Να αποδείξει το «καραστημένο» στον Εισαγγελέα ο κ. Μαρινάκης

Να αποδείξει το «καραστημένο» στον Εισαγγελέα ο κ. Μαρινάκης
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για όλα όσα έχουν καταγραφεί από το βράδυ της Κυριακής και έχει υστερόγραφα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είμαστε όλοι… συγκλονισμένοι από τις καταγγελίες του κ. Μαρινάκη μετά το τέλος του ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, μετά το τέλος του αγώνα πήγε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας του και έκανε δηλώσεις on camera (δεν μετέφερε δηλαδή κάποιος πληροφορίες από μία ομιλία ώστε να μπορούν να αμφισβητηθούν τα λεγόμενά του) πως ο διαιτητής του αγώνα ήταν «καραστημένος» από το πρώτο λεπτό.

Επειδή λοιπόν τόσο σοβαρές κατηγορίες δεν πρέπει να μένουν έτσι, το σωστό, το δίκαιο και το ηθικό, είναι μόνο ένα! Ο Αθλητικός Εισαγγελέας, οποιοδήποτε Εισαγγελέας, θα πρέπει να καλέσει τον κ. Μαρινάκη και να του ζητήσει αποδείξεις για τις σοβαρότατες καταγγελίες που έκανε το ξημέρωμα της Δευτέρας.

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο για να συζητήσουμε. Δε γίνεται να βγαίνεις δημόσια, να λες τόσα πράγματα, να δηλητηριάζεις το μυαλό πολλών ανθρώπων και να μένει έτσι αυτή η ιστορία. Αν ο κ. Μαρινάκης έχει στοιχεία ας πάει στον Εισαγγελέα να τα καταθέσει. Να βοηθήσει -επειδή όπως λέει αγαπάει το άθλημα και το ελληνικό ποδόσφαιρο- να διαλευκανθεί αυτή η ιστορία. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι μία ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια λάσπης στον ανεμιστήρα, από τον πρόεδρο μάλιστα της Super League!

Επίσης ο Αθλητικός Εισαγγελέας θα έπρεπε να έχει ήδη καλέσει τον κ. Καραπαπά για όλα όσα έκανε στη Λεωφόρο. Είναι αδιανόητο το 2022 ένας παράγοντας να μπαίνει στο γήπεδο και να προκαλεί τους οπαδούς μίας ομάδας, όποια και αν είναι αυτή! Οι χειρονομίες που έκανε θα μπορούσαν να προκαλέσουν τρομερά επεισόδια σε ένα γήπεδο. Και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος φέρεται με αυτόν τον τρόπο, το έχει κάνει και σε πολλά άλλα γήπεδα, πολλές φορές, καλό θα είναι επιτέλους η δικαιοσύνη να βρει ένα τρόπο να μας απαλλάξει από τέτοιες παρουσίες!

Τα όσα έγιναν την Κυριακή στη Λεωφόρο, δεν αφορούν μόνο τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και επειδή ακολουθεί την ερχόμενη Κυριακή το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στην ομάδα του Πειραιά και την ΑΕΚ, όλοι μπορούν να καταλάβουν που θα πάει αυτή η ιστορία. Άλλωστε δε θα είναι η πρώτη φορά που θα προσπαθήσουν να κάνουν το άσπρο μαύρο.

Ήδη τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ προσπαθούν από το μεσημέρι της Δευτέρας να αναφερθούν στο ματς του Αστέρα Τρίπολης με την ΑΕΚ. Σε ένα παιχνίδι, όπου παίκτης της ΑΕΚ αποχώρησε με κάταγμα περόνης (!!!) σε φάση που δεν δόθηκε καν φάουλ (!), όπου ο Μπαράλες έπρεπε να αποβληθεί πέντε φορές, αλλά αγωνίστηκε μέχρι τη στιγμή της αντικατάστασής του, τα «γιουσουφάκια» γράφουν για το πέναλτι της ΑΕΚ που δεν αμφισβήτησε κανένας και μιλάνε για μία φάση οφσάιντ που όπως προβλέπουν οι κανονισμοί ολοκληρώθηκε κανονικά και αν οι γηπεδούχοι είχαν σκοράρει, το γκολ θα μετρούσε με χρήση VAR.

Ζούμε μέρες Γκέμπελς

Επειδή κάθισα και είδα όλο το ντέρμπι, δεν υπάρχει καμία απολύτως φάση στην οποία να έχει αδικηθεί ο Ολυμπιακός. Καμία! Όλοι το ξέρουν. Ακόμα και στο MEGA, όπου μίλησαν για τη διαιτησία και δεν βρίσκουν ούτε φάση στις επίμαχες που να είναι εις βάρος τους! Το ότι ο Σπάθας είπε ότι δεν είναι πέναλτι, είναι απλά για γέλια. Το «Φως» έγραψε για απερισκεψία του Πίπα. Ο Κώστας Νικολακόπουλος είπε ότι είναι φάουλ (άρα από τη στιγμή που είναι εντός περιοχής είναι πέναλτι). Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος, αλλά πλήρωσε την ανόητη ενέργεια του ποδοσφαιριστή του. Τελεία και παύλα. Μέχρι και ο Μίτσελ το παραδέχθηκε στις δηλώσεις του μετά το ματς, αλλά στη Συνέντευξη Τύπου όλοι καταλαβαίνουν τι έγινε και κωλοτούμπιασε.

Όσο για το ότι το πέναλτι ήταν εκτός χρόνου, έγινε στο 15’’ πέρα των έξι λεπτών καθυστερήσεων και ενώ έχει γίνει αλλαγή στις καθυστερήσεις. Επομένως; Γιατί σκούζουν; Επειδή εκτελέστηκε με δέκα λεπτά καθυστέρηση; Αυτοί την προκάλεσαν και κανένας άλλος. Δεν παίζουμε μπάσκετ για να χτυπήσει η κόρνα και να λήξει το ματς. Ή μήπως δεν έχουν κερδίσει παιχνίδια στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων; Επίσης επειδή στο ποδόσφαιρο υπάρχουν κανονισμοί, δεν υπάρχει πουθενά καμία οδηγία να μην καταλογίζεται πέναλτι στο 1’ επειδή είναι νωρίς ή στο 96’ επειδή είναι αργά.

Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει ευνοηθεί σε αρκετές περιπτώσεις με πιο χαρακτηριστικές αυτές των δύο πέναλτι με την ΑΕΚ. Ειδικά στη φάση του Χατζισαφί με τον Σπόραρ, όπου τον σπρώχνει ο επιθετικός των πράσινων και μετά από την κεφαλιά χτυπάει η μπάλα στο χέρι του που είναι απλωμένο. Απλωμένο ήταν και το χέρι του παίκτη του ΠΑΟΚ στο ματς στην «Αγιά-Σοφιά», η μπάλα πήγε εκεί από κεφαλιά παίκτη της ΑΕΚ, αλλά πέναλτι δεν καταλογίστηκε και σωστά. Το γκολ του Λιβάια στο ματς με τον ΟΦΗ είχε ακυρωθεί για ελαφρύ σπρώξιμο στον αμυντικό, αλλά του Σπόραρ δεν ήταν παράβαση. Και ενώ αυτό το σπρώξιμο δεν ήταν παράβαση, το άγγιγμα του Γκαρσία στον Γκάνεα ήταν… Για να μην τρελαθούμε εντελώς…

Τι έγινε στην Τρίπολη και τι ακολουθεί

Πάμε τώρα και στα δικά μας. Στην Τρίπολη η ΑΕΚ εμφανίστηκε όπως έπρεπε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Δεν εντυπωσίασε όπως με τον Άρη, αλλά δημιούργησε ευκαιρίες, μπορούσε να πάρει το ματς και δεν το πήρε διότι ήταν κακή στην τελική προσπάθεια. Ο Γκαρσία, ο Ρότα, ο Μοχαμάντι, ο Άμραμπατ θα μπορούσαν να είχαν βάλει τέλος στη σεμνή τελετή, αλλά δεν το έκαναν και στη μιάμιση φάση που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρούνε το γκολ που «πλήγωσε» το Δικέφαλο.

Η ΑΕΚ είχε σωστή τακτική προσέγγιση αλλά και νοοτροπία τόσο πριν το 0-1 όσο και μετά το 1-1. Το ότι δεν πήρε βοήθειες από τον πάγκο είναι άλλη συζήτηση. Δε θα πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μία νέα ομάδα που αυτή τη στιγμή τη «χτίζει» ο Αλμέιδα και θα υπάρξουν κάποια στιγμή και στραβά αποτελέσματα όπως της Τρίπολης ή ακόμα και ήττες. Το ζητούμενο είναι να συνεχίσεις με τον σωστό τρόπο, με δουλειά και υπομονή και επιμονή σε αυτό το πλάνο.

Χρόνος για δάκρυα δεν υπάρχει για κανέναν. Ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΟΦΗ την Τετάρτη στο οποίο δεν πρέπει να υπάρξει καμία απώλεια βαθμών πριν το ντέρμπι στο Φάληρο. Η ΑΕΚ θα πρέπει στη χειρότερη των περιπτώσεων να μείνει στο -6 από την κορυφή και να μην ανοίξει άλλο η ψαλίδα. Ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος, νέα προετοιμασία και όλοι οφείλουν να συνεχίσουν στο μάξιμουμ.

ΥΓ: Περαστικά μέσα από την καρδιά μου στον Νίκλας Ελίασον. Ο Σουηδός είναι ένας παίκτης με τρομερή ποιότητα που έκανε πολλές δουλειές μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εννοείται ότι η απώλειά του είναι πολύ σημαντική, αλλά δεν μπορείς να κάνει τίποτα για τα δύο επόμενα ματς. Το ιδανικό για την ΑΕΚ θα ήταν να μπορέσει να πάρει από τώρα τον Πάολο Φερνάντες για να κάνει προετοιμασία με τον Ματίας Αλμέιδα, αλλά αυτό μάλλον θα συμβεί δύσκολα, καθώς η μεταγραφική περίοδος ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου και νωρίτερα θα γίνουν μάλλον δύο αγωνιστικές. Εκτός αν υπάρξει λίγο νωρίτερα διακοπή του δανεισμού μιας και ο παίκτης ανήκει στην ΑΕΚ…

ΥΓ 2: Δεν πιστεύω ότι ο Τζουκάνοβιτς εσκεμμένα έσπασε το πόδι του Ελίασον, αλλά δε γίνεται σε μία τέτοια φάση να μην καταλογίζεται ούτε φάουλ. Ο Φωτιάς από την Πέλλα έκανε ντεμπούτο στη Σούπερ Λιγκ επί Μέλο Περέιρα (της επιρροής του ΠΑΟΚ). Μάλιστα είχε κοπεί στα αγωνιστικά τεστ του Αυγούστου του 2018. Μονιμοποιήθηκε από τον Κλάτενμπεργκ (της επιρροής του Ολυμπιακού). Ήταν δε διαιτητής στο περίφημο ΟΦΗ – ΑΕΚ 3-3. Είναι περιττό να πούμε ότι θα πρέπει επιτέλους να ξεφορτωθεί ο Μπένετ τους διαιτητές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγώνων. Αρκετά τους ανεχθήκαμε…

ΥΓ 3: Η ΑΕΚ κόντρα στον Αστέρα είχε την τρίτη καλύτερη επίδοση XGoals τη φετινή σεζόν με 2,98. Καλύτερη ήταν στο ματς με τον Ιωνικό (4,11) και σε αυτό με τον Ατρόμητο (3,44). Είχε επίσης ποσοστό 84,78% σωστών μεταβιβάσεων (μόνο με Ιωνικό και Παναιτωλικό ήταν μεγαλύτερο). Είχε επίσης 67,15% κατοχή της μπάλας (μεγαλύτερο είχε με Λεβαδειακό και Βόλο). Είχε επίσης 20 τελικές (περισσότερες έκανε με τον Ατρόμητο και τον Ιωνικό). Έκανε τέλος 60 επιθέσεις, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη φορά φέτος. Και όμως δεν κέρδισε…

ΥΓ 4: Θα συνεδρίαζαν το βράδυ της Δευτέρας ή θα συνεδριάσουν το πρωί της Τρίτης για το αν θα αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα στο λιμάνι, αλλά τα εισιτήρια του ντέρμπι με την ΑΕΚ, κυκλοφόρησαν κανονικά. Ρεσιτάλ…

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X