχίας. Ο γύρος του θριάμβου, το «όλε όλε» των παικτών στη σέντρα του γηπέδου μπροστά στις εξέδρες που δεν άδειαζαν για πάνω από μια ώρα, όλα αυτά έχουν μείνει αξέχαστα στις μνήμες όσων τα έζησαν.

Η ΑΕΚ ήταν και πάλι στην κορυφή, ενώ ήδη είχε αρχίσει να χτίζει στη Νέα Φιλαδέλφεια το παλάτι της, στο οποίο έχει ήδη εγκατασταθεί, προσδοκώντας να ζήσει σε αυτό πολλές ακόμα τέτοιες μέρες. Η Νέα Φιλαδέλφεια έγινε το επίκεντρο του πανηγυριού, το οποίο κορυφώθηκε μετά από 13 μέρες, όταν πραγματοποιήθηκε και επίσημα η στέψη στην αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Η σύνθεση της ΑΕΚ την ιστορική Κυριακή 22 Απριλίου 2018: Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Λόπες (56′ Γκάλο), Μπακασέτας, Λιβάγια (83′ Μάνταλος), Γιακουμάκης (77′ Χριστοδουλόπουλος).

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X