Η ΑΕΚ έκανε θραύση στην Ευρώπη και διέλυσε εκείνον που διέσυρε τον Ολυμπιακό! (VIDEO)

Η ΑΕΚ έκανε θραύση στην Ευρώπη και διέλυσε εκείνον που διέσυρε τον Ολυμπιακό! (VIDEO)

Στις 12 Δεκεμβρίου 2002 για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ η ΑΕΚ σημείωσε την ευρύτερη νίκη στην έως τότε ευρωπαϊκή ιστορία της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της ΑΕΚ σε εκτός έδρας αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι το 4-1 στην έδρα της Μακάμπι Χάιφα (που «ισοφάρισε» το ίδιο σκορ στην έδρα της Ζόρια Λουχάνσκ πρόπερσι), έστω και αν αυτή ήταν το «Νέο ΓΣΠ» της «ελληνικής» Λευκωσίας σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια. Ήταν η ρεβάνς του 4-0 της Νέας Φιλαδέλφειας και η ΑΕΚ απέκλειε με συνολικό σκορ 8-1 την ομάδα που στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ (από αυτό προέρχονταν και οι δύο ομάδες) είχε νικήσει στο ίδιο γήπεδο τον Ολυμπιακό με 3-0 και είχε φέρει μαζί του 3-3 στη Ριζούπολη. Το λες και… ξεβράκωμα.

Η ΑΕΚ επέστρεφε μετά από τέσσερις μήνες στο ίδιο γήπεδο όπου είχε βάλει τις βάσεις της πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ με το 3-2 επί του ΑΠΟΕΛ. Το βράδυ της 12/2/2002 το έργο της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν ακόμα πιο εύκολο, αν και βρέθηκε στο 5’ να χάνει 1-0 με το αυστηρό πέναλτι που έδωσε ο Ιταλός Τρενταλάντζε και το αξιοποίησε ο Μπαντίρ.

Η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα και άρχισε να πιέζει, αναγκάζοντας τον 18χρονο Ισραηλινό τερματοφύλακα Αλμαντόν να περάσει όλο το υπόλοιπο ημίχρονο να αποκρούει (11’, 22’ Νικολαϊδης) ή να βλέπει την εστία του να γλιτώνει με επεμβάσεις αμυντικών ή από ελληνική αστοχία (33’, 40’ Λάκης).

Το δεύτερο ημίχρονο, όμως, ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό για την ΑΕΚ. Στο πρώτο μέρος είχε βάλει τα τέσσερα γκολ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο δεύτερο τα έβαλε στη Λευκωσία. Στο 55’ ο Κατσουράνης άνοιξε δεξιά στον Λάκη που γύρισε την μπάλα ξανά στον Κατσουράνη και αυτός με συρτό σουτ ισοφάρισε. Στο 80’, σέντρα του Γεωργάτου και 1-2 από την κεφαλιά του Λάκη.

Στο 82’ ο Ναλιτζής πλάσαρε από πλάγια αλλά τον σταμάτησε το οριζόντιο δοκάρι, όμως το σκορ αυξήθηκε στις καθυστερήσεις: στο 92’ έγινε το 1-3 από τον Λάκη μετά από σουτ του Γεωργέα και κόντρα σε αμυντικό και στο 93’ ασίστ του Σεντένο στον Ναλιτζή, πλασέ και 1-4.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χιώτης, Κωστένογλου, Κρέϊκ, Γεωργάτος, Ζαγοράκης (80’ Σεντένο) Ράϊτ, Γεωργέας, Κατσουράνης, Λάκης, Μαλαδένης (70’ Πετκόφ) Νικολαΐδης (66’ Ναλιτζής).

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X