H ΑΕΚ πρέπει να προετοιμαστεί για «πόλεμο» και για μεταγραφές

H ΑΕΚ πρέπει να προετοιμαστεί για «πόλεμο» και για μεταγραφές
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου ανοίγει την κουβέντα για το ματς της ΑΕΚ με τον Ιωνικό και την περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σκέφτεται κάποιος πόσα πράγματα συνέβησαν μέσα σε λίγες μόνο μέρες εξωαγωνιστικά με το θέατρο σκιών που προσπαθεί να πιάσει ξανά στασίδι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και από την άλλη με πόση προσμονή περιμένουμε το Σαββατοκύριακο για τους αγώνες και πραγματικά τρελαίνεσαι.

Δύο διαφορετικοί κόσμοι, δύο διαφορετικές προσεγγίσεις. Ετσι έχουν τα πράγματα και όσο περνά ο καιρός θα αγριέψουν περισσότερο. Γι’ αυτό να οπλιστούμε με υπομονή και κουράγιο για να αντέξουμε. Η ΑΕΚ από την πλευρά της, πρέπει να προετοιμαστεί πνευματικά για το ματς με τον Ιωνικό και μεταγραφικά για όσα έρχονται. Και εξηγούμαι.

Σαφέστατα, τα φρέσκα κουλούρια και το άμεσο για την ΑΕΚ, αφορά την αναμέτρηση με τον Ιωνικό στη Νίκαια και το μπλόκο που ενδεχομένως θα επιχειρηθεί να δημιουργηθεί εκεί, προκειμένου να χάσει βαθμούς η ομάδα του Αλμέιδα.

Το δεύτερο κομμάτι αφορά σαφέστατα την περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, καθώς μετά την κίνηση με το Φερνάντες που ήρθε νωρίς και ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά στην αγωνιστική ποιότητα που βγάζει η ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο, υπάρχει στασιμότητα.

Ακραίες καταστάσεις στη Νίκαια

Το ματς της Κυριακής, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την ΑΕΚ. Να πω την αλήθεια, επί δεκαετίες που πρωτοεμφανίστηκε ο Ιωνικός σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας, δεν έχω και πολλές αναμνήσεις από κάποιο ματς που να ήταν εύκολο για την ΑΕΚ.

Θυμάμαι πολύ έντονα παιχνίδια, ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, με την ΑΕΚ να μην περνά ποτέ εύκολα από εκεί. Το ίδιο περιμένω και την Κυριακή, έστω και αν η βαθμολογική θέση του Ιωνικού και συνολικά η εικόνα που δείχνει φέτος, προδιαθέτουν κάποιον για εύκολη επικράτηση.

Ωστόσο, όποιος πιστεύει πώς θα υπάρξει περίπατος για την ΑΕΚ την Κυριακή, πλανάται πλάνην οικτρά. Είναι ξεκάθαρο στα δικά μου μάτια, πως ο Ιωνικός εδώ και καιρό λειτουργεί με συγκεκριμένη στόχευση στο πρωτάθλημα.

Φάνηκε ακόμα και στο ματς της περασμένης Δευτέρας με τον Βόλο, σε ένα παιχνίδι που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι «τελικός», πως ο Ιωνικός πήγε σορολόπ: άφησε λίγες μέρες πριν να του φύγει ο πλέον ποιοτικός του ποδοσφαιριστής, ενώ στη διάρκεια του ματς επέλεξε συντηρητική προσέγγιση που δεν τον δικαίωσε και έχασε τα πάντα.

Με βάση όσα είχαν συμβεί πέρυσι στο αντίστοιχο παιχνίδι, όταν μάλιστα ακόμα τα πράγματα δεν είχαν οξυνθεί τόσο πολύ όσο στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία που βρισκόμαστε, πιστεύω πως θα είναι ένα ματς από αυτά που χαρακτηρίζουμε «αίμα και άμμος».

Δεν θέλω να ανεβάζω τόνους και να γίνομαι μάντης κακών, αλλά η πεποίθηση που έχω γι’ αυτό το παιχνίδι είναι πώς θα κινηθεί σε πολύ ακραία κατάσταση και η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για το χειρότερο σενάριο προκειμένου να ανταπεξέλθει και να μπορέσει να φύγει νικήτρια από αυτό το παιχνίδι.

Να βρει λύσεις για τα δύσκολα

Ετσι κι αλλιώς, πρόκειται για ένα γήπεδο μικρών διαστάσεων που εύκολα γίνεται «κλουβί» και μπορούν να στηθούν μπλόκα. Επίσης, είναι αλήθεια πως στα περισσότερα γήπεδα που φιλοξενήθηκε μέχρι τώρα η ΑΕΚ την φετινή σεζόν, δεν αντιμετώπισε ανάλογες συνθήκες.

Ακόμα και οι γκέλες της – όπως αυτή στα Γιάννινα πριν από λίγες εβδομάδες – συνέβησαν δίχως να υπάρχει επηρεασμός από τις εξωγηπεδικές συνθήκες.

Τώρα αντίθετα, έχω την αίσθηση, ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και πως θα υπάρξει ένας… συνασπισμός δυνάμεων της περιοχής προκειμένου να τεθούν εμπόδια στην ΑΕΚ.

Είναι δεδομένο πάντως, πως στη διάρκεια ενός πρωταθλήματος θα πρέπει να δείχνεις αντοχές και για τέτοιες καταστάσεις, ώστε να μπορέσεις να βγεις νικητής στο τέλος της ημέρας. Δεν υπήρξε κανένας τίτλος της ΑΕΚ που να μην περιλάμβανε τέτοια «μικρά» ματς, που να χρειάστηκαν πολλά περισσότερα σε ψυχικό επίπεδο για να κατακτηθούν.

Αριστερό μπακ και Κικάνοβιτς

Σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές, είναι φανερό πως υπάρχει μία διαφορετική λογική στην ΠΑΕ σε σχέση με αυτά που βλέπω και διαβάζω στα «κιτρινόμαυρα» φόρα. Για παράδειγμα, για το θέμα του αριστερού μπακ, όπου στους περισσότερους κυριαρχούσε η αίσθηση πως η ΑΕΚ θα έψαχνε από τώρα (και σίγουρα για το καλοκαίρι) την αναβάθμιση των επιλογών της, προσθέτοντας έναν ακόμα πιο καλό παίκτη στη θέση του Χατζισαφί ως παρτενέρ του Μοχαμάντι, φαίνεται πως ο Αλμέιδα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στους δύο Ιρανούς και έχει την πρόθεση να πορευτούν μαζί και για την επόμενη σεζόν.

Βέβαια, ακόμα είναι νωρίς. Εχει πολύ δρόμο μπροστά μας και αρκετά πράγματα που σχεδιάζονται τώρα μπορούν να διαμορφωθούν με διαφορετικό τρόπο στην πορεία. Ωστόσο, ο Αλμέιδα δίνει στίγμα. Ακόμα και τώρα, όπου ο Μοχαμάντι θα λείψει για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα λόγω τραυματισμού, ο προπονητής της ΑΕΚ εκτιμά, ότι καλύπτεται από τον Χατζισαφί και τις λύσεις των άλλων μπακ που μπορούν κατά συνθήκη να καλύψουν τη θέση.

Αναμφίβολα υπάρχει ένα σχετικό ρίσκο στη συγκεκριμένη επιλογή, αλλά επίσης σαφέστατα αυτός που έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για την τελική απόφαση είναι ο προπονητής. Οσον αφορά τον Κικάνοβιτς και την πιθανή προσθήκη μεσοεπιθετικού, πιστεύω πως η απάντηση του Αλμέιδα την περασμένη εβδομάδα (όταν είπε πως επιστρέφουν παίκτες σε θέσεις κλειδιά, αναφερόμενος στον Γκατσίνοβιτς και τον Ελίασον), είναι ενδεικτική της κατάστασης.

Θέλει η ΑΕΚ τον Κικάνοβιτς, θέλει ο Αλμέιδα να συνεργαστεί ξανά με τον Αμερικάνο, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει με συνθήκες που κρίνονται υπερβολικές από όλους.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X