Το σκάνδαλο των σκανδάλων - Ο Κοσκωτάς καταλήστεψε την Ελλάδα και ανέλαβε τον Ολυμπιακό!

Το σκάνδαλο των σκανδάλων - Ο Κοσκωτάς καταλήστεψε την Ελλάδα και ανέλαβε τον Ολυμπιακό!

Η πρώτη σελίδα του πιο «σκοτεινού» και τραγικού κεφαλαίου στην ιστορία του συλλόγου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Γιώργος Κοσκωτάς στις 18 Νοεμβρίου του 1987 κατέβαλε το ποσό των 300 εκατομμυρίων δραχμών και απέκτησε το 51% των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον Σταύρο Νταΐφά.

Με την κρίση να έχει χτυπήσει τον Ολυμπιακό σε όλα τα επίπεδα πλέον, οικονομικά, διοικητικά, αγωνιστικά και χωρίς να υπάρχει προπονητής, τις ημέρες που ακολουθούν τη συντριβή από τον Παναθηναϊκό (4-1) «σκάει» η είδηση που προκαλεί πάταγο.

Αντιμετωπίστηκε από τον Τύπο και όλο τον φίλαθλο κόσμο της εποχής ως «ο γάμος του αιώνα» και μια λαμπρή αχτίδα προ της διαφαινόμενης κατρακύλας του συλλόγου.

Όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν τίποτα λιγότερο από την πρώτη σελίδα του πιο «σκοτεινού» και τραγικού κεφαλαίου στην ιστορία του συλλόγου ο οποίος θα βυθιζόταν στην αφάνεια για μια δεκαετία.

Ο «Μεσσίας» με το διαρκείας του ΠΑΟ

Ο Γιώργος Κοσκωτάς καταθέτει στον Νταϊφά επίσημη πρόταση αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Από ότι η Ιστορία έδειξε, όλες οι απαραίτητες «προεργασίες» έχουν ήδη γίνει, πιθανώς από τη στιγμή που επέστρεψε ο Νταϊφάς ένα χρόνο πριν. Η συμφωνία ολοκληρώνεται άμεσα, μέσα σε λίγες μέρες και προκαλεί τεράστιο ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας. Οι Ολυμπιακοί βλέπουν στο πρόσωπο του νέου ιδιοκτήτη τον άνθρωπο που θα διαλύσει μια και καλή τον ολοένα και πιο ισχυρό Γιώργο Βαρδινογιάννη. Ο Γιώργος Κοσκωτάς είναι ο νέος «Μεσσίας» και τα «θαύματά» του δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν προ του κοινού.

Αυτό που δεν ξέρουν ακόμα οι Ολυμπιακοί είναι ότι ο νέος πρόεδρος της ομάδας αυτό που επιχειρεί μπαίνοντας στον Ολυμπιακό είναι να δημιουργήσει την πιο ισχυρή κοινωνική «ασπίδα» που μπορεί, προκειμένου να προστατέψει και θωρακίσει τις… άλλες δραστηριότητές του. Αυτό που δεν ξέρουν ακόμα οι Ολυμπιακοί είναι ότι ο νέος πρόεδρος της ομάδας, άσχετα με το τι δηλώνει, δεν υποστηρίζει και δεν υποστήριξε ποτέ τον Ολυμπιακό αλλά τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό. Με μια δήλωση που έμεινε στην Ιστορία από τον Γιώργο Βαρδινογιάννη για την ανάληψη της προεδρίας των ερυθρολεύκων από τον Κοσκωτά, αποκαλύφθηκε το εξής: «Δεν μπορεί να γίνεται πρόεδρος του Ολυμπιακού κάποιος που έχει μπλοκ διαρκείας στον Παναθηναϊκό. Είναι σαν να αναλαμβάνει αύριο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Χαρίλαος Φλωράκης. Μοιραία, θα αποτύχει». Αυτό που δεν ξέρουν ακόμα οι Ολυμπιακοί είναι ότι ο νέος πρόεδρος της ομάδας, δεν αγοράζει τους παίκτες που αποθεώνουν με δικά του χρήματα, αλλά με δικά τους…

Ποιος είναι ο Κοσκωτάς

Ο Γιώργος Κοσκωτάς είναι ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ραγδαία αναπτυσσόμενης «Τράπεζας Κρήτης» αλλά και του εκδοτικού ομίλου «Γραμμή Α.Ε.» ο οποίος περιελάμβανε πέντε περιοδικά, τρεις εφημερίδες, έναν ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό όπως και δικά του υπερσύγχρονα τυπογραφεία. Συνοπτικά, ο Κοσκωτάς είναι ένας πάμπλουτος πρόεδρος Τράπεζας, με τεράστια ελεγκτική δύναμη πάνω στον Τύπο. Ήδη έχει αρχίσει να χαράσσει σκληρή φιλοκυβερνητική πολιτική για το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, το οποίο σύμφωνα με τις φήμες της εποχής έχει παρέμβει προκειμένου να βοηθήσει τον επιφανή επιχειρηματία της εποχής κατά την δραστηριοποίησή του στον Ολυμπιακό. Επειδή μάλιστα βάσει του ισχύοντος νόμου δεν επιτρέπεται η κατοχή του 51% των μετοχών μιας ΠΑΕ από ένα και μόνο φυσικό πρόσωπο, ο Κοσκωτάς που έχει αγοράσει το 68%, το «σπάει» σε τρία κομμάτια και τα μεταβιβάζει προς τον αδερφό του Σταύρο και προς τρίτους.

Διαβάστε τη συνέχεια

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X