Με τρομερό Μίτσελ, η ΑΕΚ νίκησε (83-68) σβηστά τον Απόλλωνα Πάτρας και έκανε το 2Χ2

Με τρομερό Μίτσελ, η ΑΕΚ νίκησε (83-68) σβηστά τον Απόλλωνα Πάτρας και έκανε το 2Χ2
Photo Credits: INTIME

Στο ρελαντί η ΑΕΚ καθάρισε και τους Πατρινούς με εκπληκτικό Μίτσελ

Η ΑΕΚ με μια μεστή εμφάνιση και τον Μίτσελ, Φρείζιερ και Στρέλνιεκς να κάνουν τρομερό παιχνίδι, κέρδισε με 83-68 τον Απόλλωνα Πάτρας για την 2η αγωνιστική της Basket League.

Η ΑΕΚ πήρε μια δύσκολη νίκη (83-68) απέναντι στον μαχητικό Απόλλωνα χωρίς να πιάσει καλή απόδοση. Η Ένωση εμφανίστηκε χωρίς ενέργεια από την προσπάθεια της Τετάρτης και ενώ ήλεγχε το παιχνίδι καθόλη την διάρκεια του αγώνα δεν μπόρεσε να ξεφύγει με μεγάλη διαφορά καθώς είχε πολλά κενά διαστήματα στην απόδοση της που επέτρεπε στους Πατρινούς να επιστρέφουν στο σκορ. Οι παίκτες της Ένωσης έκαναν κάποια μαγικά δίλεπτα παίζοντας καλό μπάσκετ αλλά χωρίς συνέχεια. Μακράν του 2ου , κορυφαίος για την «Βασίλισσα» ήταν ο Ακίλ Μίτσελ, που έκανε πάρτι κάτω από τα καλάθια με 20 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο ΜακΓκρίφ στις 2 πλευρές του παρκέ. Ο Φρέιζιερ με τον Στρέλνιεκς έδωσαν με την εμπειρία τους ότι χρειαζόταν στο τέλος και «κλείδωσαν» την νίκη. Πλέον η ΑΕΚ έχει μια εβδομάδα να προετοιμαστεί για την πρώτη εκτός έδρας αναμέτρηση με το Περιστέρι.

Το ματς

Ο Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε πεντάδα με τους Φρέιζιερ, Κόνιαρη, Γουίλιαμς, ΜακΓκρίφ και Φιλιππάκο, ενώ ο Νίκος Βετούλας με τους Καλχούν, Καράμπελα, Μπόγρη, Γκρίφιν και Ντέιβις. Η ΑΕΚ ξεκίνησε με τρίποντο του Γουίλιαμς και ντράιβ του Φρέιζιερ για να απαντήσει ο Καράμπελας με 5 δικούς του (5-5). Τρίποντο από τον ΜακΓκρίφ για τους πρώτους του πόντους (10-5). Απίθανο καλάθι από τον Στρέλνιεκς στο τέλος του χρόνου και ένα καλάθι και φάουλ του ΜακΓκρίφ με την Ένωση για πρώτη φορά σε νταμπλ σκορ (15-7). Ο Ξανθόπουλος άλλαξε τον ρυθμό της ΑΕΚ επιθετικά, ενώ και ο ίδιος σκόραρε 4 πόντους (17-12). Με δύσκολο καλάθι του Μίτσελ η Ένωση έκλεισε την 1η περίοδο προηγούμενη (21-12).

Γρήγορο 4-0 από τον Απόλλωνα που μείωσε την διαφορά με τον Ντέιβις (21-16). Η Ένωση έμεινε για 3 λεπτά στην 2η περίοδο χωρίς πόντο, μέχρι ο Μίτσελ να ευστοχήσει σε βολή από  κερδισμένο αντιαθλητικό (22-16). Ο Απόλλωνας μείωσε και άλλο με καλάθι και φάουλ του Τζόουνς για να δώσει ανάσα ο Στρέλνιεκς με γκολ-φάουλ (25-19). Τρομερό κάρφωμα από τον ΜακΓκρίφ και παλικαρίσιο καλάθι από τον Μίτσελ και η ΑΕΚ ξέφυγε και πάλι στο σκορ (30-22). Εκπληκτικό τρίποντο και φάουλ από τον Γουίλιαμς που έδωσε στην Ένωση την μεγαλύτερη διαφορά για να πάει στα αποδυτήρια (37-25).

Με ωραίες δημιουργίες του Φρέιζιερ και τελειώματα του Μίτσελ η ΑΕΚ ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο (42-34) παρόλο που στην άμυνα δέχτηκε εύκολους πόντους από τον Τέιλορ. Τρίποντο από τον πολύ καλό ΜακΓκρίφ και η διαφορά και πάλι πάνω από τους 10 (45-34). 2ο σερί τρίποντο από τον Ξανθόπουλο, αλλά ο Τέιλορ είχε πάρει φωτιά για τον Απόλλωνα και σκόραρε με τρίποντο (48-39). Ο Μίτσελ συνέχισε να κάνει πάρτι στις 2 ρακέτες και ο Φρέιζιερ με τρίποντο στον αιφνιδιασμό εκτόξευσε την διαφορά (55-41). Με καλάθι και φάουλ του Ντέιβις ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος (55-44).

Ο Μίτσελ συνέχισε να κάνει θραύση σε άμυνα και επίθεση προσφέροντας θέαμα (59-49). 2 φανταστικές ασίστ του Φρέιζιερ σε Μίτσελ και ΜακΓρίφ που τελείωσαν πολύ ωραία τις φάσεις (65-52). Τρίποντο από τον Καλχούν και ο Απόλλωνας πλησίασε στους 10, 4 λεπτά πριν το τέλος (67-57). Καλάθι του Μάντσεν μετά από ασίστ του Στρέλνιεκς για να απαντήσει άμεσα με τρίποντο ο Απόλλωνας (69-60). Τρίποντο από τον Φρέιζιερ που πήρε πρωτοβουλίες στα τελευταία λεπτά (72-62). Ακόμα ένα τρίποντο από τον Φρέιζιερ όμως και πάλι απάντησε ο Καράμπελας (75-65). Τρίποντο και από τον Στρέλνιεκς που ουσιαστικά κλείδωσε την νίκη της ΑΕΚ (80-65).

ΑΕΚ-Απόλλωνας Πάτρας:83-68

Δεκάλεπτα: 21-12, 37-25, 55-44, 83-68

ΑΕΚ (Καντζούρης): Κόνιαρης , Φρέιζιερ 11, Πετρόπουλος 3, Ξανθόπουλος 7, ΜακΓκρίφ 14, Φιλιππάκος , Περσίδης , Μάντσεν 5, Παπαδάκης , Γουίλιαμς 9, Μίτσελ 20,  Στρέλνιεκς 14.

Απόλλων Πάτρας (Βετούλας): Γκρίφιν 9, Ντείβις 16, Μπόγρης, Βισσαρίου, Σιλά 8, Αθανασόπουλος, Χέινς-Τζόουνς 7, Τέιλορ 10, Καράμπελας 10, Καλχούν 5, Κογιώνης, Μαστρογιαννόπουλος 3.


Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X