Γόντικας: «Θα δώσουμε το 100% με Γαλατασαράι, τώρα νιώθω και πάλι σε καλή κατάσταση»

Γόντικας: «Θα δώσουμε το 100% με Γαλατασαράι, τώρα νιώθω και πάλι σε καλή κατάσταση»
Photo Credits: INTIME

«Θα δώσουμε το 100% με Γαλατασαράι, τώρα νιώθω και πάλι σε καλή κατάσταση», δήλωσε ο άσος της ΑΕΚ, Κώστας Γόντικας

Ο Κώστας Γόντικας εξηγεί στο SDNA ποια ήταν η μεγαλύτερη αλλαγή στην εικόνα της ΑΕΚ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους απέναντι στον Κολοσσό, αναφέρεται στο πολύ καλό πρώτο 5λεπτο της τρίτης περιόδου και δίνει το σύνθημα για την «μάχη» απέναντι στην Γαλατασαράι.

Πριν από τον «τελικό» πρόκρισης στο BCL κόντρα στην Γαλατασαράι, η ΑΕΚ είχε μια… δουλειά απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου. Η Ένωση για να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα χρειάστηκε να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της στο δεύτερο μέρος και ιδίως στην τρίτη περίοδο, ώστε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της στο 100%.

Η 11η νίκη στην σεζόν ήρθε, με την ομάδα του Ηλία Καντζούρη να εμφανίζει έναν διαφορετικό πρωταγωνιστή, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Κώστας Γόντικας βγήκε μπροστά, σε ένα σημείο που η ΑΕΚ είχε ανάγκη από έναν πρωταγωνιστή και κατάφερε να κάνει τη διαφορά με την παρουσία του.

Κάθε φορά που πατάει παρκέ, άλλωστε, η νοοτροπία του παραμένει ίδια. «Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία παίζω και κάνω το καλύτερο που μπορώ», εξήγησε ο Έλληνας σέντερ στο SDNA, δείχνοντας τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα.

Η σεζόν του άλλωστε είχε αρκετές καλές, αλλά και ζόρικες στιγμές. Τις οποίες όμως ξεπέρασε και κοιτάζει μπροστά με αισιοδοξία.

«Η αλήθεια είναι πως φέτος είναι μια πολύ περίεργη χρονιά για μένα. Ήμουν εκτός για 3 μήνες έπειτα από χειρουργείο στο χέρι. Μετά ήμουν πάλι 2 μήνες εκτός έπειτα απ’ όσα συνέβησαν στην Καρδίτσα. Τώρα έχω επανέλθει πλήρως και είμαι σε αρκετά καλή κατάσταση να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα μου», επεσήμανε επί του θέματος.

Από την πρώτη μέρα που υπέγραψε στην ΑΕΚ, για την δεύτερη θητεία του στα κιτρινόμαυρα, δεν σταμάτησε να δουλεύει, αλλά και να πιστεύει στον εαυτό του. «Η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις βγαίνει στο παρκέ. Μπορεί να μην βγαίνει κάθε φορά στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά αποτυπώνεται στο παρκέ», εξήγησε χαρακτηριστικά, με τα λόγια του να αποτυπώνουν τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται κάθε φορά για την ομάδα του.

Το πιο σημαντικό όλων όμως ήταν πως συνέβαλε σε μια πολύ σημαντική νίκη της ΑΕΚ. Η Ένωση είχε ανάγκη από το νικηφόρο αποτέλεσμα, για να διατηρήσει την ανοδική πορεία της και ταυτόχρονα να κάνει σημαντικό βήμα προς την τετράδα.

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος άλλαξε καθώς «η ομιλία του κόουτς στα αποδυτήρια μαζί με την χημεία που υπάρχει στην ομάδα έκανε τη διαφορά. Βγήκαμε έξω και είπαμε ότι τώρα ήταν η ώρα μας. Ήταν ένας τελικός για εμάς και είπαμε ότι έπρεπε να πάρουμε το παιχνίδι στα χέρια μας και όχι να ανταλλάσσουμε καλάθια με τον Κολοσσό. Έπρεπε να παρουσιαστούμε καλύτεροι ενεργειακά και να αρχίσουμε από την άμυνα το παιχνίδι μας», όπως επεσήμανε ο διεθνής σέντερ.

Η δυναμική του αντιπάλου άλλωστε βοήθησε ώστε η Ένωση να παίξει σε υψηλό τέμπο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. «Ο Κολοσσός είναι μια πολύ καλή ομάδα και το είδαμε και απέναντι στον Ολυμπιακό που τον κόντραρε στα ίσα την προηγούμενη εβδομάδα. Ήταν ένα πολύ καλό τεστ που θα μας βοηθήσει ενόψει της συνέχειας».

Η εικόνα στο κλειστό των Λιοσίων άλλωστε ήταν ενδεικτική του τι μπορεί να περιμένει κανείς από την ΑΕΚ το απόγευμα της Τετάρτης (15/03, 19:30) απέναντι στην Γαλατασαράι. Ένα παιχνίδι κομβικό για την πορεία της ομάδας στο BCL.

Η ανάγκη για νίκη είναι τεράστια στο παιχνίδι αυτό και για το λόγο αυτό ο «Γόντι» έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τον κόσμο, βάζοντας άπαντες στο κλίμα ενόψει του μεγάλου αγώνα.

«Θα δείτε μια ΑΕΚ που θα παλεύει σε κάθε κατοχή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα δώσουμε το 100% και θέλουμε να είναι όσο περισσότεροι εδώ για να στηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας μας», ήταν τα λόγια του.

Πηγή: sdna.gr

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X