Αυτή την ΑΕΚ κι αυτή την μπάλα, την περιμέναμε χρόνια και θα μείνει για χρόνια!

Αυτή την ΑΕΚ κι αυτή την μπάλα, την περιμέναμε χρόνια και θα μείνει για χρόνια!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για την ομάδα με διάρκεια που «χτίζει» ο Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Μουντιάλ προχωράει κι αυτό μας κάνει να… ζεσταινόμαστε! Όχι για το Μουντιάλ φυσικά, αλλά επειδή πλησιάζει η μέρα που θα ξαναδούμε ΑΕΚ! Και που θα ξαναμπούμε «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»!

Η ομάδα ολοκληρώνει οσονούπω την προετοιμασία της στην Ολλανδία, την Κυριακή θα την δούμε και σε φιλικό. Έστω, να πάρουμε μια ποδοσφαιρική… τζούρα ΑΕΚ, βρε αδερφέ!

Στις 13:00 είναι το φιλικό, το βλέπουμε στο cosmote και μετά φύγαμε για «Γ. Κασιμάτης» και τη μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη της ΑΕΚ στο χάντμπολ. Έχουν δυνατή ομάδα οι Σουηδοί, αλλά το συγκεκριμένο τμήμα της ΑΕΚ, έχει μάθει από υπερβάσεις και με Original στήριξη στο γήπεδο, θα τα καταφέρει και πάλι.

Επιστρέφω στα του ποδοσφαίρου. Είναι πολλά αυτά που μας… φτιάχνουν από τη φετινή ΑΕΚ και που μας κάνουν να αδημονούμε για να την ξαναδούμε σε αγωνιστική δράση. Προφανώς, το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι το βασικότερο απ όλα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Αλμέιδα έχει κατορθώσει να φτιάξει μια ομάδα, που και για τα εκτός έδρας παιχνίδια, η ίδια «δίψα» μας διακατέχει.

Όπως τα είχε πει ο Γκατσίνοβιτς…

Νομίζω ότι καλύτερα από όλους μας, έχει αποδώσει ο Γκατσίνοβιτς πριν από αρκετό καιρό, όλα αυτά που διαθέτει η ΑΕΚ φέτος, στο τρίπτυχο «έχουμε ομάδα με ποιότητα, έχουμε εξαιρετικό προπονητή, έχουμε και την πιο καυτή έδρα». Προσθέτοντας με τη σειρά μου και την ισχυρή διοίκηση, που από το περασμένο καλοκαίρι και με την ολοκλήρωση του Ναού της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχει πολύ καλύτερη στόχευση και μεθοδικότητα σε όλες τις κινήσεις που αφορούν στην εξέλιξη της ομάδας.

Από τη στιγμή λοιπόν που η ΑΕΚ έχει όλα τα εχέγγυα, προφανώς και μπορεί να μιλάμε πλέον, χωρίς κανέναν αστερίσκο, για ανταγωνιστική ομάδα και πρωταθλητισμό. Και το πρόσημο θα είναι θετικό, όταν η ΑΕΚ θα κατακτά τρόπαια και αρνητικό όταν δεν θα τα καταφέρνει. Είναι τόσο απλό.

Στο σημείο όμως που θέλω να εστιάσω, όσον αφορά στην ΑΕΚ που βλέπουμε μέσα στα γήπεδα, αυτή τη σεζόν, είναι στον Αλμέιδα. Κι αυτό επειδή είναι η πρώτη φορά, εδώ και αρκετά χρόνια, που έχουμε πολύ σοβαρούς λόγους προκειμένου να πιστεύουμε ακράδαντα ότι επιτέλους η ΑΕΚ βρήκε τον προπονητή που έψαχνε. Ύστερα από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, είναι η αλήθεια.

Ο Αλμέιδα εμπνέει και δίνει όραμα και προοπτική

Ακόμα και για τον Μανόλο Χιμένεθ, που ξεκάθαρα είχε θετικό πρόσημο η προσφορά του και που κατά την ταπεινή μου άποψη, αδικήθηκε σε ένα βαθμό από την ίδια την ΑΕΚ, η πραγματικότητα είναι ότι δεν ενέπνεε συνολικά στον «οργανισμό» της ΑΕΚ, αλλά και στον φίλαθλο κόσμο της, το όραμα και την προοπτική που έχει προλάβει σε χρόνο-ρεκόρ να εμπνεύσει ο Ματίας Αλμέιδα.

Το γράφω ξανά για να μην παρεξηγηθώ. Ο Μανόλο έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ΑΕΚ και ήταν ξεκάθαρα πετυχημένο το έργο του στην ομάδα. Όταν μιλάω για έμπνευση, για όραμα και για προοπτική, εστιάζω στην μπάλα που αποδίδει η ΑΕΚ με τον Ματίας.

Κι αυτή την μπάλα, την περιμέναμε πολλά χρόνια να την δούμε από ομάδα που φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα με τον δικέφαλο αετό στο στήθος. Είναι η μπάλα, που ταιριάζει με τη φιλοσοφία ποδοσφαίρου που θέλουμε να διέπει την ΑΕΚ. Χωρίς, το τονίζω και το ξεκαθαρίζω, να μας αρκεί δίχως το αποτέλεσμα, αφού ο στόχος για την ΑΕΚ, δεν μπορεί να είναι άλλος από την κατάκτηση τίτλων.

Αλλά, για να ξέρουμε τι λέμε, για να μπορέσει μια ομάδα να διατηρείται σε τοπ επίπεδο, άρα και να έχει περισσότερες πιθανότητες για να κατακτά τίτλους, θα πρέπει να παίζει και καλή μπάλα. Και με αυτό που «χτίζει» ο Αλμέιδα, καταλαβαίνουμε όλοι (το καταλαβαίνουν και οι αντίπαλοι βέβαια) ότι δεν φτιάχνεται μια ομάδα-φωτοβολίδα, που ενδεχομένως να φέρει κάποια εφήμερη χαρά στον κόσμο της, αλλά μια ομάδα με σταθερά επιβλητική παρουσία, με όραμα και με προοπτική για πολύ μεγάλα πράγματα. Σε συνδυασμό βέβαια και με όλα τα εχέγγυα που αναφέραμε και στην αρχή.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X