Champions League: Χαμός στο «Άνφιλντ», το… τρένο της Νάπολι πηγαίνει στην Φρανκφούρτη

Champions League: Χαμός στο «Άνφιλντ», το… τρένο της Νάπολι πηγαίνει στην Φρανκφούρτη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο Λίβερπουλ και στην Φρανκφούρτη συνεχίζεται απόψε (22:00) η φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εννέα μήνες μετά τη «μονομαχία» τους στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στο «Σταντ ντε Φρανς», Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης τίθενται εκ νέου αντιμέτωπες για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έχοντας συνολικά 20 Κύπελλα σε αυτή την διοργάνωση (14 η Ρεάλ-6 η Λίβερπουλ) αναμένεται να είναι δύο παιχνίδια-διαφήμιση.

Η Ρεάλ, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της La Liga, αλλά οκτώ βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα μετά από 22 αγωνιστικές, θα στερηθεί δύο κορυφαίους άσους της, αφού ο Γάλλος Ορελιέν Τσουαμενί και Γερμανός Τόνι Κρόος είναι άρρωστοι με γρίπη και δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή που ταξίδεψε στο Λίβερπουλ. Από την άλλη, ο Καρίμ Μπενζεμά είναι έτοιμος να αγωνιστεί, όπως και ο Ντάνι Καρβαχάλ.

Για τη Λίβερπουλ, η οποία έχει φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης τρεις φορές στις τελευταίες πέντε σεζόν, αυτή η αναμέτρηση δείχνει να είναι ακόμη περισσότερο… σανίδα σωτηρίας, σε μια πολύ χαοτική σεζόν αυτή τη στιγμή.

Έχοντας δύο παιχνίδια λιγότερα από την -τέταρτη της βαθμολογίας- Τότεναμ, η -8η- Λίβερπουλ βρίσκεται επτά βαθμούς μακριά από την τελευταία θέση που δίνει ένα «εισιτήριο» για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Κυρίως, όμως, προβληματίζουν οι εμφανίσεις των «κόκκινων» από την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς η ομάδα δίνει μερικές φορές την εντύπωση ότι έχει χάσει την ένταση και την σκληρότητα που την οδήγησαν σε τόσες επιτυχίες, με συνέπεια να μην εμπνέει εμπιστοσύνη.

«Το Σαββατοκύριακο είδα για πρώτη φορά τον περσινό τελικό με τη Ρεάλ. Ήταν βασανιστήριο. Είχαμε ένα καλό παιχνίδι, μπορούσαμε να νικήσουμε. Έβλεπες την εμπειρία τους και ότι δεν χάνουν την αυτοπεποίθησή τους, ενώ εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία. Αυτό μπορείς να μάθεις από εκείνους. Τώρα όμως είμαστε δύο διαφορετικές ομάδες σε διαφορετικό σημείο της σεζόν. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζουμε τώρα και όχι πριν από τέσσερις εβδομάδες» είπε ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τη συμμετοχή ή όχι του Ντάρβιν Νούνιες.

Πιθανές ενδεκάδες

Λίβερπουλ: Άλισον – Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον, Φαμπίνιο, Μπαΐτσετιτς – Σαλάχ, Νούνιες (Ζότα), Γκάκπο

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά – Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Αλάμπα – Μόντριτς, Καμαβινγκά, Θεμπάγιος – Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους

Το… τρένο της Νάπολι πηγαίνει Φρανκφούρτη

Ραντάλ Κόλο Μουάνι και Βίκτορ Όσιμεν είναι από τους πιο παραγωγικούς σκόρερ στα πρωταθλήματά τους και έχουν… ραντεβού απόψε όταν η Άιντραχτ Φρανκφούρτης υποδεχθεί τη Νάπολι.

Οι δύο ομάδες πήραν σίγουρα διαφορετικούς… δρόμους για να φτάσουν στους «16», με τη Νάπολι να προκρίνεται κερδίζοντας τους πρώτους πέντε αγώνες της, ενώ οι Γερμανοί χρειάστηκαν το δεύτερο μέρος του τελευταίου αγώνα με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για να «σκαρφαλώσουν» στη δεύτερη θέση του ομίλου τους. Πάντως, η γερμανική ομάδα πάντως έχει εντυπωσιάσει και εντός συνόρων.

Όχι βέβαια όσο η Νάπολι στην Ιταλία, όπου ο πρώτος τίτλος πρωταθλήματος από τη σεζόν 1989/90 φαίνεται απλώς θέμα χρόνου, έστω κι αν ο προπονητής των «παρτενοπέι», Λουτσιάνο Σπαλέτι, επιμένει να μην θεωρεί τίποτα δεδομένο.

«Και η Νάπολι και εμείς είμαστε σε καλή φόρμα. Αφιερώσαμε πολλές ώρες μετά την κλήρωση σε παιχνίδια της αντιπάλου. Εδώ και μεγάλο διάστημα παίζουν απίστευτα καλά, σχεδόν πάντα με την ίδια ενδεκάδα. Και δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο την επίθεσή της. Έχουν εξαίρετη ισορροπία, δεν παίζουν ιταλικά, πρεσάρουν πολύ ακόμα και με τους κεντρικούς αμυντικούς τους, κάτι που για εμένα είναι ο λόγος που είναι πρώτοι. Σεβόμαστε απεριόριστα την αντίπαλο, εστιάζουμε όμως και σε όσα θέλουμε να κάνουμε», είπε ο προπονητής των Γερμανών Όλιβερ Γκλάζνερ εν όψει της αποψινής αναμέτρησης.

«Η αντίπαλός μας έχει μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς σε παιχνίδια νοκ άουτ, αλλά στους τελευταίους αγώνες μας στο πρωτάθλημα προσπαθήσαμε να παίξουμε σκεφτόμενοι έτσι, δηλαδή σαν να μην υπάρχει η απόστασή μας από τον δεύτερο. Δεν παίρνω σοβαρά όσα ακούω. Στην αρχή της σεζόν έλεγαν ότι δεν θα μπούμε καν στην τετράδα στο πρωτάθλημα. Τώρα όλοι λένε ότι ήδη το έχουμε κατακτήσει. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχουμε 50% πιθανότητες να αποκλείσουμε την Άιντραχτ» ήταν τα λόγια του Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Πιθανές ενδεκάδες

Άιντραχτ: Τραπ – Τούτα, Γιάκιτς, Εντικά – Κνάουφ, Καμάντα, Σο, Μαξ – Λίντστρεμ, Γκέτσε – Κολό Μουανί

Νάπολι: Μερέτ – Ντι Λορέντζο, Κιμ, Ραχμάνι, Μάριο Ρούι – Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι – Λοσάνο, Οσιμέν, Κβαρατσκέλια

Το πρόγραμμα της φάσης των «16» στο Champions League:

Μίλαν (Ιταλία)-Τότεναμ (Αγγλία) 1-0
Τότεναμ (Αγγλία)-Μίλαν (Ιταλία) 8/3

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 0-1
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 8/3

Μπριζ (Βέλγιο)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 0-2
Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μπριζ (Βέλγιο) 7/3

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Τσέλσι (Αγγλία) 1-0
Τσέλσι (Αγγλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 7/3

Λειψία (Γερμανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 22/2
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Λειψία (Γερμανία) 14/3

Ιντερ (Ιταλία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 22/2
Πόρτο (Πορτογαλία)-Ιντερ (Ιταλία) 14/3

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 21/2
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 15/3

Άινραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία)-Νάπολι (Ιταλία) 21/2
Νάπολι (Ιταλία)-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία) 15/3

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X