Προπονητής Σαχτάρ: «Δεν μπορώ να αγνοώ τι νιώθουν οι παίκτες»

Προπονητής Σαχτάρ: «Δεν μπορώ να αγνοώ τι νιώθουν οι παίκτες»
Photo Credits: INTIME

Ο προπονητής της Σαχτάρ μίλησε για την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες του λόγω του πολέμου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δύσκολη είναι η κατάσταση στις τάξεις της Σαχτάρ Ντόνετσκ, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο προπονητής της ομάδας, Ιγκόρ Γιοβίσεβιτς, παραχώρησε δηλώσεις στην «Marca» ενόψει της αναμέτρησης με τη Ρεάλ Μαδρίτης την Τρίτη για το Champions League και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει.

Συγκεκριμένα, σχολίασε το μειονέκτημα του να μην μπορούν να παίξουν στην έδρα τους, αλλά και το ότι πρέπει να βρει μια ισορροπία και να γίνει προπονητής και ψυχολόγος, ώστε να στηρίξει τους παίκτες της ομάδας οι οποίοι έχουν συγγενείς στις ζώνες μάχης.

Αναλυτικά:

«Δεν παίζουμε εντός έδρας. Έτσι είναι. Δεν είναι το ίδιο. Είναι μειονέκτημα. Αυτό που ζούμε στη Λειψία ή στο Μπερναμπέου δεν το έχουμε: αυτή τη ζέστη, αυτή την ανάσα όλου του σταδίου, την ώθηση. Θα υπάρχουν Ουκρανοί, άνθρωποι που δυστυχώς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας του πολέμου. Δεν είναι όμως, δικό μας γήπεδο. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι το ίδιο με το να παίζεις στο Μπερναμπέου.

Πρέπει να βρω την ισορροπία, να είμαι και προπονητής και ψυχολόγος. Είναι ήδη δύσκολο να προετοιμαστείς για παιχνίδια τακτικά, ακόμα περισσότερο όταν παίζεις απέναντι σε καλύτερες ομάδες. Έχουμε ταλέντο και ποιότητα, αλλά χρειαζόμασταν χρόνο και να παίξουμε περισσότερα παιχνίδια, όπως η Ρεάλ. Υπάρχει όμως, και το ψυχολογικό κομμάτι.

Όλοι στον σύλλογο, συμπεριλαμβανομένων των παικτών, έχουν συγγενείς στις ζώνη μάχες. Δεν μπορώ να κοιτάξω μακριά. Πάντα απαιτώ το μέγιστο, αλλά πρέπει να είμαι ευαίσθητος σε αυτό που βλέπουν. Παρακολουθούμε και διαβάζουμε για μάχες σε μέρη όπου οι παίκτες μου έχουν μέλη της οικογένειάς μου.

Δεν μπορώ να αγνοώ τι νιώθουν. Τους σέβομαι πάρα πολύ. Είναι εντυπωσιακό αυτό που κάνει αυτή η ομάδα. Δεν είμαι Ουκρανός, αλλά τους αγαπώ, υποφέρω και νιώθω σαν Ουκρανός πατριώτης», κατέληξε ο Ιγκόρ Γιοβίσεβιτς.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X