Να παίρνει η ΑΕΚ μια τόσο μεγάλη πρόκριση και να μην μπορείς να το χαρείς με την ψυχή σου

Να παίρνει η ΑΕΚ μια τόσο μεγάλη πρόκριση και να μην μπορείς να το χαρείς με την ψυχή σου
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την πολύ μεγάλη νίκη της ΑΕΚ αλλά και την εκνευριστική ατυχία που την ακολουθεί εδώ και 1.5 χρόνο.

Η ΑΕΚ σε μια μεγάλη βραδιά, κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη φορά την Γαλατάσαραϊ και να σφραγίσει και μαθηματικά την πρόκριση στα playoff του BCL. Πραγματικά αν το έλεγε κανείς αυτό στο ξεκίνημα της σεζόν, θα χαρακτηριζόταν τουλάχιστον υπεραισιόδοξος για να μην πούμε τίποτα άλλο.

Μπήκαν οι κουκίδες σε σειρά

Η ΑΕΚ πέρασε από πολλές φάσεις την φετινή σεζόν. Άρχισε καλά, έκανε εντυπωσιακές νίκες, μετά πέρασε ένα διάστημα που είχε σημαντικές ήττες εντός έδρας με κακό μπάσκετ που δημιούργησαν προβληματισμό. Μετά πάλι κάποιες νίκες που έφεραν ενθουσιασμό, όμως είχε γίνει ξεκάθαρο ότι αυτό που θέλει να παίξει ο προπονητής, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από εκείνο το ρόστερ. Έγιναν αλλαγές, ήρθαν παίκτες που ήταν σίγουρα πιο έμπειροι, πιο παιγμένοι στο υψηλότερο επίπεδο, και η ομάδα σταδιακά άλλαξε πρόσωπο.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η απόκτηση των Λεμάρ και Οριόλα. Θαρρείς πώς ήταν τα δύο κομμάτια που έλειπαν από το παζλ που είχε στο μυαλό του ο Ηλίας Καντζούρης όταν έφτιαχνε την ομάδα το καλοκαίρι. Από την πρώτη μέρα που μπήκαν στο ρόστερ, άρχισαν να δίνουν πράγματα και πλέον, μετά από σχεδόν 3 εβδομάδες είναι βέβαιο ότι ταίριαξαν με το σύνολο.

Η ΑΕΚ είναι μια πολύ δουλεμένη ομάδα από τον προπονητή της, αυτό φαινόταν ακόμα και στις ήττες που έκανε, αλλά είχε περιορισμό ταλέντου που στις κακές μέρες κάποιων παικτών δεν υπήρχε εναλλακτική λύση. Σε αυτό το δεμένο σύνολο λοιπόν, μπήκαν δύο παίκτες με χαρακτηριστικά που έλειπαν και ξαφνικά βλέπουμε μια άλλη ομάδα. Μια ομάδα που είναι θελκτική στο μάτι, που σε κάνει να παθιάζεσαι βλέποντας την.

Θυμάμαι πριν 2-3 μήνες είχα γράψει ένα μπλογκ με τίτλο «άχρωμη, άγευστη που δεν προκαλεί το ενδιαφέρον». Σήμερα που μιλάμε αυτή η ΑΕΚ είναι ερωτεύσιμη για την προσπάθεια που κάνει μέσα στο γήπεδο, για την ενέργεια που βγάζει, για την αυτοθυσία όλων των παικτών για την ομάδα και για το ωραίο μπάσκετ που παίζει κατά διαστήματα.

Την έλιωσε με άμυνα και κόσμο

Απέναντι στην Γαλατάσαραϊ, που να θυμίσουμε έχει τριπλάσιο μπάτζετ από την ΑΕΚ και όμως έχασε δύο φορές, η Ένωση παρέταξε την θέληση της για νίκη-πρόκριση. Μπορεί στο πρώτο δεκάλεπτο, αυτός ο δαίμονας ο Ράσελ να μην έβλεπε κανένα, αλλά από ένα παίκτη δεν θα έχανε η ΑΕΚ. Μόλις έσφιξε η άμυνα, και όσο πλησίαζε ο αγώνας προς το τέλος, το βάθος του ρόστερ της «Βασίλισσας» έκανε την διαφορά.

Μόλις μπήκε στην εξίσωση και ο εκπληκτικός κόσμος, οι Τούρκοι πραγματικά λύγισαν μπροστά στην πίεση που δέχτηκαν. Το physicality που έβγαλαν οι παίκτες, με τον Γιάνκοβιτς και τον Οριόλα να δίνουν το παράδειγμα και στους υπόλοιπους, ήρθε να το συνεχίσει στην επίθεση ο εκπληκτικός Στρέλνιεκς που σε άλλη μια μεγαλειώδη Ευρωπαϊκή του βραδιά, πήρε όλες τις σωστές αποφάσεις, δείχνοντας πως η κλάση του είναι απαράμιλλη. Με τον Λεμάρ να «τρυπάει» συνεχώς κάθετα την άμυνα και τον Οριόλα να δίνει σεμινάρια μπασκετικής εξυπνάδας σε άμυνα και επίθεση, η Ένωση πήρε διαφορά και την κράτησε μέχρι το τέλος.

Πολύ σημαντική η συνεισφορά και του Βλάντο, που εκτός από αυτά που κάνει στην επίθεση και φαίνονται, δίνει τρομερές μάχες στην άμυνα, ειδικά απέναντι στον Έννις, ενώ κατεβάζει και ριμπάουντ, δίνοντας έξτρα κατοχές. Ο Μίτσελ σίγουρα ήταν καλύτερος από ότι στο Λιμόζ, αλλά σε σχέση με τον παίκτη που ήταν κυρίαρχος στις ρακέτες είναι ακόμα στο 30-40%. Σιγά σιγά θα επανέλθει, όπως και ο Μάιλς που περνάει ένα λογικό ντεφορμάρισμα, αφού μπήκε φορτσάτος μετά από αποχή σχεδόν 10 μηνών.

Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα δείχνει ένα καλό πρόσωπο, έχει πλέον βάθος και μπορεί να αλλάζει σχήματα την ώρα του αγώνα χωρίς να πέφτει η απόδοση της. Έτσι θα παίρνει σάρκα και οστά αυτό που ήθελε ο Ηλίας Καντζούρης από το καλοκαίρι, δηλαδή να παίρνει πολλά από πολλούς, έχοντας μια μοιρασμένη επίθεση. Ο προπονητής της ΑΕΚ, παίρνει όλα τα credit για την φετινή πορεία, έχοντας αποκλείσει όποια Τουρκική ομάδα υπήρχε στην διοργάνωση, πράγμα αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.

Δεν σε αφήνει να χαρείς

Εκεί που όλα κυλούσαν κατ’ευχήν για την ΑΕΚ, έρχεται η μοιραία στιγμή του τραυματισμού του Στρέλνιεκς για να τα «παγώσει» όλα. Από ότι έλεγε και ο ίδιος, ο τραυματισμός του μάλλον είναι σοβαρός, θα πρέπει να περιμένουμε και τις εξετάσεις, αλλά όλα δείχνουν ότι δεν θα τον ξαναδούμε με τα κιτρινόμαυρα φέτος. Είναι πραγματικά να απορείς τι άλλο μπορεί να συμβεί σε αυτήν την ομάδα, που από πέρσι έχει τραβήξει τα πάνδεινα. Να έχει πάρει μια τόσο μεγάλη πρόκριση και να βλέπεις τα πρόσωπα όλων σαστισμένα, να μην μπορούν να «σκάσουν» ένα χαμόγελο, γιατί ένα από τα καλύτερα παιδιά στην ομάδα, έπαθε σοβαρή ζημιά.

Σαν να μην έφτανε αυτό, χτύπησε και ο Γουίλιαμς για να μας θυμίσει για μια ακόμα φορά η τύχη, ότι δεν θα είναι σύμμαχος της ΑΕΚ ούτε και τώρα που η χρονιά μπαίνει στο κρισιμότερο σημείο της. Πραγματικά, θα νόμιζε κάποιος ότι η Ένωση έχασε και αποκλείστηκε με το κλίμα που υπήρχε. Δυστυχώς η ΑΕΚ, θα πρέπει να μάθει να ζει και φέτος με τις ατυχίες και τα προβλήματα, αφού δεν λένε να την αφήσουν. Μακάρι να μην επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο για τον Στρέλνιεκς και να είναι κάτι λιγότερο σοβαρό.

Η ΑΕΚ δεν έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί άλλο το παιχνίδι με την Γαλατά, αφού ακολουθεί ένα ακόμα ντέρμπι με τον Προμηθέα στην Πάτρα, που αν θέλει να βρίσκεται κοντά στην τετράδα, θα πρέπει να το κερδίσει.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X