ΑΕΚ: Οι πνευματικές μεταβάσεις επί Αλμέιδα που δείχνουν τον δρόμο (και) για Αστέρα

ΑΕΚ: Οι πνευματικές μεταβάσεις επί Αλμέιδα που δείχνουν τον δρόμο (και) για Αστέρα
Photo Credits: INTIME

Να αντιδράσει μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ καλείται η ΑΕΚ ενόψει Αστέρα Τρίπολης, σε μια συνθήκη που έχει πάρει «άριστα» επί εποχής Ματίας Αλμέιδα.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αντίδραση καλείται να βγάλει ενόψει της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης η ΑΕΚ (17:30), προκειμένου να συνεχίσει την πορεία της προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η «Ένωση» προέρχεται από την ήττα (2-0) από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ένα αποτέλεσμα που η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πρέπει να αφήσει πίσω της. Δύσκολο; Όπως έχει αποδείξει η ίδια φέτος, όχι!

Διότι τα ευεργετικά αποτελέσματα της παρουσίας του Αργεντινού τεχνικού στον πάγκο του «δικεφάλου» δεν σταματούν μόνο στο εντυπωσιακό, τις περισσότερες φορές, ποδόσφαιρο που παίζει ή στην διεκδίκηση των εγχώριων στόχων.

Υπάρχει, μεταξύ άλλων, και το κομμάτι της πνευματικής προετοιμασίας, στο οποίο μέχρι στιγμής ο «Πελάδο» έχει… αριστεύσει. Είτε πρόκειται για παιχνίδια αμέσως μετά από αρνητικά αποτελέσματα, είτε ύστερα από μεγάλες νίκες, είτε γενικότερα υπό ιδιαίτερες (ψυχολογικές) συνθήκες.

Σημαντικό στοιχείο για ένα σύνολο που στοχεύει σε τίτλους, πόσω μάλλον εάν χτίζεται λίγο καιρό. Στοιχείο, το οποίο θα αποτελέσει (και) το Σάββατο εκ των «όπλων» της ΑΕΚ για την άμεση επιστροφή της στα «τρίποντα».

ΑΕΚ: Οι πνευματικές μεταβάσεις επί Αλμέιδα που δείχνουν τον δρόμο (και) για Αστέρα

Το enwsi.gr αναλύει όλες τις φετινές… σωστές πνευματικές μεταβάσεις της ΑΕΚ:

Η μετάβαση από τα αρνητικά αποτελέσματα

Τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες μετρά τη φετινή σεζόν η ΑΕΚ. Καμία εξ αυτών κολλητή. Πάντα μεσολαβούσε ενδιάμεσα μια (επιστροφή σε) νίκη.

Μάλιστα, οι δύο πρώτες ήττες ήρθαν στο ξεκίνημα της σεζόν, όπου το χτίσιμο του «κιτρινόμαυρου» συνόλου από πλευράς Ματίας Αλμέιδα βρισκόταν ακόμη σε αρκετά πρώιμο στάδιο. Σημαντική παράμετρος τόσο αυτή, όσο φυσικά και η αντίδραση που έδειξε η ομάδα του «Πελάδο».

Μετά το 1-0 από τον Βόλο στην -«κιτρινόμαυρη» μεν, αλλά όχι και… «Αγια Σοφιά – OPAP Arena»- Ριζούπολη, ακολούθησε στο ίδιο γήπεδο το «τρίποντο» (2-0) επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Ύστερα, η ήττα (2-1) από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ούτε αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα κατέβαλε την «Ένωση», η οποία όχι μόνο επέστρεψε άμεσα στις νίκες αλλά το έπραξε και εμφατικά: Με σημαντικό «διπλό» (0-2) επί του Παναιτωλικού και, κυρίως, με την πρώτη της φετινή εντυπωσιακή εμφάνιση, απαρχή των όσων ακολούθησαν.



Εν συνεχεία, το σερί επτά νικών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (μεταξύ αυτών «διπλό» στο «Κλ. Βικελίδης» και επικράτηση επί του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια) διεκόπη από το στραβοπάτημα (1-1) στην Τρίπολη. Ανεξαρτήτως του πώς εκείνο ήρθε (η ΑΕΚ είχε σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία Φωτιά), σημασία εν προκειμένω έχει ότι ούτε αυτό το αποτέλεσμα κατέβαλε τον «δικέφαλο». Ο Αλμέιδα, το τιμ και οι παίκτες του τα είπαν, τα έβαλαν κάτω και επέστρεψαν, εκ νέου, με το εντός έδρας 3-0 επί του ΟΦΗ.


Στα… καπάκια ήρθε το 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», το οποίο βέβαια -παρά την επιβλητική εμφάνιση της ΑΕΚ- δεν μπορεί να θεωρηθεί και ως στραβοπάτημα. Εν αντιθέσει φυσικά με την ήττα (2-1) από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα στις αρχές του 2023. Λίγο το ότι οι παίκτες του Αλμέιδα αδίκησαν τον εαυτό τους (πολλές οι χαμένες ευκαιρίες), λίγο και το μενταλιτέ που τους έχει εμφυσήσει ο 49χρονος προπονητής, η απάντηση ήταν πειστική: Νίκη (1-0) στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Η συνέχεια γνωστή, με τις εννιά διαδοχικές νίκες και στις δύο διοργανώσεις. Σερί που έλαβε τέλος την περασμένη Κυριακή (19/2) στην Τούμπα. Και βάσει όλων των παραπάνω (και όχι μόνο φυσικά) μόνο αισιοδοξία υπάρχει για ακόμα μία άμεση επιστροφή στα χαμόγελα.

ΑΕΚ: Η μετάβαση από τα θετικά αποτελέσματα και την… περιρρέουσα ατμόσφαιρα

Βέβαια, η πνευματική συνέπεια μιας ομάδας έχει και άλλες παραμέτρους. Μεταξύ αυτών και το πώς διαχειρίζεται τα (πολύ) θετικά αποτελέσματά της. Είναι εύκολη η… προσγείωση; Για την ΑΕΚ του Αλμέιδα, ναι.

Φέτος οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάζουν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στα ντέρμπι σε σχέση με την περασμένη τετραετία, ένα πρόσωπο… κανονικής ΑΕΚ! Κάτι που αφενός συνεπάγεται ότι η «Ένωση» έχει φτάσει σε σημαντικές νίκες, αφετέρου -βάσει και των σερί που χτίζει- ότι ξέρει να τις διαχειρίζεται.

Σ’ αυτήν την κατηγορία εμπίπτουν φυσικά οι νίκες επί Παναθηναϊκού (1-0) και Ολυμπιακού (3-0), σε πρωτάθλημα και Κύπελλο αντίστοιχα. Αμφότερες ακολουθήθηκαν από δύο τριάρες (3-0) επί Κηφισιάς και Λεβαδειακού. Σύμφωνοι, δεν πρόκειται για μεγαθήρια. Αλλά, πολλές φορές στο ποδόσφαιρο το να κάνεις το… δεδομένο, είναι και το πιο δύσκολο. Στοιχείο που χαρακτηρίζει τις ομάδες που διεκδικούν μέχρι τέλους τους τίτλους.



Μοναδική εξαίρεση στην εν λόγω κατηγορία αποτελεί το «τρίποντο» (2-0) επί του ΠΑΟΚ, με το οποίο άρχισε ο χορός των νικών στα ντέρμπι στην «Αγια Σοφιά – OPAP Arena». Κι αυτό επειδή ακολούθησε η ισοπαλία με τον Αστέρα. Βέβαια, όπως σημειώθηκε, πρόκειται και για ματς όπου ο «δικέφαλος» έχει συγκεκριμένα παράπονα.

Έπειτα, η σωστή πνευματική προετοιμασία που χαρακτηρίζει φέτος την ΑΕΚ δεν σχετίζεται μόνο με καθαρά αγωνιστικά στοιχεία. Κι αυτό διότι ο Ματίας Αλμέιδα έχει κληθεί ήδη δύο φορές να διαχειριστεί πριν από ένα παιχνίδι ατμόσφαιρα που εγκυμονούσε κίνδυνο αποσυντονισμού. Και μάλιστα πρόκειται για περιπτώσεις «από το ένα άκρο στο άλλο».

Από τη μία, η απόλυτη χαρά των εγκαινίων. Από την άλλη, η… περιρρέουσα ατμόσφαιρα μετά το αναβληθέν παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Εκ του αποτελέσματος και στις δύο περιπτώσεις ο τεχνικός της ΑΕΚ ενήργησε άψογα, με την ομάδα του να μπαίνει συγκεντρωμένη στην αμέσως επόμενη αγωνιστική της υποχρέωση. Αρχικά με το επιβλητικό 4-1 επί του Ιωνικού στην πρώτη της αναμέτρηση στο νέο της «παλάτι» και μετέπειτα με το 3-0 επί του Άρη.



Το εξαιρετικό κλίμα στα Σπάτα και η έξτρα ώθηση της «Αγια Σοφιάς  – OPAP Arena»

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να φτάσουν οι επόμενοι αγώνες της, προκειμένου να αποδειχθεί και επί χόρτου η ικανότητα της ΑΕΚ να αφήνει πίσω της τα αρνητικά αποτελέσματα

Το οικογενειακό κλίμα που έχει χτίσει ο Ματίας Αλμέιδα -στο οποίο στάθηκε ο Μίλαντ Μοχαμάντι στη γιορτή του enwsi.gr– είναι ευδιάκριτο και στη δουλειά στα Σπάτα. Όπως φάνηκε δηλαδή και στην ανοικτή προπόνηση της Τετάρτης (22/2). Εκεί όπου οι «κιτρινόμαυροι» δούλευαν συγκεντρωμένοι μεν, αλλά με τρομερή διάθεση δε. Η ήττα από τους ΠΑΟΚ τούς είχε κάνει σοφότερους φυσικά, χωρίς όμως να τους επηρεάσει ψυχολογικά. Πλέον, είναι φανερό ότι υπάρχουν… μηχανισμοί αυτόματης προσήλωσης στο επόμενο παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ πηγαίνει στο παιχνίδι με τον Αστέρα με το τεράστιο φετινό της «όπλο», την «Αγια Σοφιά  – OPAP Arena». Εκεί όπου μετρά το απόλυτο (13/13 νίκες, με 35-2 σε τέρματα). Σερί φυσικά που θέλει και μπορεί να διευρύνει…

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X