Σύγκρουση τρένων: Συγκλονίζει ο θρήνος των συγγενών των θυμάτων - Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια

Σύγκρουση τρένων: Συγκλονίζει ο θρήνος των συγγενών των θυμάτων - Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια

Στους 57 ανέρχονται επίσημα οι νεκροί από την τραγωδία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διασωστικές έρευνες στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα το μεσημέρι, γράφοντας τον τραγικό επίλογο μιας ανείπωτης, εθνικής τραγωδίας. Ο κατάλογος των νεκρών έφτασε χθες τους 57, αν και στην Ελληνική Αστυνομία έχουν δηλωθεί 56 αγνοούμενοι, ενώ 48 άτομα παραμένουν στα νοσοκομεία για νοσηλεία, εκ των οποίων 6 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές η διαδικασία της ταυτοποίησης τρέχει πιο αργά και δεν γίνεται αφαίρεση από τον αριθμό των αγνοουμένων άρα το γεγονός ότι έχουμε 57 νεκρούς και 56 αγνοούμενους, δεν σημαίνει ότι έχουμε 113 νεκρούς. Υπάρχουν, λένε οι ίδιες πηγές, και 1-2 περιπτώσεις που υπάρχουν και προκύπτουν από τη λίστα επιβατών, αλλά δεν έχουν δηλωθεί ακόμα ως αγνοούμενοι π.χ. ένας ξένος υπήκοος και ένας άνδρας Ρομά.


Η κορύφωση του δράματος, ωστόσο, λαμβάνει χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου εξελίσσεται η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων, με σκηνές βαθιάς θλίψης και πόνου να κυριαρχούν. Μετά την απόφαση βιολογικής ταυτοποίησης των σορών, δηλαδή μέσω του DNA, ελήφθησαν συνολικά 55 δείγματα από τις σορούς, 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών, καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη. Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας κατά προτεραιότητα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό αυτή η επώδυνη διαδικασία. Για το λόγο αυτό, μέχρι χθες οι ταυτοποιήσεις σορών είχαν φτάσει τις 24, με τους συγγενείς των θυμάτων να ενημερώνονται σταδιακά για την τύχη των οικείων τους.

«Σταθερά κρίσιμη» η κατάσταση του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι

ρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 20χρονου φοιτητή που είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας, η οποία συγκρούστηκε με εμπορική το βράδυ της περασμένης Τρίτης.


Ο διευθυντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Απόστολος Κομνός επιβεβαίωσε στον αέρα της ΕΡΤ ότι o νεαρός άνδρας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργεία.

«Η κατάσταση του είναι σταθερά κρίσιμη», είπε. «Προσπαθούμε για το καλύτερο».

«Έχουμε και κάποιους τραυματίες που έχουν χειρουργηθεί. Στο νοσοκομείο μας έγιναν 20 εισαγωγές, οι 15 έχουν μείνει, και είναι σε καλή κατάσταση, 5 πήραν εξιτήριο. Κάποιοι έχουν χειρουργηθεί και κάποιοι θα χειρουργηθούν με την κατάστασή τους να μην εμπνέει ανησυχία» ανέφερε ο κ. Κομνός.

Στη συνέχεια περιέγραψε τις απίστευτες σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο τις πρώτες ώρες της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. «Όταν μας ειδοποίησαν αμέσως μετά το ατύχημα, αν και το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, καθώς εφημέρευε το πανεπιστημιακό Λάρισας, σε μισή ώρα ήμασταν έτοιμοι να αποδεχθούμε ασθενή». Στον τόπο του ατυχήματος ήταν 40 ασθενοφόρα, ανέφερε. «Κάτι τέτοιο είχα ζήσει 20 χρόνια πριν, όταν είχαμε το τροχαίο των Τεμπών με τα παιδιά. Οι ίδιες διαδικασίες, δυστυχία» θυμάται ο κ. Κομνός. Τέλος, ο διευθυντής ΜΕΘ στη Λάρισα είπε ότι οι συγγενείς υποστηρίχθηκαν ψυχολογικά από τις πρώτες ώρες ενώ ήδη έχει γίνει ταυτοποίηση σε 7 άτομα.


Στους 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Όσον αφορά τους τραυματίες, 48 παραμένουν για νοσηλεία και 6 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν αρχίσει και παίρνουν εξιτήριο αρκετοί τραυματίες. Στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας έχουν παραμείνει 29 ασθενείς, 14 στο Πανεπιστημιακό και 15 στο Γενικό Νοσοκομείο ενώ στο ΑΧΕΠΑ 6 ασθενείς.

«Πάμε στο κυλικείο να κάτσουμε» – Η μοιραία κίνηση για τα τρία κορίτσια από το Καστράκι

Τις κινήσεις που έκαναν τα τρία κορίτσια, δύο 20χρονες αδελφές και η ξαδέρφη τους, από το Καστράκι Καλαμπάκας που έχασαν τη ζωή τους στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη περιέγραψε επιβάτης της αμαξοστοιχίας Intercity 62.

O 28χρονος Νίκος που καθόταν στο τέταρτο βαγόνι του τρένου είπε στον Alpha ότι «θυμάμαι τα τρία κορίτσια που μπήκαν, άφησαν τις βαλίτσες τους δίπλα σε εμάς».

Σύμφωνα με τον ίδιο τα τρία κορίτσια, η Θώμη και η Χρυσή Πλακιά και η ξαδέρφη τους Αναστασία, είπαν «πάμε στο κυλικείο να κάτσουμε μέχρι να αδειάσει κάτι» γιατί, όπως είπε, δεν είχαν κάπου να κάτσουν.

Οσον αφορά την στιγμή της σύγκρουσης ο 28χρονος είπε ότι «δεν υπήρχε φρενάρισμα. Ήταν έντονο και συνεχόμενο το τράνταγμα, ήταν 10-13 δευτερόλεπτα. Είχαν σπάσει και τα γυαλιά από την άλλη μεριά του βαγονιού, όχι από εκεί που καθόμασταν εμείς ήμασταν τυχεροί πεταγόντουσαν πράγματα, υπήρχε πανικός, τσιρίδες, φωνές».

Για το τι ακολούθησε, δε, περιέγραψε ότι «ήταν δύσκολο, καθώς βγήκαμε γιατί είχε σπάσει κάπως η πόρτα και δεν ήταν εύκολη η έξοδος. Απλά υπήρχε ένα κενό και πηδούσαμε κάτω. Είχε πάρει φωτιά ήδη το τρίτο βαγόνι από εκεί βλέπαμε, ήταν στα δύο μέτρα».

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X