Ζημιά στην ΑΕΚ και… ανατίναξη του πρωταθλήματος ο στόχος τους

Το χιουμοριστικό σκετς του Skysports που ενόχλησε Νότιγχαμ και Μαρινάκη (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Ο Insider έχει όλο το παρασκήνιο για όσα επιδιώκουν Ολυμπιακός και Μαρινάκης, λίγο πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φυσικά δεν μασάμε σε αυτό που συμβαίνει από το βράδυ της Κυριακής από πλευράς Ολυμπιακού. Και ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος. Ο στόχος είναι η ΑΕΚ και μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα το μεταξύ ματς της Κυριακής στο γήπεδο τους. Από πλευράς επίσημου Ολυμπιακού δεν έχει ακουστεί η λέξη «Παναθηναϊκός». Δεν έχει αποδοθεί τίποτα επίσημα σε προσπάθεια εξυπηρέτησης του Παναθηναϊκού. Αντίθετα, σε όλες τις επίσημες τοποθετήσεις, στόχος είναι το «παρασκήνιο» με επίκεντρο βέβαια την ΕΠΟ. Αυτό που η προπαγάνδα τους, μονίμως συνδέει με την ΑΕΚ.

Αλλά τι θέλουν να μας πουν ακριβώς; Πως η ΑΕΚ ήθελε νίκη του Παναθηναϊκού; Γιατί δεν μιλούν μόνο για την φάση του πέναλτι. Για να πεις τουλάχιστον πως μπορεί σύμφωνα με την διεστραμμένη επικοινωνία τους, να θεωρούσαν στην ΑΕΚ πως ήταν καλύτερη η ισοπαλία. Όχι… Σύμφωνα με τον πρόεδρο τους η διαιτησία ήταν «καραστημένη» και «σφαγιαστική» από το πρώτο λεπτό. Κατά του Ολυμπιακού. Άρα υπέρ του Παναθηναϊκού. Άρα η ΑΕΚ που σύμφωνα με αυτούς ευθύνεται, δεν ήθελε να μειώσει την διαφορά από την κορυφή.

Φυσικά όλα αυτά δεν τα πιστεύουν ούτε οι ίδιοι και φυσικά ξέρουν πως η διαιτησία στο ματς της Λεωφόρου ήταν εξαιρετική, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Όμως όλη τους η στρατηγική, όλη τους η προπαγάνδα, έχει αποκλειστικά στόχο την ΑΕΚ και σε αυτό το πλαίσιο διαμόρφωσαν όσα είπαν οι θεσμικοί τους εκπρόσωποι.

Ο στόχος του Ολυμπιακού είναι πρώτιστα να κάνει οποιαδήποτε ζημιά μπορεί στην ΑΕΚ και κατόπιν εφόσον αυτοί είναι σε πολύ δύσκολη θέση αυτή την στιγμή βαθμολογικά, το πρωτάθλημα που φαίνεται πιθανό να μη μπορέσουν να πάρουν φέτος, να ανατιναχθεί. Με οποιοδήποτε τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό, το ματς της Κυριακής είναι για τον μηχανισμό του Ολυμπιακού το πιο κρίσιμο. Η ευκαιρία για ζημιά στην ΑΕΚ βαθμολογική είναι τεράστια, αλλά κι επικοινωνιακά είναι αυτό που θέλουν περισσότερο απ’ όλα… Να πουλήσουν προς τα έξω μια νίκη, μια επιτυχία σε βάρος της ΑΕΚ. Στο τελευταίο ματς πριν από την διακοπή.

Μια από τις βρωμερές ιστοσελίδες που ανήκει σε αυτόν τον μηχανισμό της προπαγάνδας, είχε την Δευτέρα τίτλο πως το Καραϊσκάκη την Κυριακή πρέπει να γίνει «τόπος μαρτυρίου για τους εξυγιαντές». Όχι για την ΑΕΚ ως ομάδα, αλλά για… τους εξυγιαντές. Η απειλή είναι σαφής κι έχει στόχο να διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο κλίμα. Είναι ένα μήνυμα προς τους οπαδούς της ομάδας τους, που θα δώσουν το παρών στο γήπεδο. Ένα μήνυμα που σίγουρα το παίρνουν και στην ΑΕΚ και σίγουρα θα διαμορφώσουν ανάλογα και την στρατηγική τους για τη συγκεκριμένη μέρα.

Όμως… Η ΑΕΚ πριν πάει την Κυριακή στο Φάληρο έχει ένα ματς στο οποίο οι τρεις βαθμοί είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Ένα ματς που με όλα όσα γίνονται έχει περάσει στο περιθώριο. Η λέξη ΟΦΗ λείπει εντελώς από την ατζέντα μας τα τελευταία 24ωρα. Κι αυτό αποτελεί κίνδυνο θανάσιμο. Ο ΟΦΗ είναι για να τον κλαίνε οι ρέγγες ως τώρα φέτος, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Και ζημιές σου έχει κάνει και όσο μεγαλύτερες απώλειες έχει σε ματς σαν το τελευταίο που έχασε, τόσο μεγαλύτερη και πιο απελπισμένη γίνεται η ανάγκη του να πάρει κάτι έξτρα αλλού. Ο ΟΦΗ πέρσι μας έκοψε πέντε βαθμούς. Συν πως καλά δεν είμαστε. Έχουμε ζητήματα με απουσίες σοβαρά, η ομάδα αρχίζει και σιγά – σιγά και δοκιμάζεται ως προς την διαχείριση τέτοιων σοβαρών απουσιών. Κι έχει λίγα 24ωρα μετά, το κατά τεκμήριο πιο δύσκολο ματς της κανονικής περιόδου. Μοιραία είναι κι αυτό στο μυαλό κι εμείς άλλωστε δυο μερες τώρα εδώ, με αυτούς ασχολούμαστε. Αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα προς το παρόν είναι ο ΟΦΗ. Ένα ματς στο οποίο όπως έχουν έρθει τα πράγματα, η έδρα μας έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Μόνο ΟΦΗ προς το παρόν. Τίποτε άλλο. Τα υπόλοιπα μόνο και μόνο για να ξέρουν πως έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά.

Ο Insider

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X