Μάντσεστερ Σίτι: Το «τέρας» Έρλινγκ Χάαλαντ με τα 2+4 ρεκόρ

Μάντσεστερ Σίτι: Το «τέρας» Έρλινγκ Χάαλαντ με τα 2+4 ρεκόρ
Photo Credits: INTIME

Το «τέρας» Έρλινγκ Χάαλαντ με τα 2+4 ρεκόρ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Κάθε ομάδα πρέπει να φοβάται αυτόν τον παίκτη γιατί είναι απλώς ένα τέρας. Είναι θηρίο, συγχαρητήρια στη Μάντσεστερ Σίτι που τον πήρε». Αυτά δήλωσε μιλώντας στο BT Sport χθες (11/4), πριν από τον προημιτελικό του «Etihad», ο πρώην επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου και της Γερμανίας, Μάριο Γκόμεζ.

Πριν δηλαδή η Μάντσεστερ Σίτι νικήσει 3-0 τη Μπάγερν και ο Έρλινγκ Χάαλαντ σκοράρει διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, έχοντας επίσης δώσει την ασίστ στο δεύτερο (Μπερνάντο Σίλβα).

Ο Νορβηγός διεθνής επιθετικός έσπασε δύο ρεκόρ και κυνηγάει άλλα τέσσερα για να σπάσει την τρέχουσα σεζόν. Καταρχάς έγινε ο πρώτος παίκτης της Premier League που σκοράρει 45 φορές σε μία μόνο σεζόν, ξεπερνώντας τα 44 γκολ που σημείωσαν για τις ομάδες τους ο Ρουντ φαν Νιστελρόι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και ο Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ), το 2002-03 και το 2017-18, μάλιστα σε μόλις 39 παιχνίδια, 13 λιγότερα από ό,τι χρειάστηκαν οι άλλοι δύο.

Ο τελευταίος παίκτης στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας που σκόραρε περισσότερα σε μία σεζόν ήταν ο Κλάιβ Άλεν για την Τότεναμ το 1986-87, όταν πέτυχε 49 γκολ, και αυτός θα είναι ο επόμενος στόχος του Χάαλαντ, όπως και τα πέντε γκολ που χρειάζεται για να ξεπεράσει τους Άλαν Σίρερ και Άντι Κόουλ, που έχουν πετύχει 34 γκολ σε μια σεζόν στην Premier League. Και με τη Σίτι να κυνηγάει ακόμα τρία τρόπαια, όλα δείχνουν πιθανά για τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Μάλιστα, με τον τρέχοντα ρυθμό του στο σκοράρισμα, η συζήτηση για 60 γκολ τη σεζόν μπορεί να φαίνεται ακόμη και συντηρητική, αν και ίσως τα 73 γκολ του Λιονέλ Μέσι για την Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις το 2011-12, συμπεριλαμβανομένων των 50 στη La Liga, να μην είναι εφικτά.

Το 45ο γκολ του Χάαλαντ ήταν επίσης προσωπικό ρεκόρ για τον 22χρονο, που σημείωσε συνολικά 44 τη σεζόν 2019-20 (28 για τη Σάλτσμπουργκ και 16 για την Μπορούσια Ντόρτμουντ).

Ήταν επίσης το 11ο γκολ του στο Champions League αυτή τη σεζόν, μόνο ένα πίσω από το ρεκόρ παίκτη της Premier League, τα 12 που σημείωσε ο Φαν Νιστελρόι στη διοργάνωση της περιόδου 2002-03. Και αν συνεχίσει έτσι, μπορεί να καταρρίψει το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο με 17 γκολ στο Champions League σε μία μόνο σεζόν.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X