Η Νέα Φιλαδέλφεια έβγαζε... φωτιές, η ΑΕΚ έκανε επική ανατροπή με την Σπαρτάκ Μόσχας (VIDEO)

Η Νέα Φιλαδέλφεια έβγαζε... φωτιές, η ΑΕΚ έκανε επική ανατροπή με την Σπαρτάκ Μόσχας (VIDEO)

Μια από τις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές προκρίσεις της ΑΕΚ ήταν αυτή σε βάρος της Σπαρτάκ Μόσχας, σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές και προκρίσεις πανηγύρισε η ΑΕΚ στις 6 Νοεμβρίου 1991. Στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια, η Σπαρτάκ Μόσχας προηγήθηκε στο ημίχρονο 0-1 με γκολ του Αλεξάντρ Μοστοβόι και όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Στο ξεκίνημα της σεζόν που θα γινόταν η πρώτη από τις τρεις συνεχόμενες με πρωτάθλημα, η ανανεωμένη ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε αποκλείσει στον πρώτο γύρο την αλβανική Βλάζνια Σκόδρα με δύο νίκες και είχε φέρει 0-0 με τη Σπαρτάκ στο τότε Στάδιο Λένιν (νυν Λουζνίκι).

Η ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας αναμενόταν με αγωνία και τα εισιτήρια είχαν κάνει φτερά πέντε μέρες πριν τον αγώνα. Ήταν οι εποχές που η Νέα Φιλαδέλφεια μπορούσε να «κόψει» 28.025 εισιτήρια!

Στο β’ μέρος, όμως, η ΑΕΚ του Μπάγεβιτς αντέδρασε με τρόπο επικό που έμεινε στην ιστορία. Ο Ντανιέλ Μπατίστα ισοφάρισε στο 63’ και η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 74’ με το κόρνερ του Σαββίδη, την πρώτη κεφαλιά του Μπατίστα και τη… δεύτερη και φαρμακερή του Βασίλη Δημητριάδη.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μήνου, Βασιλόπουλος (66’ Παπαϊωάννου) Καραγιάννης, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Κούτουλας, Αλεξανδρής (46’ Σταματής) Σαβέβσκι, Δημητριάδης, Μπατίστα, Σαββίδης.

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X