Ο Ολυμπιακός είναι ο αντίπαλος, με εργαλείο τον ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός είναι ο αντίπαλος, με εργαλείο τον ΠΑΟΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Ενωσίτης καθιστά ξεκάθαρες τις προτεραιότητες και τους κινδύνους για την ΑΕΚ, ιεραρχώντας τη δυναμική των αντιπάλων της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να μη χάνουμε το μυαλό μας. Επειδή οι πάνω είναι ακραία τοξικοί, κουτοπόνηροι και ύπουλοι και προκαλούν τον ψυχισμό μας, ποτέ δεν πρέπει να χάσουμε το μυαλό μας και να τους δώσουμε προτεραιότητα ως αντίπαλο. Δεν είναι και ποτέ δεν θα γίνουν. Είναι ο ΠΑΟΚ και είμαστε η ΑΕΚ. Αυτό αρκεί.

Αντίπαλος της ΑΕΚ, πλέον και με την πορεία που πήρε φέτος ο Παναθηναϊκός, παραμένει και ήταν και θα είναι ένας: Ο Ολυμπιακός. Κι αν έχει κάποια σημασία ο ΠΑΟΚ ουσιαστική, είναι για το κατά πόσο θα φανεί χρήσιμος στον Ολυμπιακό για να πετύχει στα ευρύτερα σχέδια του. Τα δρομολόγια Τούμπα – Πειραιάς μέσω Βόλου έχουν ανοίξει εδώ και καιρό άλλωστε. Αλλά ποσώς μας ενδιαφέρει. Τι συμμάχους μπορεί να βρει ο αντίπαλος σου από τις μικρότερες ομάδες, είναι δικό του θέμα.

Η ΑΕΚ θέλει το πρωτάθλημα στα ίσια

Η ΑΕΚ ήταν, είναι και θα είναι μαζί με όποιον θέλει το ποδόσφαιρο να παίζεται στα ίσια και να κερδίζει ο καλύτερος το πρωτάθλημα. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι αυτός. Όποιος θέλει να «κωλοτρίβεται» με αυτούς που θέλουν να τα έχουν όλα και να καταστρέφουν τους υπόλοιπους, δικαίωμα του. Αλλά μακριά από μας.

Ο Ολυμπιακός είναι που επικοινωνιακά κι έχει την δυνατότητα και το κάνει, να σπρώχνει φορτικά το θέμα με τον Ματίας Αλμέιδα. Ο Ολυμπιακός είναι που παραμονή του πιο ιστορικού του ματς στην Ευρώπη, ασχολείται με το να φτιάχνει εξώδικα για να τιμωρηθεί ο Αλμέιδα και να μην είναι στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός είναι που κυνηγάει την ΑΕΚ με κάθε τρόπο, κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό και δευτερόλεπτο.

Βασικός ανταγωνιστής είναι ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είναι που έβαλε τον κοντομάνικο Μεντιλίμπαρ να εξευτελιστεί μετά το 1-1 στο Βικελίδης, μιλώντας για την προσπάθεια του αντιπάλου. Και ταυτόχρονα ο Ισπανός να βάζει την βούλα της κατηφόρας που θα πάρει από δω και πέρα, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα δεν ξέρουμε. Αλλά θα την πάρει. Όπως την πήραν όλοι οι προπονητές που έκαναν παραχωρήσεις στην αξιοπρέπεια τους για να υπηρετήσουν τα αφηγήματα του οργανισμού του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός είναι επίσης ο βασικός ανταγωνιστής για το πρωτάθλημα για έναν λόγο: Έχουμε πει πολλές φορές πως στα play offs είναι καθοριστικό αν και πόσους βαθμούς θα χάσεις από ομάδες που δεν είναι στην μάχη του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός κρατούσε μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική και ήταν αυτός που μας ακολουθούσε πιο κοντά. Την πάτησε και τέλος. Όλοι οι άλλοι πλέον έχουν χάσει. Ο Ολυμπιακός τους λιγότερους, δύο με τον Άρη. Και γι΄αυτό είναι ο πιο σοβαρός ανταγωνιστής για το πρωτάθλημα, αλλά κι αυτός με σοβαρό μειονέκτημα. Γιατί η ΑΕΚ θα γράψει στο τέλος μηδέν απώλειες με Άρη και Λαμία.

Δεν θέλουν τον Αλμέιδα στον πάγκο της ΑΕΚ

Μπορεί λοιπόν ο ΠΑΟΚ και ο μηχανισμός του να παίζουν τώρα τον ρόλο του χρήσιμου ξέρετε τι για τον Ολυμπιακό (μπορεί και συνειδητά δεν το αποκλείουμε), αλλά το βασικό ζήτημα παραμένει για την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός. Οποιαδήποτε απόσπαση προσοχής από αυτή την βασική πραγματικότητα, δεν θα μας βγει σε καλό.

Οτιδήποτε και να κάνουν άλλοι, πρέπει να το βλέπουμε αποκλειστικά και μόνο μέσα από το πρίσμα του κατά πόσο χρησιμεύουν στον Ολυμπιακό ή όχι.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει στόχο αυτή την στιγμή η ΑΕΚ να πάει στο Φάληρο χωρίς τον Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο. Και ο ΠΑΟΚ βοηθάει σε αυτό. Γιατί μη ξεχνάμε πως οι πρώτοι που ανέδειξαν θέμα Αλμέιδα και μαλιστα οι πρώτοι που μίλησαν ξεκάθαρα για αστυνομικό και λοιπά, ήταν οι παπαγάλοι του ΠΑΟΚ. Αυτοί έκαναν την πάσα στα Μέσα που ελέγχει ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός τους ασκεί μια ακαταμάχητη έλξη και κάθε φορά που νιώθουν προσέγγιση δεν μπορούν να αντισταθούν και δεν θέλουν. Ακόμη κι αν πήγαν να τους διαλύσουν με την πολυ-ιδιοκτησία ενώ η ΑΕΚ τους κράτησε ζωντανούς με την μη ένσταση. Παραμένει ακατανίκητη η έλξη τους για τον Ολυμπιακό κι αυτός θα τους χρησιμοποιήσει όσο μπορεί.

Ο Ενωσίτης

Όλη η επικαιρότητα της ΑΕΚ | AEK Basket Queen by Betsson - 17/5/24
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X