Η ΟΣΕΚΑ ξεμπροστιάζει τον Λιόλιο: «Με όσα κάνατε στην Κρήτη, προσβάλλετε το άθλημα μας και προκαλεί θύελλα αρνητικών σχολίων για το μπάσκετ με αμαξίδιο»

Η ΟΣΕΚΑ ξεμπροστιάζει τον Λιόλιο: «Με όσα κάνατε στην Κρήτη, προσβάλλετε το άθλημα μας και προκαλεί θύελλα αρνητικών σχολίων για το μπάσκετ με αμαξίδιο»
Photo Credits: INTIME

Η ομοσπονδία μπάσκετ με αμαξίδιο κατακεραυνώνει την ΕΟΚ και τον Βαγγέλη Λιόλιο

Το Final-8 μπάσκετ ανήκει πλέον στην ιστορία και η αλήθεια είναι πως κανείς δεν θα το θυμάται για την άρτια διοργάνωση αλλά για τις άδειες εξέδρες και εκδηλώσεις κάποιες εκ των οποίων προσέβαλλαν  και τους ανθρώπους με αναπηρία.

Ενδεικτική είναι η επιστολή της ΟΣΕΚΑ προς τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο στην οποία κάνει λόγο για εκδηλώσεις που έθιξαν την ομοσπονδία μπάσκετ με αμαξίδιο αλλά και τους ανθρώπους με αναπηρία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από 16 ως 19 Φεβρουαρίου παρακολουθήσαμε από την τηλεόραση τους αγώνες του Final 8 Κυπέλου Ελλάδος στο Ηράκλειο Κρήτης οι οποίοι στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Δυστυχώς όμως υπήρχαν παράπλευρες εκδηλώσεις που μας έθιξαν σαν Ομοσπονδία και μετέφεραν μία εικόνα τελείως διαφορετική από την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα στο περιβάλλον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Δύο Αοράκια, είχε τοποθετηθεί πτυσσόμενη μπασκέτα αμφιβόλου ύψους και πλαισιωνόταν από νοσοκομειακά αναπηρικά αμαξίδια όπου καθόντουσαν παρευρισκόμενοι και έκαναν σουτ, σαν επαφή με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο. Η εικόνα μόνο σαν θλιβερή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αφού από τα τέλη της δεκαετίας του 80 τα αμαξίδια που χρησιμοποιούνται στους αγώνες είναι ειδικά για το άθλημα και ουδεμία σχέση έχουν με τα νοσοκομειακά ή καθημερινά αμαξίδια.

Εκτός αυτού αναρωτιόμαστε με ποιο δικαίωμα και χωρίς να έχουμε την παραμικρή ενημέρωση προβήκατε σαν διοργανωτές σε αυτή την ενέργεια όταν μάλιστα στην πόλη του Ηρακλείου υπάρχει ενεργός σύλλογος μπάσκετ με αμαξίδιο όπου θα μπορούσε να σας βοηθήσει. Η δράση αυτή θεωρούμε πως προσβάλλει το άθλημα μας και μας γυρίζει σε εποχές όπου το θέμα αναπηρία αντιμετωπιζόταν με οίκτο και όχι ισότιμα και έχει προκαλέσει θύελλα αρνητικών σχολίων και αντιδράσεων από τους αθλητές μας αλλά και όσους είναι κοντά στο άθλημα μας.

Επιπλέον η δράση έλαβε χώρο σε πολύ άσχημο σημείο και δεν ήταν καν γήπεδο μπάσκετ με πλάκες, πλακάκια και σχάρες αποχέτευσης όπου ήταν πολύ εύκολο να υπάρξει τραυματισμός με περαιτέρω αρνητικές συνέπειες.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X