ΑΕΚ: Ετσι μπορεί να καλύψει το κενό του Ελίασον

ΑΕΚ: Ετσι μπορεί να καλύψει το κενό του Ελίασον
Photo Credits: INTIME

Οσα στοιχίζει στην ΑΕΚ ο σοβαρός τραυματισμός του Ελίασον στην Τρίπολη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έχασε δύο βαθμούς στην Τρίπολη, αλλά ίσως αυτό που «πόνεσε» περισσότερο αφορά την απώλεια του Νίκλας Ελίασον (χειρουργείται σήμερα στις 5 από τους Λάκη Νικολάου και Χάρη Λάλο). Βλέπετε, ο Σουηδός ήταν εκ των πλέον φορμαρισμένων παικτών της Ενωσης και από εκείνους που μπορούσαν να δίνουν στην ομάδα δημιουργία και το αίσθημα του απρόβλεπτου στην επίθεση. Δεν είναι τυχαίο, πως παραμένει ο πρώτος παίκτης σε ασίστ σε ολόκληρο το ελληνικό πρωτάθλημα και είναι δυσαναπλήρωτο το κενό του.

Ο Ελίασον μπορούσε να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της επίθεσης, δίνοντας τη δυνατότητα στον Αλμέιδα να αλλάζει τα πλάνα του. Στο ξεκίνημα της σεζόν, όταν μετρούσε μόνο λίγες εβδομάδες έπειτα από την άφιξη του από τη γαλλική Νιμ, ο Σουηδός είχε χρησιμοποιηθεί τόσο δεξιά, όσο και αριστερά, ενώ ο τεχνικός της ΑΕΚ τον έβλεπε και σε ρόλους μπακ χαφ, όσο δοκίμαζε σχήματα με τριάδα. Ωστόσο, έπειτα από την καθιέρωση του 4-4-1-1, ο Ελίασον πήρε μόνιμη θέση στα δεξιά και έκανε εντυπωσιακά πράγματα.

Ο Αμραμπατ και ο Φερνάντες

Η πιο προφανής λύση για την κάλυψη του κενού του στα δύο ματς που απομένουν ως το φινάλε του πρώτου γύρου, αλλά και τις δύο αγωνιστικές πριν την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, λέγεται Αμραμπατ. Αυτόν έβαλε ο Αλμέιδα όταν τραυματίστηκε ο Ελίασον, αυτόν χρησιμοποιούσε και σε ματς που έκρινε πως έπρεπε να αντικατασταθεί. Ωστόσο, εκεί προκύπτει ήδη ένα μεγάλο ζήτημα για την ΑΕΚ.

Ο Αμραμπατ είναι παίκτης με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Ελίασον. Ο Μαροκινός θέλει πολύ την μπάλα στα πόδια, δεν έχει καθόλου στο ρεπερτόριο του να παίζει με τη μία, προτιμά να μπαίνει στην περιοχή και έπειτα να εκτελεί ή να μοιράζει, όταν ο Ελίασον ήταν η… χαρά των συμπαικτών του. Κυρίως, δεν ανοίγει το πλάτος του γηπέδου όπως ο Ελίασον και κάνει πολύ πιο αργό το παιχνίδι της ομάδας με το κράτημα της μπάλας.

Διαβάστε τη συνέχεια

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X