Η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση με... τύχη και έφυγε για το Κύπελλο! (VIDEO)

Η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση με... τύχη και έφυγε για το Κύπελλο! (VIDEO)

Η πρώτη πρόκριση της ΑΕΚ στο Κύπελλο μέσω κλήρωσης, μετά από δύο ισοπαλίες με τον Απόλλωνα Αθηνών!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας του 1950 από την ΑΕΚ ήρθε πολύ άνετα στον τελικό με τον Αρη (4-0) όμως είχε προηγηθεί πολύ μεγάλη… περιπέτεια στους προηγούμενους γύρους. Η ΑΕΚ χρειάστηκε επαναληπτικούς αγώνες για να αποκλείσει κατά σειρά τους Παναθηναϊκό, Απόλλωνα και Ολυμπιακό και μάλιστα δεν της ήταν αρκετός ο επαναληπτικός στα προημιτελικά με τον Απόλλωνα.

Μετά το 2-2 της Ριζούπολης και το 0-0 της Νέας Φιλαδέλφειας, σαν σήμερα πριν από 73 χρόνια, χρειάστηκε να γίνει κλήρωση στα γραφεία της ΕΠΟ για να προκύψει η νικήτρια του ζευγαριού και αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που η ΑΕΚ επωφελήθηκε από μια τέτοια διαδικασία. Είχε μάλιστα πολύ ιδιαίτερα «επεισόδια» εκείνη η ιστορία.

Το πρώτο ήταν καθαρά αγωνιστικό. Μετά από ένα κακό και νευρικό 90λεπτο, οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση και εκεί ο Απόλλωνα κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Παπαθεοδώρου στο 97′. Το πέναλτι εκτέλεσε ο κορυφαίος του Απόλλωνα σε εκείνο τον αγώνα Τριανταφύλλου, όμως έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΚ που υπερασπιζόταν ο Μιχάλης Δελαβίνιας. Μάλιστα, όταν ο Τριανταφύλλου είδε την μπάλα να φεύγει άουτ, ξέσπασε σε κλάματα! Το 0-0 δεν άλλαξε κι έτσι έπρεπε να γίνει κλήρωση.

Εκεί αρχίζουν τα εξωαγωνιστικά «επεισόδια», αφού η κλήρωση που έπρεπε να γίνει το ίδιο βράδυ στην ΕΠΟ, αναβλήθηκε για το επόμενο βράδυ. Συζητήθηκε πολύ έντονα να γίνει παραβίαση της προκήρυξης της διοργάνωσης και να παιχθεί, για πρώτη φορά σε τέτοια περίπτωση, και τρίτος αγώνας. Κάτι τέτοιο, όμως, θα ήταν παράτυπο, αλλά και άδικο για όσες ομάδες είχαν αποκλειστεί με κλήρωση στο παρελθόν. Τελικά η κλήρωση έγινε και η ΑΕΚ πέρασε στα ημιτελικά, όπου απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στην παράταση του επαναληπτικού αγώνα με 3-1!

Σημειωτέον ότι οι αγώνες του Κυπέλλου ήταν μονοί μέχρι και τη σεζόν 1977-78. Μόνο σε περίπτωση ισοπαλίας οριζόταν επαναληπτικός και, καθώς δεν είχε εφαρμοστεί ακόμα διεθνώς η διαδικασία των πέναλτι, η διοργανώτρια αρχή κατέφευγε στη λύση της κλήρωσης. Είχε κριθεί μάλιστα και τελικός με κλήρωση, αυτός ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκο (υπέρ του δευτέρου) το 1969.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Δελαβίνιας, Παραγιός, Τζανετής, Γούλιος, Παπαθεοδώρου, Πούλης, Λαζαρίδης, Εμμανουηλίδης, Ξένος, Μαρόπουλος, Κουντούρης

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X