Τρείς χιλιάδες στου Ρέντη για την ΑΕΚ, αλλά χθες οι κορνέδες έμειναν στο ψυγείο

Τρείς χιλιάδες στου Ρέντη για την ΑΕΚ, αλλά χθες οι κορνέδες έμειναν στο ψυγείο
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επιθυμία να μην κατακτήσει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα εκείνων που δεν μοιάζουν πλέον ικανοί να το διεκδικήσουν έως το τέλος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι η χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού δεν ήταν τέτοια που να κλόνισε την ομάδα, παρά το γεγονός ότι επί της ουσίας έμεινε εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Το να κυνηγάς από το -6 έναν αντίπαλο, σου αφήνει κάποια, στενά προφανώς, περιθώρια να ελπίζεις. Το να πιστεύεις ότι γίνεται να προσπεράσεις δύο, μοιάζει αδύνατο!

Και τι έγινε που ο ΟΣΦΠ ηττήθηκε από τον ΠΑΟ; Ήταν απλά μια Κυριακή. Στου Ρέντη είδαν με κατανόηση την ήττα και ουδείς πάτησε το πόδι του προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την ασίστ του Παπασταθόπουλου στον Σπόραρ και το αυτογκόλ του Ελ Αραμπί. Ο Τύπος αγκάλιασε με συμπάθεια την ομάδα, «προχωράμε για ανασύνταξη» διάβασα κάπου. Τόσο απλά… Όχι δηλαδή όπως μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, όταν 3.000 λαού συνέρρευσε στο προπονητικό του λιμανιού για να πανηγυρίσει την επικράτησή τους στην OPAP Arena.

Είναι ξεκάθαρο ότι η μεγαλύτερη επιθυμία που έχουν εκεί δεν σχετίζεται με το τι ίδιοι θα καταφέρουν όσο με το πως η ΑΕΚ θα αποτύχει και στους δύο στόχους που για εκείνη, είναι ορθάνοιχτοι. Προσέξτε και το εξής: ενώ τα φίλα προσκείμενα στον ΟΣΦΠ Μέσα αρχικώς βρήκαν σκάνδαλο στην επιλογή διαιτητών που φέρονται να ήταν μεθυσμένοι, στην πορεία όταν εκείνοι παρουσίασαν το δικό τους στόρι, το μπιφτέκι γύρισε.

Πήραν το μέρος τους για να ρίξουν υπαιτιότητα στην ΕΠΟ και δόλο ώστε το ματς με τον Άρη να διευθύνουν Έλληνες διαιτητές! Λες και η ΑΕΚ ήθελε στα πόδια της τον Διαμαντόπουλο που «μάσησε» τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ετέμπο στη φάση του πρώτου πέναλτι -γι’ αυτό άλλωστε ο Τερζής τον έκανε αλλαγή στο ημίχρονο- και είδε φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης του δεύτερου, το οποίο σε καμία των περιπτώσεων δεν υπήρχε. Για τέτοια εύνοια από τον Έλληνα ρέφερι μιλάμε…Τρείς χιλιάδες στου Ρέντη για την ΑΕΚ, αλλά χθες οι κορνέδες έμειναν στο ψυγείο

Πρέπει να τους νικήσει όλους για τον τίτλο

Το σίγουρο σε αυτή την ιστορία είναι ένα: η ΑΕΚ που φέτος έχει μεταμορφωθεί σε θέματα νοοτροπίας και αντιμετώπισης των δυσκολιών όταν αυτές εμφανίζονται μπροστά της, δεν γίνεται να ελπίζει σε δεκανίκια από άλλους. Είναι ξεκάθαρο όπως αυτοί οι οποίοι σιγά-σιγά συνειδητοποιούν ότι μένουν εκτός διεκδίκησης του τίτλου, έχουν την επιθυμία να μην είναι εκείνη η ομάδα που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Δεν γνωρίζω πως αυτό θα μεταφραστεί μέσα στα γήπεδα στη συνέχεια, αλλά σίγουρα προσβλέπω σε πολύ διαφορετική αντιμετώπιση απέναντί της.

Για να πάρει αυτόν τον τίτλο η ΑΕΚ, ίσως πρέπει να κερδίσει σε όλα τα ματς που έχει μπροστά της έως το τέλος. Είναι πάρα πολύ χαρμόσυνο το γεγονός ότι εκείνη απέφυγε τη γκέλα απέναντι στο Βόλο και στον Άρη, από την άλλη όμως είναι και λίγο επικίνδυνο το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι δύο εξακολουθούν να βρίσκονται στο ίδιο σημείο από την ημέρα που τα πλέι οφ ξεκίνησαν. Κάτι που συνεπάγεται ότι στα δύο παιχνίδια που θα δώσει ξανά η ΑΕΚ μαζί τους, η κατάσταση για το ποιος εκ των δύο θα πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο δεν θα έχει ξεκαθαρίσει.

Υπάρχει ασφαλώς και το παιχνίδι της Τετάρτης στο Καραϊσκάκης όπου η ομάδα πρέπει να παραταχθεί με σκοπό να νικήσει και όχι για να διαχειριστεί το υπέρ της 3-0 του πρώτου αγώνα. Μετά από χρόνια έχει ένα προπονητή ο οποίος έχει αλλάξει το σκεπτικό όλων στα αποδυτήρια και δεν θα παρουσιάσει ένα σύνολο που θα φοβάται. Από την άλλη, ωστόσο, η ΑΕΚ έχει να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που στην έδρα του είναι πάντα ισχυρός και ο οποίος βασίζεται πια στα τελευταία απομεινάρια του ενστίκτου επιβίωσης.

Προσοχή λοιπόν από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο και αποφυγή λαθών σαν και αυτό της φάσης που έδωσε στον Άρη την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ματς. Ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί ένα παιχνίδι να στραβώσει, γι’ αυτό και πρέπει στο μυαλό όλων να είναι εγκατεστημένη η εφαρμογή που θα λέει ότι η ΑΕΚ πρέπει και εκεί να νικήσει.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X