Πάνω από 250 δις: Η επένδυση – μαμούθ στον «θησαυρό» που μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα

Πάνω από 250 δις: Η επένδυση – μαμούθ στον «θησαυρό» που μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα

Η επένδυση – μαμούθ στον «θησαυρό» που μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πολύ σύντομα αναμένεται να αρχίσουν οι ουσιαστικές έρευνες στις ελληνικές θάλασσες για την ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Κι εφόσον οι αρχικές ελπίδες και εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, τα κέρδη μπορεί να είναι τόσο μεγάλα που να αλλάξει η εικόνα της χώρας προς το καλύτερο για πάντα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά έχει προαναγγείλει αυτήν την εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με την Navtex το ερευνητικό πλοίο «Sanco Swift» είναι σε θέση να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Βέβαια αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να φτάσουμε στο σημείο να δούμε αντλίες και πλατφόρμες να… φυτρώνουν στην θάλασσα, καθώς υπάρχει ένα πολύ βασικό προαπαιτούμενο. Να γίνει ξεκάθαρο πως όντως στα δύο οικόπεδα στα δυτικά της Πελοποννήσου και στα νοτιοδυτικά της Κρήτης υπάρχουν υδρογονάνθρακες σε τέτοιες ποσότητες που να αξίζει να αντληθούν.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι αυτό είναι κάτι που θα γνωρίζουμε περί τα τέλη του 2026, όταν και η κοινοπραξία των ιδιωτικών εταιριών που εμπλέκονται στο μεγαλεπήβολο πρότζεκτ θα κληθεί να λάβει τις οριστικές αποφάσεις της. Στην παρούσα φάση αυτό που αναμένεται να συμβεί μέσα στα επόμενα 2 χρόνια είναι οι σεισμικές έρευνες οι οποίες θα κρατήσουν ως το 2024. Εφόσον δεν προκύψει από αυτές κάποια σοβαρή αρνητική ένδειξη, τότε μέσα στο 2024 είναι πολύ πιθανό να δούμε τις πρώτες διερευνητικές γεωτρήσεις που επίσης θα πραγματοποιηθούν σε ορίζοντα διετίας.

Διαβάστε περισσότερα

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X