Ο Στρέλνιεκς που ανεβαίνει και η ενίσχυση που θα κρίνει τους στόχους της ΑΕΚ

Ο Στρέλνιεκς που ανεβαίνει και η ενίσχυση που θα κρίνει τους στόχους της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την νίκη στην Καρδίτσα, τον Γιάνις Στρέλνιεκς που θυμίζει.. Ματσιούλις αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας.

Η ΑΕΚ κέρδισε στην Καρδίτσα κάνοντας ένα διεκπεραιωτικό παιχνίδι και ξεκίνησε με νίκη τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Η Καρδίτσα μπορεί να είναι στον πάτο της βαθμολογίας αλλά έχει παίκτες που μπορεί να κάνουν την ζημιά και ειδικά ο Πίτερς που είναι κανονικός παίκτης, παραλίγο να της βάλει δύσκολα στον πρώτο του αγώνα.

Κακή για τρία δεκάλεπτα

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, η ΑΕΚ για τρία δεκάλεπτα έπαιξε λίγο με τα νεύρα μας, εξαιτίας της αμυντικής εικόνας που είχε. Επιθετικά, κυκλοφορώντας σωστά την μπάλα, έβρισκε λύσεις είτε μέσα στην ρακέτα με τον ΜακΓκρίφ, είτε από σποτ σουτ στην περιφέρεια με τον Γουίλιαμς και τον Στρέλνιεκς. Το πρόβλημα ήταν η άμυνα της που δεχόταν πολύ εύκολα πόντους με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει ένα μεγάλο σερί και να ξεφύγει. Όταν αυτό έγινε στην 3η περίοδο (15-0), πήρε μια διαφορά δέκα πόντων, όμως την έχασε μέσα σε τέσσερα λεπτά από τις προσωπικές ενέργειες του Πίτερς.

Τέτοια ματς δεν θέλουν και πολύ να στραβώσουν, αν η υποδεέστερη ομάδα το πιστέψει και πάρει δικαιώματα. Το έχουμε δει πολλές φορές να γίνεται και μετά η καλύτερη ομάδα να τρέχει και να μην φτάνει. Ευτυχώς στο 4ο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ σοβαρεύτηκε, έπαιξε πιο σκληρή άμυνα, περιόρισε τα περιφερειακά σουτ της Καρδίτσας, κλείδωσε τον Πίτερς και με την διαφορά που πήρε, κέρδισε τον αγώνα. Σε λίγες μέρες δεν θα θυμάται κανείς αυτήν την εμφάνιση αλλά είναι σημαντικό η Ένωση να παίρνει αυτές τις νίκες ακόμα και αν δεν παίζει καλά, ειδικά μετά από μια εβδομάδα που είχε το ταξίδι-πρόκριση στην Προύσα, πολλούς τραυματισμούς και συσσωρευμένη κούραση.

Θυμίζει Ματσιούλις

Ένα πράγμα που αρχίζει και φαίνεται και ας ελπίσουμε να συνεχίσει έτσι είναι η άνοδος της απόδοσης του Στρέλνιεκς. Ο Λετονός εδώ και περίπου ένα μήνα είναι συνεχώς από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας, στους κρίσιμους αγώνες με την Τόφας, έκανε τα καλύτερα του παιχνίδια, ενώ και εχθές ήταν μακράν ο καλύτερος με 13 πόντους και εξαιρετική δημιουργία με οκτώ ασίστ. Είναι νωρίς ακόμα για αυτό που θα γράψω, αλλά ελπίζω να είναι έτσι. Ο Στρέλνιεκς αρχίζει και μου θυμίζει τον Ματσιούλις, όχι φυσικά στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, αλλά στο σημείο που φορμάρεται.

Αν θυμάστε και ο Λιθουανός παικταράς, μέχρι τον Δεκέμβριο-Ιανουάριο πήγαινε σβηστός σχεδόν και μετά απογείωνε την απόδοση του όταν άρχισαν τα κρίσιμα. Θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνει και με τον Στρέλνιεκς αφού από εδώ και πέρα όλοι οι αγώνες είναι δύσκολοι, υπάρχει το Φάιναλ-8 του Κυπέλλου, η φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και σίγουρα χρειάζεται η ποιότητα και η κλάση του Λετονού.

Ένα πράγμα που δεν μου άρεσε καθόλου ήταν η μη τροφοδότηση του Μίτσελ στον αγώνα. Μπορεί και ο ίδιος ο Παναμέζος να μην ήταν σε καλή μέρα, αλλά το να πηγαίνει πάνω-κάτω το γήπεδο και να μην ακουμπάει την μπάλα καθόλου δεν είναι και το πολύ φυσιολογικό. Έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με μία μόλις προσπάθεια και συνολικά τον αγώνα με πέντε, όπου οι δύο ήταν από το τρίποντο. Μπορεί η Καρδίτσα να έδινε βοήθεια κάθε φορά που έπαιζε με πλάτη, αλλά δεν γίνεται ο πρώτος σου σκόρερ να μην παίρνει μπάλες, ειδικά όταν απέναντι του δεν είχε αντίπαλο που να μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια.

Ο Γουίλιαμς συνέχισε τις καλές και ουσιαστικές εμφανίσεις, βρίσκεται και αυτός σε καλό φεγγάρι, ευστοχώντας στα σουτ που παίρνει. Ο ΜακΓκρίφ επέστρεψε στην πεντάδα και έφτασε σε ένα double-double, δίνοντας πολλές μάχες στα καλάθια, αλλά έκανε και κάποιες επιπολαιότητες. Ο αρχηγός της ΑΕΚ, ο Δημήτρης Φλιώνης, συνέχισε τις καλές εμφανίσεις, δήλωσε και πάλι παρών, όταν η Καρδίτσα ισοφάρισε και έβαλε τέσσερις πόντους που ξεκόλλησαν την ΑΕΚ. Γενικά δείχνει να απολαμβάνει τον ρόλο που έχει στην ομάδα, τις αρμοδιότητες που του έχει δώσει ο προπονητής και βγάζει τον καλύτερο εαυτό του.

Χρειάζεται ενίσχυση

Θα το λέμε κάθε φορά, μέχρι να γίνει πράξη. Αν η ΑΕΚ θέλει να έχει τύχη στους στόχους που έρχονται (BCL, Φάιναλ-8) πρέπει να ενισχυθεί. Ο Όμιλος του BCL είναι πάρα πολύ δύσκολος, απέναντι σε ομάδες με τεράστια μπάτζετ που θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Στο Κύπελλο, η κληρωτίδα χαμογέλασε στην ΑΕΚ και της δίνει την δυνατότητα με λίγη τύχη και καλή απόδοση να φτάσει στον τελικό. Κάντε αυτό που πρέπει και δώστε στον προπονητή περισσότερες επιλογές για να κάνει την δουλειά του πιο εύκολα. Δεν γίνεται τόσο καιρό να προπονούνται στα Λιόσια ο Γόντικας και ο Γιάνκοβιτς και να μην μπορούν να δηλωθούν. Δεν γίνεται να έχεις έναν τόσο ποιοτικό παίκτη όπως ο Μάιλς εκτός λίστας στην Ελλάδα. Από αυτές τις κινήσεις θα φανεί και αν στην ΑΕΚ θέλουν να κάνουν καλή πορεία στις δύο διοργανώσεις η απλά να λάβουν μέρος.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X