Ο Λιβάι Γκαρσία και οι αναγκαστικές αλχημείες στις δύο πτέρυγες

Ο Λιβάι Γκαρσία και οι αναγκαστικές αλχημείες στις δύο πτέρυγες
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις πολλές και κομβικές απουσίες της ΑΕΚ και την πιθανότητα επιστροφής του Λιβάι Γκαρσία στον παλιό ρόλο του.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η έμπνευση Ματίας Αλμέιδα να καθιερώσει τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης, δεν είναι μια απόφαση που μπορεί να πάρει εύκολα πίσω. Όχι ασφαλώς λόγω εγωιστικής προσέγγισης από την πλευρά του κόουτς, άλλωστε από όσα έχουμε δει και καταλάβει έως σήμερα από τον Αργεντινό, μόνο ως άνθρωπος που σκέφτεται τον εαυτό του και καθοδηγείται από εμμονές δε νοείται να χαρακτηριστεί.

Όπως ο ίδιος πολύ σωστά τόνισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τους ρεπόρτερ της ομάδας, χθες Δευτέρα, δεν του αρέσει να αλλάζει θέσεις σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι τα πηγαίνουν περίφημα εκεί που χρησιμοποιούνται. Πέραν του αποτελέσματος που είναι ορατό στα μάτια όλων, είναι και ο ίδιος ο παίκτης που νιώθει ότι επιτέλους βρήκε το σωστό ρόλο για εκείνον. Δεν είναι εύκολο απλά να γυρίσεις ένα διακόπτη και να του πεις ότι από σήμερα θα κάνεις κάτι άλλο, γυρνάς στα παλιά.

Να όμως που υπάρχει ανάγκη και μεγάλη μάλιστα. Η λειψανδρία στις πτέρυγες για τα επόμενα τρία ματς μέχρι την αλλαγή του χρόνου, είναι λογικό να βάζει σε σκέψη τον Αλμέιδα για την επανατοποθέτηση του Γκαρσία στο ρόλο του δεξιού ακραίου επιθετικού. Αν δεν γίνει αυτό, τότε εξ ανάγκης θα προβεί σε αλχημείες.

Είτε θα τραβήξει τον Πινέδα από τα χαφ να τον βάλει δεξιά, είτε θα βαφτίσει κατά συνθήκη παίκτη της πτέρυγας έναν εκ των Σιντιμπέ ή Ρότα. Όμως το να κάνεις ακόμα περισσότερο άνω κάτω την ομάδα για να παραμείνει ο Λιβάι στην κορυφή, ελλοχεύει περισσότερους κινδύνους από το να επιστρέψει εκείνος σε μία θέση πού παίζει εδώ και χρόνια, ώστε οι υπόλοιποι να διατηρήσουν τους ταιριαστούς σε εκείνους ρόλους.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο περυσινός σκόρερ του πρωταθλήματος, Τομ Φαν Βέερτ, είναι πλέον απολύτως καλά και ειδικά για τα δύο πρώτα ματς κόντρα στην Κηφισιά, στη Ριζούπολη για το Κύπελλο και ακολούθως απέναντι στη Λαμία στην έδρα της ΑΕΚ, ο Ολλανδός φορ είναι ταμάμ. Αλλά ακόμα κι αν ο Αλμέιδα επιλέξει να τον φέρει ξανά από τον πάγκο, θα μπορούσε στην κορυφή να παίξει ο Αραούχο και ο Πινέδα να πάρει το ρόλο του Τσίνο πίσω από τον επιθετικό.

Η αριστερή πτέρυγα που αλλάζει εντελώς

Σαφώς και ο προπονητής ξέρει καλύτερα, εκείνος είναι καθημερινά με τους ποδοσφαιριστές και δεδομένα θα έχει σκαλίσει πολύ το μυαλό του προκειμένου να παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, δίχως να διαταραχθεί η χημεία της ομάδας. Κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο να συμβεί όταν απουσιάζουν ταυτόχρονα ο Ελίασον και ο Γκατσίνοβιτς κι ενώ ο Φερνάντες δεν έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής. Εκτός, επίσης, είναι και οι Τσούμπερ, Άμραμπατ.

Αυτή που δεδομένα θα δοκιμαστεί πολύ θα είναι η αριστερή πτέρυγα. Ο Γκατσίνοβιτς και o Μοχαμάντι είχαν αποκτήσει ένα πολύ ισχυρό δέσιμο εκεί, όμως και οι δύο θα απουσιάζουν. Από όσα έχει δοκιμάσει έως σήμερα ο Αλμέιδα, φαίνεται ότι προσανατολίζεται στην προσωρινή καθιέρωση του Σιντιμπέ στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Μάνταλο να κινείται μπροστά του. Ένα εντελώς πειραματικό δίδυμο, ασχέτως με το ότι και οι δύο έχουν παίξει σ’ αυτές τις θέσεις. Ο Μάνταλος τόσο στην ΑΕΚ όσο και στην Εθνική και ο Στιντιμπέ σε διάφορους συλλόγους, καθώς μετρά περισσότερα από 80 επίσημα ματς ως αριστερός μπακ.

Το ζητούμενο όμως είναι η εύρεση χημείας μεταξύ τους. Ο Μάνταλος δεν έχει τα τρεξίματα και τις κινήσεις του Γκατσίνοβιτς και ο Σιντιμπέ υπολείπεται σε ταχύτητα και έκρηξη από τον Μοχαμάντι, χώρια που θα παίζει με το «κακό» πόδι. Από τη δική τους παρουσία και συνεργασία θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό να μη γίνει το παιχνίδι της ΑΕΚ μονόπατο και δυσλειτουργικό. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι τα δύο πρώτα παιχνίδια δεν κρύβουν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας. Να βγουν αυτά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έπειτα για εκείνο κόντρα στον Βόλο, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για επιστροφές.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X