Τελικά, μόνο συγγνώμη δεν ζήτησαν να τους πει η ΑΕΚ!

Τελικά, μόνο συγγνώμη δεν ζήτησαν να τους πει η ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βλέπει τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην κούρσα του πρωταθλήματος και όσα άφησε η νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το σκηνικό γνώριμο, σχεδόν από αρχαιοτάτων χρόνων. Ξέρουμε καλά, το έχουμε εμπεδώσει πλέον, ότι η νίκη έχει πολλούς «πατεράδες», ενώ στην αποτυχία όλοι ψάχνουν να βρουν τον υπεύθυνο. Καμιά φορά βέβαια, συμβαίνουν και οξύμωρα, όπως στην επιτυχία της ΑΕΚ στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Η επικράτηση της Ένωσης δεν φάνηκε απλά να έχει πολλούς «πατεράδες», αλλά εμφανίστηκε να τους βγάζει όλους κερδισμένους, εκτός από την ίδια!

Θα μου πείτε: είναι η πρώτη ή η τελευταία από τις εικονικές πραγματικότητες που εμφανίζονταν συχνά πυκνά στη ζωή μας και ιδιαίτερα στο μαγικό ελληνικό ποδόσφαιρο. Σωστό, αλλά μου φαίνεται πως από το βράδυ της Κυριακής και έπειτα, χάθηκε τελείως το μέτρο. Επίσης, ο καθένας μπορεί να εμφανίζει τα πράγματα σύμφωνα με τη δική του οπτική, αλλά υπάρχει ο αδιάψευστος μάρτυρας του βαθμολογικού πίνακα που δείχνει πως διαμορφώνεται το νέο σκηνικό.

Αυταπόδεικτα γεγονότα

Ετσι κι αλλιώς, δεν έχει και μεγάλο νόημα να μπαίνουμε σε στείρες αντιπαραθέσεις. Όπως δεν έχει νόημα να προσπαθείς να αποδείξεις όσα είναι αυταπόδεικτα και δεν έχει νόημα να μπαίνουν σε μεγάλη ανάλυση. Για παράδειγμα, ποιος μπορεί να σχολιάσει καλύτερα όσα συνέβησαν με την περίφημη κροτίδα και το κατά πόσον επηρέασε τις φάσεις, από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Όταν Μπρινιόλι και Χουάνκαρ είπαν ξεκάθαρα πως δεν υπήρξε κανένα θέμα, τι περισσότερο να προστεθεί από τον καθένα μας;

Μπορούμε να συζητάμε το καιρό για την υποτιθέμενη φάση του fair play. Mόνο που είναι μια φάση, όπου δεν τίθεται καν θέμα δίκαιου και άδικου, ηθικού ή ανήθικου. Υπάρχει επαναφορά της μπάλας έπειτα από διακοπή, ο Σπόραρ έκανε το λάθος και έχασε τη θέση του, όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Πιστεύω, ότι όλα αυτά είναι δεδομένα, που μόλις καταλαγιάσουν λίγο τα πάθη και η ένταση της στιγμής, τα καταλαβαίνει ο καθένας και δεν χρειάζεται να στεκόμαστε ιδιαίτερα.

Δεδομένο πως κέρδισε η ΑΕΚ

Σας το είχα πει με αφορμή και άλλες καταστάσεις στο παρελθόν. Υπάρχουν πράγματα που ο καθένας μπορεί – ευτυχώς για τον τόπο – να έχει την άποψη του και να την εκφράζει δημόσια. Αλλά υπάρχουν και πράγματα που δεν αποτελούν θέματα άποψης, αλλά είναι στοιχεία. Όπως επί παραδείγματι, πως η ΑΕΚ κέρδισε την Κυριακή. Εσπασε το αήττητο του Παναθηναϊκού, μείωσε την απόσταση από την κορυφή, είναι πάνω από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ κέρδισε σίγουρα. Αλλά δεν μπορεί να την ψέγει κάποιος, επειδή δεν το έκανε με τον τρόπο που το έπραττε στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Κάθε ματς είναι μια διαφορετική ιστορία. Η ΑΕΚ πήγε την Κυριακή να παίξει απέναντι στον πρωτοπόρο και αήττητο. Κόντρα στην ομάδα που διατηρεί την καλύτερη (μαζί με την ΑΕΚ) άμυνα στη χώρα. Δεν ξέρω πόσοι περίμεναν θρίαμβο και 4-5 γκολ, αλλά ήταν ντέρμπι από εκείνα που σπάνια ανοίγουν.

Η ΑΕΚ βγάζει την αφέλεια

Η ΑΕΚ νίκησε και επειδή έδειξε, πως μαθαίνει να παίρνει αποτέλεσμα με κάθε τρόπο. Βγάζει την αφέλεια από το παιχνίδι της. Αλλά πιστεύω πως ο καθένας καταλαβαίνει, ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ομάδας και του προπονητή της να επιλέγει τον τρόπο που θα αγωνίζεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ειδικά από τη στιγμή που βρισκόταν σε πολύ οριακή κατάσταση, έπειτα από την γκέλα στα Γιάννινα. Ηξεραν όλοι πολύ καλά, ότι η ισοπαλία θα τους κρατούσε ζωντανούς, η νίκη θα τους έβαζε πολύ γερά μέσα στο κόλπο, αλλά η ήττα θα ήταν καταστροφική για το μέλλον της ομάδας.

Πολλά μπορούν να λεχθούν για το ποιος πήγε το παιχνίδι στο συγκεκριμένο τέμπο. Να γίνουν υποθέσεις για την εξέλιξη που θα είχε, εάν έμπαινε νωρίτερα ένα γκολ ή δεν έμπαινε καθόλου. Αλλά είναι δεδομένο, πως με τα αν δεν γράφεται ιστορία. Ηταν ένα ματς κλειστό, από αυτά που συνήθως όταν αγωνίζονται ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, παίρνουν τη νίκη οι «πράσινοι». Αυτήν τη φορά νίκησε η ΑΕΚ και δεν κατανοώ, για ποιον λόγο μπορεί άλλες ομάδες να μπορούν να παίζουν όπως θέλουν, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» να καλούνται να έχουν πάντα το ίδιο μοτίβο.

Νέος παράγοντας η Νέα Φιλαδέλφεια

Μπορεί μέσα από αυτό το αποτέλεσμα να «κέρδισαν» τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ, που αυτόματα μείωσαν τη διαφορά τους από την κορυφή, μπορεί ο Παναθηναϊκός να παραμένει πρώτος, αλλά τη μεγάλη επιτυχία της αγωνιστικής την έκανε η ΑΕΚ. Και μένει τώρα να φανεί, ποιος και πόσο θα αντέξει σε αυτήν την κούρσα που μετά από πολλά χρόνια, έχει τέσσερις πολύ σοβαρούς διεκδικητές για την κατάκτηση του τίτλου.

Διαβάστε τη συνέχεια

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X