Πειρατικές Αιχμές (26 Νοεμβρίου 2022)

Πειρατικές Αιχμές (26 Νοεμβρίου 2022)
Photo Credits: INTIME

Οι Πειρατές του Ονείρου είναι εδώ με νέες Πειρατικές Αιχμές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι Πειρατές του Ονείρου είναι πάλι εδώ με νέες Πειρατικές Αιχμές.

Αναλυτικά:

✓ ΑΕΚΑΡΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει! Η δική σου Ιστορία, ζυμωμένη με τον πόνο, την πίκρα, αλλά και την ψυχική δύναμη της Προσφυγιάς, σύγκριση δεν έχει! Από τον ξεριζωμό και τους δρόμους της φωτιάς, στη νέα γη και το νέο αγώνα ζωής και ανορθωτικής  πορείας. Η Προσφυγιά δίδαξε ότι μπορεί να λυγάς αλλά όχι να σπας, ότι μπορείς από το μηδέν να ξαναδημιουργείς και πως οι αντιξοότητες έχουν κι αυτές μια σπουδαία χρησιμότητα : να μας δυναμώνουν! Και η Ομάδα της η Α.Ε.Κ, βασισμένη σε αυτή την ψυχοσύνθεση προχώρησε, νίκησε το χρόνο και είναι εδώ να μας εμπνέει και να μας οδηγεί!
✓ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΥΓΚΡΙΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ γιατί εμείς αγωνιζόμαστε με σημαία πρώτα και πάνω απ’ όλα την ίδια την Ιστορία μας! Η Α.Ε.Κ είναι πλασμένη από ατσάλι, από εκείνα τα αθάνατα υλικά αντοχής που δεν φθείρονται από την πεζή καθημερινότητα αλλά αντλούν δύναμη και έμπνευση από τη διαχρονική ιδέα! Γι’ αυτό και επί της ουσίας κανείς και τίποτε δεν μπορεί να μας νικήσει! Ας κρατήσουμε λοιπόν ψηλά την Ιδεολογική Σημαία της Προσφυγικής Α.Ε.Κ, ας διαδίδουμε και ας προβάλλουμε εκείνα τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ιδιοσυγκρασία της Ομάδας μας και του Λαού της ώστε ο χρόνος να αποδεικνύεται παντοτινός μας σύμμαχος.
✓ ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ : Η ιδιαίτερη ιστορία του αλησμόνητου παίκτη της ΑΕΚΑΡΑΣ προκαλεί ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας σε όλους όσους νιώθουν την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως ως Ιδέα, Συμβολισμό και Ιστορική Παρακαταθήκη ενός ολόκληρου Λαού που σέβεται, τιμά και αναγνωρίζει εκείνους που πρόσφεραν στην Ομάδα και στην Πατρίδα, θυσιάζοντας τα νιάτα και τη ζωή τους!
 ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ γεννημένος στα Βουρλά της Σμύρνης το 1915, ήρθε μικρό παιδί στην Ελλάδα μετά τη μικρασιατική καταστροφή και εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην προσφυγογειτονιά της Παλιάς Κοκκινιάς. 16χρονος πιτσιρικάς  έπαιξε μπάλα στην Άμυνα Κοκκινιάς, ενώ στα 20 του έκανε το όνειρό του πραγματικότητα παίρνοντας μεταγραφή στο καμάρι ολόκληρης της Προσφυγιάς, την αγαπημένη του Α.Ε.Κ. Αγωνίστηκε στη σύνθεσή της ως χαφ και διέπρεψε. Με την Α.Ε.Κ ο Σπύρος Κοντούλης θα ζήσει μεγάλες στιγμές κατακτώντας 2 σερί Πρωταθλήματα (1939, 1940) και ένα Κύπελλο (1939), ενώ αγωνίστηκε και στην Εθνική Ελλάδος. Ήταν μπαλαδόρος, παιχταράς και η παρουσία του ενίσχυσε και κόσμησε την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως.
✓Ο ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ ΑΕΚΤΖΗΣ Σπύρος Κοντούλης, “τέκνο της ανάγκης και ώριμο τέκνο της οργής” της εποχής του, που διακρίθηκε για τον ηρωισμό του στο αλβανικό μέτωπο όπου και τραυματίστηκε πολεμώντας γενναία τον ιταλικό φασισμό, δεν σιώπησε και δεν υποτάχθηκε ούτε όταν οι Γερμανοί ναζί μπούκαραν με το έτσι θέλω στην πατρίδα μας και βύθισαν το λαό μας στη σκλαβιά, την πείνα και το θάνατο. Δεν αποδέχτηκε ποτέ τη ναζιστική κατοχή γι’ αυτό κι οργανώθηκε στην ΕΑΜική Αντίσταση και αγωνίστηκε για τη χιλιάκριβη τη λευτεριά της Ελλάδας μας, ώστε να σπάσουν οι αλυσίδες του  κατακτητή και να ζήσει ο λαός μας σε μια καλύτερη κοινωνία χωρίς αδικία και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ο Σπύρος Κοντούλης είχε “ψυχή βαθιά”, παλικαριά και ιδανικά!

✓ ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ κόπηκε όταν μετά τη σύλληψή του και τη φυλάκισή του από τα χιτλερικά κτήνη -και καθώς οδηγούνταν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής για εκτέλεση-στην ύστατη απόπειρά του να διαφύγει από τους δολοφόνους του, δέχθηκε πισώπλατα τις ριπές των ναζήδων. Ήταν Ιούνης του 1944 και ο Σπύρος Κοντούλης μόνο 29 χρονών. Λίγο καιρό πριν είχε εκτελεστεί από τους γερμανούς κι ο άλλος αδερφός του, ενώ ο τρίτος αδερφός υπέστη αργότερα απερίγραπτες διώξεις. Η συγκλονιστική Ιστορία του αξέχαστου Ποδοσφαιριστή της Α.Ε.Κ διδάσκει πως η Ιστορία γράφεται με Ανυπακοή!

✓ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ αντιπροσωπεία των “Πειρατών του Ονείρου”, με το πανό μας (το οποίο έγραφε “ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ – ΑΘΑΝΑΤΟΣ”) για να τιμήσουμε και εμείς από την πλευρά μας τον ΗΡΩΑ της ΑΕΚΑΡΑΣ μας! Χαρήκαμε που σε αυτή την εξαιρετική όσο και  συγκινητική εκδήλωση στη Νέα Φιλαδέλφεια είδαμε και αδέρφια μας από την ορίτζιναλ κι άλλους συνδέσμους καθώς και πολλούς ακόμη επώνυμους και ανώνυμους Ενωσίτες. Και είμαστε βέβαιοι πως από κάπου εκεί ψηλά, από τους κιτρινόμαυρους αιθέρες, ο Σπύρος Κοντούλης χαμογελούσε σε ΟΛΟΥΣ αυτούς που δεν τον ξέχασαν. Α ναι, παράλληλα και σε αυτούς που δεν τον αρνήθηκαν με οιονδήποτε τρόπο!
✓ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ όσο υπάρχει ποδόσφαιρο και όσο η αντισυμβατική μορφή σου αποτελεί αποκούμπι για τους αδικημένους αυτής της γης, η μνήμη σου θα είναι πάντοτε ζωντανή. Δύο χρόνια πέρασαν από την απώλεια του “θεού της μπάλας”! Κι αν τα φώτα της δημοσιότητας κάποια στιγμή σβήνουν, εντούτοις εξακολουθεί να παραμένει ο… ήχος. Ο ήχος από μια μπάλα που κλωτσάει κάποιος ξυπόλητος πιτσιρικάς απέναντι σε έναν ΤΟΙΧΟ. Κάπου στη Λατινική Αμερική, κάπου στην Αφρική, κάπου στην Αθήνα. Κι αυτή είναι η δική σου ανίκητη και παντοτινή φωνή Ντιέγκο Μαραντόνα!
✓ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ… ο Ναός, μας λείπει και θα μας λείψει, για ένα διάστημα ακόμη, το Κάστρο της Προσφυγιάς λόγω της αναγκαστικής διακοπής του πρωταθλήματος για το αιματοβαμμένο μουντιάλ της διαφθοράς. Οι μέρες δεν περνούν μέχρι να βρεθούμε ξανά εκεί που η καρδιά χτυπά με τρελούς ρυθμούς, εκεί που η διάθεση φτερουγίζει ψηλά μαζί με τον Οδυσσέα, εκεί που όλοι εμείς νιώθουμε πραγματικά σαν το Σπίτι μας! Άντε να μαζεύει ο καιρός γιατί δεν αντέχεται άλλο αυτή η ατελείωτη προσμονή!!!
✓ ΕΠΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ! Στις 24 Νοεμβρίου του 1976, η πανίσχυρη ΑΕΚΑΡΑ του αείμνηστου Λουκά Μπάρλου κερδίζει μέσα στην πύρινη Νέα Φιλαδέλφεια με 2-0 (Παπαϊωάννου, Μαύρος) τον δυνατό Ερυθρό Αστέρα της τότε μεγάλης ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, ένα σκορ το οποίο, αργότερα, θα εξασφαλίσει την πρόκριση της Α.Ε.Κ στις “8” καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ! Στη συνέχεια ακολούθησε νέος θρίαμβος με την ΚΠΡ και την είσοδο στην Επίλεκτη Τετράδα!!! Είθε να ζήσει και η δική μας γενιά τέτοιες διεθνείς διακρίσεις μέσα στην “Αγιά Σοφιά”!
✓ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ : Το club της Α.Ε.Κ που πρωτοστάτησε από την Αρχή ως το Τέλος για την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια με μαχητικούς αγώνες και άδικες διώξεις σε εποχές σκληρές, μα πάντα με την αλήθεια σύμμαχο και το δίκιο συνοδοιπόρο!
VENCEREMOS αδέρφια Πειρατές. Η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι γεγονός!
✓ Α.Ε.Κ ΛΑΤΡΕΙΑ – ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!!!

Πειρατικές Αιχμές (26 Νοεμβρίου 2022)

*Cueva de los Piratas*
 
* Ευχαριστούμε για τα συνεχή εγκάρδια μηνύματα για τη στήλη. Επίσης, όλο και περισσότεροι συμβάλλουν με ιδέες και σχόλια κι αυτό είναι καλό για τον… πειρατικό πλουραλισμό!
* Ενόψει της εορτής σου, χρόνια πολλά Κύριε Ανδρέα Ανατολιωτάκη. Σε σεβόμαστε, σε εκτιμούμε, σε τιμούμε. Είσαι σπάνιος άνθρωπος και μεγάλος Ενωσίτης, με τιτάνια προσφορά στην Α.Ε.Κ και στην ιερή υπόθεση του γηπέδου σε εποχές που οι περισσότεροι ήταν άβουλοι και προσκυνημένοι. Ο κόσμος της Α.Ε.Κ δεν ξεχνά!
* Καλώς ήρθες στην Α.Ε.Κ Πάολο Φερνάντεζ. Πιστεύουμε σε εσένα Παιχταρά και σου ευχόμαστε μια σπουδαία καριέρα στην Ομάδα μας!
* Που να φανταζόταν ο Καζαντζίδης, αν ζούσε, ότι στο Ναό της αγαπημένης του προσφυγικής Α.Ε.Κ δεν θα ακουγόταν τα τραγούδια του, αλλά κάτι κλαπατσίμπανα της κακιάς ώρας.
* Ήρθε κόσμος με μάτια κλαμμένα για να βγάλει φωτογραφία μπροστά στο πειρατικό πανό για τον Σπύρο Κοντούλη! Α ρε ανώνυμε ΑΕΚτζή, πόσο σπουδαίος είσαι κάποιες ξεχωριστές στιγμές.
* Περαστικά Χρηστάρα. Γρήγορα γερός και δυνατός και πάλι αδερφέ μας. Κι ετοιμάσου για “μπραντεφέρ” με τον Σημαδούρα!
* Αυτά παθαίνει όποιος τα βάζει με τον Αλέξαρο, τον πειρατή του Μωριά!
* Όλοι ισότιμοι, όλοι μια παρέα.
* Όταν ανοίγει το στόμα του για να σχολιάσει στο χαζοκούτι γελάμε εκ των προτέρων. Ο ορισμός του αστείου και μαζί και της κατάντιας.
* Κυριάκος Χήνας : Παρόν σε κάθε πρωτοβουλία διάδοσης του ενωσίτικου πολιτισμού και της ιστορίας.
* Γιάννη, χαρήκαμε που σε είδαμε εκεί, έστω και… ανεπίσημα!
* Γουστάραμε κάργα που το ινδιάνικο Εκουαδόρ ξεφτίλισε το αμαρτωλό Κατάρ στην πρεμιέρα. Κάτι είναι κι αυτό…
* Με το καπέλο “venceremos” των Πειρατών του Ονείρου κυκλοφορούσε στην εκδήλωση για τον Σπύρο Κοντούλη ο γενικός. Μάλλον θα πρέπει να τα ξαναβγάλουμε αυτά τα καπέλα διότι από ότι φαίνεται έχουν ζήτηση!!!
* Καμία αποδοχή στη λήθη και τους δούρειους ίππους. Ομόφωνη απόφαση όλου του Club.
* Πιο πολύ γλίτσα θα βρει κανείς σε ορισμένους παρατρεχάμενους γλείφτες, παρά στη λάσπη από τις βροχοπτώσεις μιας ολόκληρης χρονιάς.
* Εξώσεις, κατασχέσεις και βία στους φτωχούς για μερικά ψίχουλα. Χαριστικά εκατομμύρια, δανεικά και αγύριστα, σε ισχυρούς και σε κόμματα. Κατά τ’ άλλα ισονομία, ισοπολιτεία. Υποκριτές, φαρισαίοι εξουσιαστές.
* Σεβαστείτε τα παιδιά. “Γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα” που έλεγε κι ο Παυλάρας ο Σιδηρόπουλος.
* “Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα στέλνει περήφανο χαιρετισμό…”! 25-11-1942 : Άλλη μία επέτειος της Αγωνιζόμενης Ελλάδας τον…  αντιστασιακό μήνα Νοέμβριο!
* 5 γκολ έριξαν τα κορίτσια της ΑΕΚΑΡΑΣ στην πρεμιέρα του γυναικείου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Συγχαρητήρια!
* Στέλιο Μανωλά χρόνια πολλά για τη γιορτή σου. Από τους Πειρατές της παιδικής σου γειτονιάς στο Γαλάτσι. Ότι καλύτερο σου ευχόμαστε Στελάρα!
* Χρόνια πολλά με εγκάρδιες ευχές από όλο το Club στους “Αμίλητο” και “Σημαδεμένο”. Κάθε χαρά στη ζωή σας αδέρφια. Υγεία, δύναμη και… Κούπες!
* “Ώρα” και “Δικέφαλος”, γιατί η πληροφόρηση δεν είναι μόνο οθόνη.
* Ο γενικός γραμματεύς… του πολιτικού γραφείου… της κεντρικής επιτροπής… του συντονιστικού επιτελείου… (ουφ) των “Πειρατών του Ονείρου”, απεφάνθη: “Απαγορεύεται αυστηρώς η… μίρλα”! Οι παραβαίνοντες την εντολή θα τιμωρούνται με εβδομαδιαίο αποκλεισμό από την πειρατική κάβα!
* Και ο Νίκος Αγγελίδης με μια εξαιρετική ομιλία, στην εκδήλωση για τον Σπύρο Κοντούλη, έδωσε το στίγμα της ιστορικής πορείας της Προσφυγικής Α.Ε.Κ σε όλη τη διάσταση. Αξίζει πραγματικά να τη διαβάσετε!
* Ο Φιντέλ Κάστρο που πέθανε σαν σήμερα, και που η μορφή του υπάρχει σε κάποια αίθουσα του νέου μας γηπέδου, είχε πει: “Ανεξαρτησία σημαίνει να έχεις το κεφάλι σου στο στόμα του λύκου και να του λες άντε γ…….”!
* Βιβλιοπρόταση: “90 χρόνια – Η ιστορία της ΑΕΚ”, εκδόσεις Λιβάνη.
* “Σε ποια πέτρα σε ποιο χώμα να ριζώσεις τώρα πια/ κι απ’ το θάνατο ακόμα πιο πικρή είσαι προσφυγιά.”
* Α.Ε.Κ μητέρα όλων των Προσφύγων!
ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΓΕΡΑ – ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ!
 
Για την υπογραφή:
ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X