Η ΑΕΚ έσπασε το «πράσινο» άνδρο, νίκη τίτλου με μυθική ανατροπή στην Κρήτη! (VIDEO)

Η ΑΕΚ έσπασε το «πράσινο» άνδρο, νίκη τίτλου με μυθική ανατροπή στην Κρήτη! (VIDEO)

Πρωταθλήτρια χειμώνα η ΑΕΚ με τεράστια ανατροπή στο β΄ ημίχρονο στην πολύ δύσκολη έδρα του ισχυρού ΟΦΗ της εποχής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις 22 Δεκεμβρίου 1993 η ΑΕΚ έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο Γεντί Κουλέ και νίκησε τον «Ευρωπαίο» ΟΦΗ της εποχής (είχε φτάσει στους 16 του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ) με 2-1, κατακτώντας τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα. Τέσσερις μήνες αργότερα θα ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδας για 3η σεζόν στη σειρά.

To 1993 δεν ήταν καθόλου εύκολο να νικήσεις τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Η ομάδα που λίγους μήνες νωρίτερα είχε αποκλείσει την Ατλέτικο Μαδρίτης (όσο και αν υπήρχε μεγάλη διαφορά με τη σημερινή της έκδοση) από το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ δεν θα μπορούσε ποτέ να θεωρείται εύκολος αντίπαλος ακόμα και για την ΑΕΚ που είχε ήδη κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και θα κατακτούσε και το επόμενο.

Επιπλέον, οι σχέσεις ανάμεσα σε ΟΦΗ και Παναθηναϊκό εκείνα τα χρόνια ήταν γνωστές. Και ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που καταδίωκε την ΑΕΚ στη μάχη του τίτλου, ελπίζοντας να υποστεί αυτή μια ήττα που θα την έφερνε ισόβαθμη των «πράσινων». Όμως η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν αποφασισμένη να χαρίσει ευτυχισμένα Χριστούγεννα στον κόσμο της και έφυγε από την Κρήτη με μια τεράστια νίκη-ανατροπή που την αναδείκνυε πρωταθλήτρια χειμώνα.

Ο πολύ δυνατός ΟΦΗ μπήκε μπροστά στο σκορ με ένα σουτ του Αλέξη Αλεξούδη στο 34′. Η ΑΕΚ έπρεπε να αντιδράσει και ο Μπάγεβιτς αποφάσισε στο ημίχρονο να βγάλει τον Γιώργο Αγορογιάννη και να βάλει τον Τάσο Μητρόπουλο, ο οποίος είχε τον τρόπο να «ξυπνά» την ομάδα στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε με τα κιτρινόμαυρα. Και στο 59′ ήρθε η νέα διορθωτική κίνηση, με τον Βασίλη Τσιάρτα αντί του «κλειδωμένου» σε εκείνον τον αγώνα σέντερ φορ Βασίλη Δημητριάδη.

Σταδιακά το ματς μεταφέρθηκε προς την περιοχή του ΟΦΗ και στο 71′ ήρθε το 1-1 από τη σέντρα του Σταματή και το σουτ του Αλεξανδρή μέσα από την περιοχή. Και οκτώ λεπτά μετά, ο Αλεξανδρής έκανε σέντρα από τα δεξιά, για να έρθει ο Κροάτης φορ Ζόραν Σλίσκοβιτς να κάνει αυτό που ήξερε πολύ καλά: να σκοράρει με το κεφάλι. Ακούμπησε την μπάλα όσο χρειαζόταν για να τη στείλει στα δίχτυα και να σφραγίσει μια τεράστια ανατροπή. Λίγες ήταν οι μεγάλες στιγμές αυτού του παίκτη στη διετία που έμεινε κοντά μας (1992-94) και το γκολ στο Ηράκλειο ήταν μία από αυτές.

Η ΑΕΚ θα έμενε μόνη πρώτη, στέλνοντας ένα μήνυμα προς… κάθε ενδιαφερόμενο ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είχε αφεντικό. Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα και σχεδόν ένα μήνα μετά είχε εξασφαλίσει και τον… καλοκαιρινό τίτλο, όταν νίκησε με 2-0 τον Παναθηναϊκό και τον άφησε εννέα πόντους πίσω της!

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Αγορογιάννης (46′ Μητρόπουλος) Καραγιάννης, Μανωλάς, Βλάχος, Σταματής, Αλεξανδρής, Σαβέβσκι, Δημητριάδης (59′ Τσιάρτας) Σλίσκοβιτς, Κασάπης.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X