Η ΑΕΚ έμεινε όρθια σε πραξικοπήματα και όπλα μέσα στην Τούμπα και πανηγύρισε το πιο άξιο πρωτάθλημα της (VIDEO)

Η ΑΕΚ έμεινε όρθια σε πραξικοπήματα και όπλα μέσα στην Τούμπα και πανηγύρισε το πιο άξιο πρωτάθλημα της (VIDEO)

Κόντρα σε όλους και σε όλα, η ΑΕΚ έβγαλε ψυχή και δεν μάσησε στις πρωτοφανείς συνθήκες, φτάνοντας μέσα στην Τούμπα στο αποτέλεσμα που την έκανε πρωταθλήτρια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια η AEK έκανε το πιο καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου μετά το 1994, ενώ παράλληλα οριστικοποιήθηκε η …μετάλλαξη του ΠΑΟΚ. Ήταν η μέρα του περιβόητου ντέρμπι της Τούμπας, στο οποίο η δικαιοσύνη επιβλήθηκε της τρομοκρατίας και κάθε μία από τις δύο ομάδες πήρε στο τέλος αυτό που της άξιζε.

Εδώ και μία πενταετία έχουν γίνει σημαία της ρητορικής του ΠΑΟΚ όλα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ στην Τούμπα. Ένα γκολ που δικαίως δεν μέτρησε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης πυροδότησε όλα εκείνα τα κωμικοτραγικά γεγονότα που κατάληξη είχαν την τιμωρία της ομάδας της Θεσσαλονίκης με μία ποινή που, όσο κι αν η επικοινωνιακή βιομηχανία την παρουσιάζει ως άδικη, όλοι ξέρουμε ότι ήταν μία ποινή-χάδι.

Για είσοδο προέδρου στον αγωνιστικό χώρο με εμφανές το όπλο στη ζώνη του, η ομάδα αυτή θα έπρεπε να έχει υποβιβαστεί. Και όχι να έχει «καθαρίσει» μόνο με 0-3 άνευ αγώνα, αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και άλλων δύο από το επόμενο.

Εκαναν πραξικόπημα

Η ιστορία είναι πρόσφατη και πολύ γνωστή, αλλά καλό είναι σε κάθε ευκαιρία να υπενθυμίζουμε τα σημεία και τα τέρατα που είχαν συμβεί εκείνη την εποχή. Κατ’ αρχήν ο ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί με 0-3 στα χαρτιά και αφαίρεση τριών βαθμών για την ταινία ταμειακής μηχανής που είχε χτυπήσει το κεφάλι τον προπονητή του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού στις 25 Φεβρουαρίου που δεν ξεκίνησε ποτέ.

Στην ποινή συμπεριλαμβανόταν και τέλεση του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ κεκλεισμένων των θυρών, όμως τα ξημερώματα της 11ης Μαρτίου διεπράχθη ένα πραξικόπημα από αυτά που δεν τολμούσε η αθλητική δικαιοσύνη της Ελλάδας να διαπράξει ούτε στις πιο σκοτεινές εποχές του ελληνικού δημοσίου βίου.

Η ΑΕΚ είχε ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να παίξει έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και έχοντας πέντε βαθμούς απόσταση από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Στο τέλος, όμως, της μαραθώνιας συνεδρίασης της επιτροπής εφέσεων που είχε αρχίσει το μεσημέρι του Σαββάτου, αποφασίστηκε ότι επιστρέφονταν οι τρεις βαθμοί στον ΠΑΟΚ (αν και το 0-3 άνευ αγώνα υπέρ του Ολυμπιακού παρέμενε) και επέτρεπε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να παίξει σε γεμάτο γήπεδο! Ολα αυτά στη μία τη νύχτα! Πρωτοφανές σκάνδαλο, από αυτά που δεν περιμέναμε ότι θα βλέπαμε στην Ελλάδα του 21ου αιώνα!

Η επιτροπή έκρινε ότι δεν υπήρξε διακοπή του αγώνα αλλά «μη έναρξη» και έτσι τιμώρησε τον ΠΑΟΚ μόνο με το πρώτο σκέλος του Αρθρου 15 παρ. 3. Αγνόησε, όμως, το άλλο σκέλος της παραγράφου που ορίζει ότι «σε περίπτωση οριστικής διακοπής του αγώνα επιβάλλεται επιπρόσθετα κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών βαθμών, μαζί με δύο ή τρεις εντός έδρας αγώνες της υπαίτιας ομάδας χωρίς κόσμο». Ήταν μάλιστα τέτοιο το θράσος ΠΑΟΚ που μετά την έκδοση της απόφασης δήλωνε αδικημένος επειδή δεν είχε οριστεί εκ νέου η διεξαγωγή του αγώνα με τον Ολυμπιακό!

Ηταν ξεκάθαρο οφσάιντ

Ο αγώνας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ έμενε στο μηδέν μέχρι το τέλος, παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και ότι είχε χάσει ευκαιρίες που θα της επέτρεπαν να έχει πετύχει έστω ένα γκολ και να έχει καθαρίσει την υπόθεση χωρίς να έχουν συμβεί όλα όσα είδαμε στη συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο γκολ στο 90ο λεπτό με μία κεφαλιά του Βαρέλα μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο διαιτητής Κομίνης και ο επόπτης Ποντίκης έφυγαν αρχικά προς τη σέντρα, όμως οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν έγκαιρα και έντονα για οφσάιντ, αφού ο Μαουρίσιο, πίσω από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ Βασίλη Μπάρκα και ακριβώς στη γραμμή της εστίας, πήδηξε για να αποφύγει την μπάλα, κίνηση που καθιστά άμεση συμμετοχή του στη φάση. Διαιτητής και βοηθός είχαν έναν σύντομο διάλογο και λέγεται πώς ο Ποντίκης είπε στον Κομίνη: «οφσάιντ είναι αλλά πώς τους το λες;».

Εγινε χαμός

Ο διαιτητής τελικά ακύρωσε το γκολ και από ‘κει άρχισε το… μεγάλο πανηγύρι. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης και ο τεχνικός διευθυντής, ο Σλοβάκος Λούμπος Μίχελ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα ο Μίχελ πήγε στον Κομίνη και του έκανε την χαρακτηριστική χειρονομία λέγοντάς του στα αγγλικά «τελείωσες».

Η καθοριστική στιγμή όμως ήταν όταν ο Σαββίδης έβγαλε το μπουφάν του και το παρέδωσε στους μπράβους του, με αποτέλεσμα να φανεί το όπλο που είχε στη ζώνη του. Η εικόνα έκανε τον γύρο της Ελλάδας και του κόσμου, τη στιγμή που ο διαιτητής και οι βοηθοί του, μαζί με την ομάδα της ΑΕΚ που δεν είχε πια λόγο να μένει στον αγωνιστικό χώρο, είχαν ήδη φύγει για τα αποδυτήρια.

Για ένα δίωρο η κατάσταση ήταν έκρυθμη και οι πληροφορίες συγκεχυμένες. Οι διαιτητές δεν τόλμησαν πότε να βγουν στον αγωνιστικό χώρο και βεβαίως δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο οι δύο ομάδες, από τη στιγμή που δεν είχαν τέτοια εντολή.

Μερικά χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα:Η ΑΕΚ έμεινε όρθια σε πραξικοπήματα και όπλα μέσα στην Τούμπα και πανηγύρισε το πιο άξιο πρωτάθλημα της (VIDEO) Η ΑΕΚ έμεινε όρθια σε πραξικοπήματα και όπλα μέσα στην Τούμπα και πανηγύρισε το πιο άξιο πρωτάθλημα της (VIDEO)

Από την Θεσσαλονίκη φυσικά στον κόσμο τους:

Η ΑΕΚ έμεινε όρθια σε πραξικοπήματα και όπλα μέσα στην Τούμπα και πανηγύρισε το πιο άξιο πρωτάθλημα της (VIDEO) Η ΑΕΚ έμεινε όρθια σε πραξικοπήματα και όπλα μέσα στην Τούμπα και πανηγύρισε το πιο άξιο πρωτάθλημα της (VIDEO) Η ΑΕΚ έμεινε όρθια σε πραξικοπήματα και όπλα μέσα στην Τούμπα και πανηγύρισε το πιο άξιο πρωτάθλημα της (VIDEO)

Πανάξια πρωταθλήτρια

Τη στιγμή που οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ προσπαθούσαν να πείσουν τον διαιτητή να μετρήσει το γκολ, η πλευρά της ΑΕΚ μέσω του Α’ αντιπροέδρου της Μηνά Λυσάνδρου ενεργούσε πρωτίστως με γνώμονα τη φυσική προστασία της αποστολής της ομάδας και παράλληλα την νομική προστασία της ΠΑΕ ΑΕΚ μπροστά σε όλα αυτά που είχαν προκύψει.

Μέσα στα αποδυτήρια έγινε γνωστό ότι ο Κομίνης έκανε το εξωφρενικό και μέτρησε τελικά το γκολ του ΠΑΟΚ, αλλά έκλεινε το φύλλο αγώνα σημειώνοντας την πρόωρη διακοπή του με όλα όσα έγιναν. Ήταν ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ κινδύνευε με τιμωρία, όπως θα κινδύνευε κάθε ομάδα που είναι υπαίτια για τη διακοπή ενός αγώνα σε οποιαδήποτε γωνία του πολιτισμένου κόσμου.

Στο τέλος της σεζόν η ΑΕΚ πανηγύριζε τον τίτλο πεντακάθαρα και δίκαια, έναν τίτλο που θα μπορούσε να τον έχει κατακτήσει ακόμα και αν είχε τελειώσει κανονικά ο αγώνας της Τούμπας με το 0-0 που ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα όσο οι ποδοσφαιριστές και η διαιτητική ομάδα έκαναν τη δουλειά τους εντός αγωνιστικού χώρου, πριν ακόμα αρχίσει να εκτρέπεται η κατάσταση. Ωραίο το παραμύθι για χάρτινα πρωταθλήματα και λοιπά, αλλά δεν έχει δράκο. Και αυτό το ξέρουν όλοι. Ακόμα και αυτοί που το έχουν κάνει καραμέλα εδώ και πέντε χρόνια.

Για την ιστορία η σύνθεση της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ εκείνο το βράδυ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Κονέ, Σιμόες, Γκάλο (82′ Μασούντ), Λιβάγια (64′ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Αραούχο.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X