H AEK πάλεψε όσο μπορούσε αλλά δεν τα κατάφερε (78-85) απέναντι στον Ολυμπιακό

H AEK πάλεψε όσο μπορούσε αλλά δεν τα κατάφερε (78-85) απέναντι στον Ολυμπιακό
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έχασε από τον Ολυμπιακό και τελείωσε έκτη στην κανονική διάρκεια.

Η ΑΕΚ έχασε από τον Ολυμπιακό (78-85) και τελικά τερμάτισε έκτη στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη, είχαν διάθεση και όρεξη να παλέψουν, αλλά η ποιοτική ανωτερότητα των αντιπάλων τους ήταν μεγάλη. Το μόνο που μπορεί να κρατήσει η Ένωση είναι η ενέργεια και η ένταση που έβγαλαν οι παίκτες και που θα χρειαστεί οπωσδήποτε την Τετάρτη απέναντι στην Χαποέλ. Ξεχώρισαν για την ΑΕΚ, ο Μίτσελ που έδωσε πολλές μάχες στις δύο ρακέτες ενώ μοίρασε και 7 ασίστ, ο Λεμάρ που είχε μια καλή εμφάνιση μετά από καιρό και ο Μάιλς. Πλέον όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στον αγώνα με την Χαποέλ για να κάνει η ΑΕΚ το 1-1.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με πεντάδα Φλιώνη, Λεμάρ, Γιάνκοβιτς, Μάιλς και Μίτσελ, ενώ ο Ολυμπιακός με Γουόκαπ, Λαρεντζάκη, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ. Πολύ δυνατό ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό που προηγήθηκε με 7-0, για να απαντήσει η ΑΕΚ με Μάιλς και Γιάνκοβιτς (4-9). Η Ένωση μετά από ένα μουδιασμένο πρώτο πεντάλεπτο, μπήκε στο κλίμα του αγώνα και ισοφάρισε με τον Λεμάρ για πρώτη φορά (11-11). Με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Φλιώνη και Λεμάρ η ΑΕΚ πέρασε μπροστά για να απαντήσει ο Βεζένκοφ κοντά στο καλάθι (17-18). Με καλάθι του Σλούκα, έκλεισε η πρώτη περίοδος με τον Ολυμπιακό να έχει βραχεία κεφαλή (19-22).

Μικρό σερί του Ολυμπιακού στην 2η περίοδο με ένα τυχερό τρίποντο του Πίτερς με την ΑΕΚ να απαντάει με τον Ξανθόπουλο και να μειώνει (23-29). Εντυπωσιακό come back για την ΑΕΚ με τον Μίτσελ να καρφώνει στον αιφνιδιασμό και μειώνει στον πόντο (29-30). Ο Ολυμπιακός τιμωρούσε κάθε αμυντική αδράνεια της ΑΕΚ και με τρίποντο του Πίτερς ξέφυγε και πάλι (29-36). Η Ένωση προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την απουσία του Φαλ και έδινε την μπάλα στον Μίτσελ που δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει από κοντά φτάνοντας τους εννιά πόντους (35-38) και την ΑΕΚ να ολοκληρώνει ένα καλό ημίχρονο.

Η παρουσία του Φαλ στις δύο ρακέτες είχε δημιουργήσει τρομερές δυσκολίες στο ριμπάουντ για την ΑΕΚ, αφού έδινε δεύτερες ευκαιρίες, αλλά η ΑΕΚ επιθετικά είχε καθαρό μυαλό και ήταν συνεχώς κοντά (42-43). Ο Ολυμπιακός με δύο τρίποντα από Λαρεντζάκη και Βεζένκοφ, ξέφυγε και πάλι με την ΑΕΚ να κάνει υπερπροσπάθεια να ακολουθήσει τον ρυθμό του (44-53). Με άξονα τον Φαλ οι ερυθρόλευκοι έβρισκαν πόντους στην επίθεση και για πρώτη φορά ανέβασαν την διαφορά πάνω από τους 10 (53-67).

Η ΑΕΚ μπήκε στην 4η περίοδο με σκοπό να πιέσει περισσότερο στην άμυνα πάνω στην μπάλα και έκανε ένα 6-0 σερί για να μειώσει στους οκτώ αλλά με τρίποντο ο Μακίσικ επανάφερε την διψήφια διαφορά (59-72). Με τρίποντο του Λεμάρ η Ένωση συνέχισε να παλεύει για να μειώσει όμως ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις απέναντι στην άμυνα της (64-74). Το παιχνίδι πήρε φωτιά μετά από τρίποντο του Λεμάρ και καλάθι του Βλάντο, με την ΑΕΚ να μειώνει την διαφορά στους 5 (73-78). Η ΑΕΚ έκανε μια τελευταία προσπάθεια στο τέλος για να πλησιάσει όμως ο Ολυμπιακός ήταν εύστοχος στις βολές (78-85)

ΑΕΚ-Oλυμπιακός 78-85

Δεκάλεπτα: 19-22, 35-38, 53-67, 78-85

ΑΕΚ (Καντζούρης): Λεμάρ 17, Κόνιαρης 2, Ξανθόπουλος 7, Φλιώνης 6, Οριόλα 2, Γιάνκοβιτς 8, Μάιλς 11, Γόντικας ,  Μάντσεν 4, Παπαδάκης , Μίτσελ 14, Γουίλιαμς 7.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 7, Λούντζης, Λαρεντζάκης 5, Παπαθανασίου, Φαλ 12, Σλούκας 8, Βεζένκοφ 20, Παπανικολάου 7, Μπολομπόι 1, Πίτερς 6, Μπλακ 5, Μακίσικ 12.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X