Ποιος να γλυτώσει από αυτή την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια;

Ποιος να γλυτώσει από αυτή την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια;
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ισοπέδωσε και τον Παναιτωλικό με 4-1 μέσα στο κάστρο της «Αγιάς Σοφιάς-OPAP Arena» και… καλπάζει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε μία σπάνια ποδοσφαιρική παράσταση που ενθουσίασε τον κόσμο της ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» και όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα, η ομάδα-τρένο του Ματίας Αλμέιδα «ισοπέδωσε» και τον Παναιτωλικό με 4-1.

Η ΑΕΚ είχε ενέργεια, διάθεση και παρουσίασε την καλύτερη version της, όπως είχαμε καμαρώσει προ Μουντιάλ, με πρέσινγκ και συνεχείς επιθέσεις. Ο ρυθμός ήταν εξωφρενικός και η αλήθεια είναι ότι καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ σε τέτοια κατάσταση.

Για την ΑΕΚ σκόραραν οι Αραούχο (13’), Γκαρσία (35’), Πινέδα (51’), Άμραμπατ (55’), ενώ ο Παναιτωλικός είχε μειώσει σε 2-1 με πέναλτι στο με τον Πέδρο.

Η Ένωση έτσι μείωσε στον ένα βαθμό από τον πρωτοπόρο ΠΑΟ που παίζει το βράδυ στα Ιωάννινα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πολλά λάθη από τον διαιτητή Βεργέτη στο α’ ημίχρονο, κάτι που έφερε έντονα παράπονα από την ΑΕΚ και τον Ματίας Αλμέιδα.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την Τετάρτη στις 17:30 στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στον Πανσερραϊκό, ενώ για τοπρωτάθλημα την επόμενη Κυριακή παίζει στη Νίκαια με τον Ιωνικό.

To LIVE του αγώνα

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε απέναντι στον Παναιτωλικό με σχεδόν το ίδιο σχήμα και τα πρόσωπα που άρχισαν το ντέρμπι με τον ΠΑΟ, μία εβδομάδα νωρίτερα.

Ο Αρόλντ Μουκουντί είχε ένα χτύπημα στο μεγάλο δάκτυλο του δεξιού του ποδιού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Είχε μόλις μια προπόνηση στα πόδια του, ωστόσο ο Αλμέιδα τον έβαλε κανονικά. Ο Ρότα πήρε την θέση του τραυματία Σιντιμπέ, στην μόνη αλλαγή στην ενδεκάδα. Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Αναστασίου πήρε μαζί του για πρώτη φορά τον Γιάννη Μπουζούκη, ενώ στην αποστολή των κιτρινόμαυρων επέστρεψε και ο Μόρσεϊ. Αντίθετα εκτός έμειναν οι Νταγκό και Φλόρες.

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση και ενέργεια από τον κόσμο και πίεζε ψηλά. Από μία τέτοια φάση στο 10’ ο Άμραμπατ σέντραρε από δεξιά, ο Πινέδα πήδηξε ψηλά, αλλά την κεφαλιά του απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ανέστης. Λίγα λεπτά μετά έγινε αυτό που ήθελε ο Αλμέιδα… Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με απίθανο γκολ στο 13’. Ο Χατζισαφί έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Χατζηθεοδωρίδης απομάκρυνε, όμως ο Αραούχο με το αριστερό, πριν η μπάλα σκάσει στο χορτάρι με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ έδωσε έξτρα ενέργεια… Καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο 18’. Ο Σιμάνσκι έκανε τη σέντρα στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Λιβάι Γκαρσία δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία. Ένα λεπτό μετά ο Αποστολάκης αποχώρησε με τραυματισμό και στη θέση του πέρασε ο Λιάβας για τους Αγρινιώτες. Στο 22’ ο Αραούχο σούταρε με τη μια, έπειτα από μπαλιά του Σιμάνσκι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, με τον Αργεντίνο να βρίσκεται σε τρομερή φόρμα. Άλλη μια τελική προσπάθεια για την ΑΕΚ στο 31’. Ο Σιμάνσκι δοκίμασε το σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Ανέστης έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε την μπάλα. Δεύτερο γκολ για την ΑΕΚ με τον Λιβάι Γκαρσία στο 35’. Ο Χατζισαφί έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο 25χρονος φορ με τρομερό άλμα, ξεπερνώντας δύο αντιπάλους του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 απέναντι στον Ανέστη. Στο 39’ όμως Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι. Ο Χουχούμης έκανε μια σέντρα μέσα από την περιοχή, ο Ρότα έκανε το χέρι και ο Βεργέτης έδειξε πέναλτι. Ο Πέδρο ψάρεψε τον Γιώργο Αθανασιάδη και ευστόχησε για το 2-1. Μια ακόμα καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο 42’. Ο Πινέδα πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με ωραία ατομική ενέργεια έκανε το σουτ. Η μπάλα σταμάτησε στον Αραούχο, αλλά την πήρε ξανά ο Μεξικανός. Το ωραίο τελείωμα που έκανε σταμάτησε ο Ανέστης.

H AEK μέχρι το τέλος του ματς πίεσε, έφτιαξε προϋποθέσεις και τελείωσε το45λεπτο με 3-1 τελικές, εκ των οποίων 5-1 ήταν στον στόχο. Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη από τον Παναιτωλικό στο πρώτο μέρος, είχε τις ευκαιρίες και την πρωτοβουλία των κινήσεων και βρήκε το γκολ. Ωστόσο το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του Αγρινίου και η εύστοχη εκτέλεση του Ζοάο Πέδρο κράταγε ζωντανούς τους φιλοξενούμενους, ενόψει του δευτέρου μέρους. Η Ένωση πάντως είχε και έντονο εκνευρισμό από τα σφυρίγματα του διαιτητή Βεργέτη στο ματς.

Το β’ ημίχρονο άρχισε δίχως αλλαγές, αλλά με την ΑΕΚ να έχει την ίδια διάθεση να βρει και άλλα γκολ. Και στο 51’ ο Άμραμπατ από δεξιά σέρβιρε και ο Πινέδα με εντυπωσιακό άλμα έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στην γωνία του Ανέστη για το 3-1 που έδωσε… αέρα στην ΑΕΚ. Στο 55’ η ΑΕΚ πέτυχε ένα ακόμα γκολ. Ο Λιβάι Γκαρσία μοίρασε στον Άμραμπατ και αυτός με ωραίο σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-1 μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια. Ο Λιβάι Γκαρσία λίγο έλειψε να πετύχει ένα ακόμα απίθανο γκολ στο 58’. Ο 25χρονος επιθετικός απέφυγε δύο αντιπάλους με ωραία κίνηση, όμως τελευταία στιγμή τον σταμάτησαν και απομάκρυναν την μπάλα. Η ΑΕΚ έκανε επιθέσεις κατά κύματα…  Στο 60’ ωραία εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση του Πινέδα, ο Βίντα βγήκε από τα μαρκαρίσματα και έκανε το σουτ, το οποίο κόπηκε από την αντίπαλη άμυνα.

Στο 62’ αντέδρασε ο Παναιτωλικός με φάση διαρκείας στα καρέ του Αθανασιάδη. Ο Ζοάο Πέδρο μονομάχησε με Μουκουντί και Χατζισαφί, ο Καμερουνέζος του πήρε την μπάλα αλλά δεν την απομάκρυνε καλά. Ο Κολοβός δοκίμασε ένα σουτ, το οποίο σταμάτησε ο Μουκουντί. Στο 64’ ο Αναστασίου έκανε διπλή αλλαγή με Σενεγκέλια με τον Μαλή περνούν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Ξενιτίδη και Κολοβού.

Ο Αλμέιδα απάντησε στο 73’ με τετραπλή αλλαγή με Τσούμπερ-Φερνάντες-Μάνταλο-Φαν Βέερτ αντί Πινέδα-Άμραμπατ-Λιβάι Γκαρσία-Αραούχο και ο Αναστασίου έβαλε Μπουζούκη-Μόρσεϊ.

Ο Τσούμπερ στο 84′ έφυγε στην κόντρα επίθεση, μοίρασε στον Χατζισαφί και αυτός του γύρισε την μπάλα. Ο Ελβετός μέσος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 91′ τρομερό σουτ του Γιόνσον, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ανέστης.

Στο φινάλε του ματς Φαν Βέερτ και Μάλης έχασαν καλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά το παιχνίδι… σταμάτησε στο 4-1. Και η ΑΕΚ ενθουσίασε τον κόσμο της με την σημερινή ποδοσφαιρική παράσταση!

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 4-1

Γκολ:

13’ Αραούχο σουτ 1-0

35’ Γκαρσία κεφαλιά 2-0

39’ Πέδρο πέναλτι 2-1

51’ Πινέδα κεφαλιά 3-1

55’ Άμραμπατ σουτ 4-1

Κίτρινες: Λιάβας (64’), Πέδρο (66’), Χατζηθεοδωρίδης (68′), Σενγκέλια (83′)

Κόκκινες:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Χατζισαφί, Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (72′ Τσούμπερ), Άμραμπατ (72′ Φερνάντες), Αραούχο (72′ Μάνταλος), Γκαρσία (72′ Φαν Βερτ).

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης (19′ λ. τρ. Λιάβας), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (73′ Μόρσεϊ), Χουχούμης, Μάρτενσον, Ντίας (73′ Μπουζούκης), Κολοβός (64′ Μαλής), Ξενιτίδης (64′ Σενγκέλια), Πέδρο.

O MVP του ΑΕΚ-Παναιτωλικός

Ο Λιβάι Γκαρσία ένα πραγματικό beast στο γήπεδο για ακόμη ένα ματς, έκανε… άνω-κάτω την άμυνα του Παναιτωλικού. Οι στόπερ του Αναστασίου δεν μπορούσαν να σταματήσουν χαμηλά ή ψηλά τον ταχύτατο φορ. Οι συνεχείς κινήσεις του δημιουργούν χώρους, ενώ στο 2-0 με τρομερό άλμα σκόραρε το 11ο φετινό του γκολ!

Το κλειδί του ΑΕΚ-Παναιτωλικός

Η διάθεση της ΑΕΚ εξ’ αρχής να παίξει όπως πριν το Μουντιάλ. Γρήγορο παιχνιδι, άμεσες πάσες, πρέσινγκ και επιθέσεις από όλους κατά… κύματα. Ήταν αδύνατον για τον Παναιτωλικό να σταματήσει αυτήν την ΑΕΚ απόψε.

Τα γκολ του ΑΕΚ-Παναιτωλικός






Η μετάδοση του ΑΕΚ-Παναιτωλικός

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X