Για αυτό τον είπαν GOAT: Η μέρα που ο Πελέ δίδαξε (ξανά) μπάλα στους Ευρωπαίους (ΦΩΤΟ)

Για αυτό τον είπαν GOAT: Η μέρα που ο Πελέ δίδαξε (ξανά) μπάλα στους Ευρωπαίους (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Αυτός είναι ο λόγος που τον ονόμασαν κορυφαίο όλων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τη σεζόν 1960-61 η Μπαρτσελόνα έγινε η πρώτη ομάδα που απέκλεισε την πέντε φορές κάτοχο του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης από το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Ήταν για τα προημιτελικά του θεσμού και η πρωταθλήτρια τότε Ισπανίας επικράτησε στον επαναληπτικό της Βαρκελώνης με 2-1, ύστερα από το 2-2 του πρώτου αγώνα (η Ρεάλ έπαιζε στη διοργάνωση ως κάτοχος). Την κούπα όμως δεν την πήραν οι Καταλανοί. Στον τελικό της Βέρνης, η Μπενφίκα των Άγκουας, Κολούνα, Σαντάνα και Αουγκούστο νίκησε με 3-2 τους «μπλαουγκράνα» και αφαίρεσε από την Ισπανία τα πρωτεία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, σε συλλογικό επίπεδο.

Ο τελικός του Άμστερνταμ, παρουσία 65.000 θεατών, αποτέλεσε το πρώτο μεγάλο blockbuster του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Ο Φέρεντς Πούσκας το ήθελε πολύ. Με δυο δικά του γκολ η Ρεάλ προηγήθηκε 2-0, ενώ ο ίδιος έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Μαδριλένους στο 38’, μετά τη διπλή «απάντηση» των «αετών».

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ!

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X