Στην εποχή του VAR, μετράει και η ένταση στη διαμαρτυρία

Στην εποχή του VAR, μετράει και η ένταση στη διαμαρτυρία
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για τα πραγματικά σημαντικά για την ΑΕΚ, από εδώ και στο εξής...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν το πρωτάθλημα του 2018, που είχε επιτευχθεί κόντρα σε όλους και σε όλα, ακόμα και στις τότε εκπεφρασμένες κυβερνητικές… επιθυμίες, είχε προκαλέσει έναν πόνο που δεν ξεπερνιέται – και που δεν προβλέπεται και να ξεπεραστεί ποτέ – στον ΠΑΟΚ, καταλαβαίνετε τι έχει να συμβεί, όχι μόνο στον ΠΑΟΚ, αλλά σε όλους τους ανταγωνιστές και «εχθρούς» της ΑΕΚ, σε περίπτωση που η «Ένωση» κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα ή ακόμα καλύτερα για εμάς και χειρότερα για εκείνους, το νταμπλ!

Ως εκ τούτου, όσο κι αν προκαλεί οργή και αγανάκτηση, η επικοινωνιακή αλητεία και τα φρικαλέα ψέματα μιας αισχρής προπαγάνδας, είτε των «επιστημόνων του Νότου», είτε των «επιστημόνων του Βορρά», αν η ΑΕΚ πετύχει στο τέλος τους στόχους της, τότε ουδόλως θα μας απασχολεί το πόσο και μέχρι πότε, θα σκούζουν όλοι τους.

Προφανώς και παίζει ρόλο η επικοινωνία στην εποχή μας, προφανώς και είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολεί και την ΑΕΚ, ούτως ώστε να είναι και στον τομέα αυτό, όσο το δυνατόν πιο δυνατή. Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. Το ένα και μοναδικό ζητούμενο είναι να πάρει η ομάδα το νταμπλ.

Η επικοινωνιακή αλητεία θα φουντώσει

Ούτως ή άλλως, το μόνο βέβαιο είναι ότι κάθε μέρα πλέον, η επικοινωνιακή αλητεία εις βάρος της ΑΕΚ, θα φουντώνει. Και είναι ξεκάθαρα στο στόχαστρό τους, μόνο η ΑΕΚ. Προσέξτε. Όχι πρώτα η ΑΕΚ, αλλά μόνο η ΑΕΚ. Αυτή τους… καίει, αυτή τους πονάει, είναι κάτι που το έγραφα από το περασμένο καλοκαίρι ότι θα συμβεί σε βαθμό που δεν το έχουμε βιώσει ξανά τόσο έντονα στο παρελθόν, ελέω της επιστροφής της ομάδας στο σπίτι της.

Ε, τους έχει που τους έχει «τσούξει» αυτή η γηπεδάρα, όπου χάνουν κιόλας όλοι τους από την… υπογειοποίηση, ήρθε και «έδεσε» και ότι η ΑΕΚ μέσα σε λίγους μόνο μήνες, από μια ομάδα λούζερ έχει μετατραπεί σε αυτή που κατά γενική ομολογία παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα.
Ποια άλλη ομάδα έχει αυτή τη στιγμή τέτοιο συνολικό «πακέτο», που ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί τη φετινή χρονιά, εγγυάται επιτυχίες και λαμπρή προοπτική για το μέλλον;

Και για να το κλείσουμε αυτό το κομμάτι, η ΑΕΚ έχει τους κατάλληλους ανθρώπους στα κατάλληλα πόστα και το κατάλληλο περιβάλλον για να απαντάει όταν θίγεται. Αλλά δεν μπορεί όλη μέρα να ασχολείται με τους γραφικούς και με την αστεία προπαγάνδα τους

Όπως το 2018 και μάλιστα τότε χωρίς… VAR

Επιτρέψτε μου να γράψω και κάτι ακόμα, που το επισήμανα και στην «ΩΡΑ». Το είχα γράψει και στα μέσα της σεζόν 2017-2018. Δεν ξέρω αν το είχαν διαβάσει και το είχαν πάρει σοβαρά στην τότε ομάδα της ΑΕΚ, πάντως η μετέπειτα συμπεριφορά των παικτών, μου είχε δείξει ότι ίσως και να είχε συζητηθεί. Και στην πιο κομβική φάση εκείνης της χρονιάς, είχε μετρήσει πάρα πολύ, η αντίδραση της ομάδας στην κατάφωρη αδικία, με πρώτο τότε τον Λαμπρόπουλο και τους υπόλοιπους να ακολουθούν.

Είναι μια πραγματικότητα ότι κάθε ομάδα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη μέσα στο ματς, μόνο στο παιχνίδι και να προσπαθεί να μένει ανεπηρέαστη από τα όποια διαιτητικά φαλτσοσφυρίγματα. Θεωρώ ωστόσο, ότι αν για παράδειγμα στη φάση που έγινε φάουλ για αποβολή του Ίνγκασον στον Λιβάι, όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ την… έπεφταν στον διαιτητή, ίσως και να τον ανάγκαζαν να το ξανασκεφτεί και να πήγαινε στο VAR. Ακόμα κι αν στοίχιζε αυτό στην ΑΕΚ, καμιά κίτρινη κάρτα παραπάνω.

Και δεν θέλω να μείνω στη συγκεκριμένη φάση, αλλά στο γενικότερο πλαίσιο. Ειδικά στην εποχή του VAR, αυτό που διαπιστώνουμε – και όχι μόνο στην Ελλάδα – είναι πώς σε φάσεις που διακυβεύεται κάτι σοβαρό, δηλαδή ένα πέναλτι ή μία αποβολή, η όσο το δυνατόν πιο έντονη διαμαρτυρία από όλη την ομάδα στον διαιτητή, μπορεί να τον κάνει να καταλάβει ότι ενδεχομένως να έχουν και δίκιο για να διαμαρτύρονται τόσο έντονα και τόσο μαζικά.

Δεν γίνεται δηλαδή να το παίζεις υπεράνω σε τέτοιες φάσεις ή να σηκώνεις τα χέρια και καλά απηυδησμένος. Θα σε… γράψει κανονικά ο διαιτητής (καταλαβαίνετε που) σαν να μην υπάρχεις. Όπως το ίδιο ισχύει και για τον πάγκο βέβαια και για όσους κάθονται σε αυτόν. Δεν λέω σε καμία περίπτωση, η ΑΕΚ να κάνει γραφικότητες αλά Λουτσέσκου, να πετάει σκούφους και να κλωτσάει μπάλες για ένα αράουτ.

Αλλά εκτιμώ ότι στην εποχή του VAR, όταν είσαι σίγουρος για το δίκιο σου για μια κομβική φάση που μπορεί να κρίνει και το παιχνίδι, δεν γίνεται να έχεις λάιτ αντιμετώπιση και να τραβάς τα μαλλιά σου. Για παράδειγμα, στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, «παλάβωσαν» όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ, αλλά και ο πάγκος με το πέναλτι στην τελευταία φάση, που οδήγησε τελικά τον ρέφερι στο VAR και που υποχρεώθηκε να δώσει αυτό που φαινόταν και με γυμνό μάτι.

Αν δεν του την είχαν… πέσει οι πάντες από πλευράς ΑΕΚ, δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν θα πήγαινε στο VAR, ακόμα κι αν του το έλεγε ο VARίστας. Πρέπει να είναι υποψιασμένοι για όλα στην ΑΕΚ και να βρουν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, αυτή την ισορροπία ανάμεσα στο να μην τους επηρεάζει τη συγκέντρωση στην μπάλα που παίζουν μια άδικη απόφαση, αλλά και στο να μην κάθονται να την… τρώνε αδιαμαρτύρητα.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X