Σταματάει ο Γιάνκτο αυτή τη σεζόν λόγω ανησυχιών για την υγεία του (ΦΩΤΟ)

Σταματάει ο Γιάνκτο αυτή τη σεζόν λόγω ανησυχιών για την υγεία του (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Δεν θα αγωνιστεί ξανά φέτος ο Γιάνκτο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο διεθνής Τσέχος Γιάκουμπ Γιάνκτο, ο οποίος έλαβε ευρεία υποστήριξη νωρίτερα φέτος όταν έκανε γνωστό ότι είναι ομοφυλόφιλος, ανακοίνωσε ότι δεν θα παίξει άλλο με τη Σπάρτα Πράγας αυτή τη σεζόν λόγω ανησυχιών για την υγεία του.

Ο Γιάνκτο, παίκτης της Χετάφε που αγωνίζεται ως δανεικός στη Σπάρτα Πράγας, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής προερχόμενος από τη La Liga που ανακοίνωσε  το Φεβρουάριο ότι είναι ομοφυλόφιλος, λέγοντας ότι θέλει να ζήσει τη ζωή του μόνο «ελεύθερα, χωρίς φόβο, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς βία και με αγάπη».

Η ανακοίνωσή του δέχθηκε αμέσως την υποστήριξη του Νεϊμάρ, της αγγλικής Premier League, της LaLiga, της UEFA, αλλά και -μεταξύ άλλων- του Ισπανού πρώην  προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ.

Ο Τσέχος μέσος έχει παίξει 16 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με τη Σπάρτα Πράγας αυτή τη σεζόν.

«Τα τελευταία χρόνια, και ειδικά τον τελευταίο χρόνο, έχουν συσσωρευτεί τόσα πολλά γύρω μου που είναι καλύτερα να σκεφτώ και την υγεία μου», είπε ο 27χρονος σε ανάρτησή της στο Instagram.

«Δεν ήταν η καλύτερη αθλητική χρονιά για μένα. Είμαι ακόμα πιο λυπημένος που η υγεία και η ψυχική μου κατάσταση δεν θα μου επιτρέψουν να συνεχίσω την προσπάθεια μου για τον τίτλο και το κύπελλο».

Η Σπάρτα Πράγας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο Γιάνκτο θα…αποχωρήσει από την πρώτη ομάδα λόγω «προσωπικών θεμάτων» και ότι ο σύλλογος συναντήθηκε μαζί του μετά από τροχαίο την Τρίτη.

Η Σπάρτα Πράγας ηγείται της κορυφαίας κατηγορίας της Τσεχίας με 61 βαθμούς μετά από 27 αγώνες, δύο βαθμούς πάνω από τη δεύτερη Σλάβια Πράγας. Οι δύο ομάδες της Πράγας πρόκειται να αναμετρηθούν στον τελικό του Κυπέλλου Τσεχίας τον Μάιο.

Ο 27χρονος Γιάνκτο έφτασε στη Χετάφε το 2021 από τη Σαμπντόρια. Επαιξε μόνο 14 παιχνίδια στη LaLiga λόγω τραυματισμού, πριν πάει στην Τσεχία τον Αύγουστο του 2022 ως δανεικός στη Σπάρτα Πράγας. Με την εθνική Τσεχίας έχει παίξει 45 παιχνίδια και σημείωσε τέσσερα γκολ, συμμετέχοντας και στο Euro 2020. Έκανε το διεθνές ντεμπούτο του το 2017.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jakub Jankto (@jakubjanktojr)

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X